Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Geleneksel lezzet miraslarımızdan Vişneli Ekmek Tatlısı ; Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar da (özellikle Anadolu ve İstanbul mutfağın da) ahalinin her kesiminde...

Geleneksel lezzet miraslarımızdan Vişneli Ekmek Tatlısı; Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar da (özellikle Anadolu ve İstanbul mutfağın da) ahalinin her kesiminde basit ve önemli bir yer teşkil eden tatlı bir çeşididir. Türk Aşçı Haberleri olarak bu geleneksel lezzetimizin tarifini sizler için hazırladık. 
 
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi 
Vişneli Ekmek Tatlısı Kullanılan Malzemeler
 
*    12 Dilim Bayat Ekmek
*    500 Gr. Vişne
*    2 Su Bardağı Soğuk Su
*    3 Buçuk Su Bardağı Şeker
 
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi Sosu İçin
*    Sosu İçin Malzemeler

*    100 Gr. Krem Peynir
*    ½ Su Bardağı Pudra Şekeri
 
ÇORBALARVişneli Ekmek Tatlısı Yapılış Tarifi
Ekmekleri tepsiye dizin, 150 dereceden önceden ısıtılmış fırında kurutun.
Şurubu hazırlamak için vişne, şeker ve suyu bir tencerede karıştırın, kaynatın, kenara alın, soğumaya bırakın.
Ekmekleri servis edeceğiniz kaba iki dillim ekmek üst üste gelecek şekilde dizin ve şurubu ekmeklerin üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.
Sosu için krem peynir ve pudra şekerini çırpın, her ekmeğin üzerine birer kaşık sostan gezdirin ve servis edin.

 
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi -02-
Vişneli Ekmek Tatlısı Kullanılan Malzemeler

*     1 Paket Tost Ekmeği
*     1 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     1 Kg. Vişne
*     1 Paket Vanilya
*    1.5 Su Bardağı Toz Şeker
*    1 Adet Çubuk Tarçın
*    1 Su Bardağı Su

 
Vişneli Ekmek Tatlısı Yapılış Tarifi -02-
Tost ekmeklerinin kabuklarını alın, tereyağı sürerek 180 derece fırında kızartın. 
Vişne, toz şeker, tarçın, vanilya ve suyu 10 dakika pişirin, içinden tarçını alın. 
Ekmeklerin yarısını tek sıra olacak şekilde hafif aralıklı bir kaba yerleştirin. 
Üzerine sıcak sosun yarısını gezdirip kalan ekmekleri yerleştirin. 
Kalan sosu döküp vişneleri serpiştirin.
 
Türk Aşçı Haberleri !!! Alternatif Tarif !!!;
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis Tatlı tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz Nefis ve Lezzetli Osmanlı Ve Türk Tatlıları 'ndan “Vişneli Ekmek Tatlısı” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Tatlılar

Türk mutfağı tatlılar açısından çok zengin bir dünya mutfağıdır. Türk tatlıları çok geniş bir çeşitlilik gösterirler. Baklava, kadayıf, lokma gibi hamurlu tatlılar, muhallebi, keşkül, kazandibi gibi sütlü tatlılar, hoşaf ve kompostolar, revani, helva, aşure ve Kabak Tatlısı gibi tatlılar geniş bir yelpazeye sahiptirler.

 Baklava Türk mutfağının en tanınmış tatlıları arasındadır. Çok ince açılmış yufkanın arasına fındık, ceviz veya antep fıstığı konarak pişirilmesinden sonra bir şerbetle tatlandırılması yoluyla hazırlanır.
 
ANADOLU MUTFAĞITel kadayıf ise çok ince teller halinde satılan hamurla hazırlanır ve baklavanın içine benzer içlerle doldurularak fırında kızartıldıktan sonra şerbetle tatlandırılır.

Sütlü tatlılar sütün şekerle kaynatıldıktan sonra nişasta, pirinç veya pirinç unu ile katılaştırılması yoluyla hazırlanırlar. Kazandibi ise muhallebi gibi hazırlandıktan sonra elde edilen tatlının bir tepside kızartılarak karamelleştirilmesi sonucu elde edilen ilginç bir Türk tatlısıdır.
 
Tavuk Göğsü de sütlü bir tatlıdır, söz edilen bu malzemelerin yanısıra ince bir şekilde didiklenen tavuk etinin göğüs kısmını da içerir.

Revani, İrmik helvası gibi bazı tatlıların yapımında irmik kullanılır. Türkiye'deki dinsel inançlar arasında özel bir yeri olan aşure buğday, kuru üzüm, fasulye ve nohut gibi birçok bitkisel malzemeler kullanılarak hazırlanan bir tatlıdır. Kabak tatlısı balkabağının şekerle pişirilmesi yoluyla hazırlanır. Sonbahar ve kış aylarında tercih edilen Türk mutfağına ait bir tatlıdır.

 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler