Merevcen Mücveri Tarifi

Merevcen Mücveri Tarifi

(Melocan otu, Merevcen otu) olarak halk arasında cogunlukta Dikenucu otu bitkisi olarak ta bilinen sebze; Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel...

(Melocan otu, Merevcen otu) olarak halk arasında cogunlukta Dikenucu otu bitkisi olarak ta bilinen sebze;
Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel yemeklerde kullanılan sebzelerden biridir. Bu sebzelerden geleneksel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda birçok yemek çeşitleri, salatalar, iştah açıcılar, yoğurtlular, zeytinyağlılar ve soğuk mezelerimiz yöresel yemekler adı altında bir çok farklı çeşitlerde yapılmaktadır.
 
Türk aşçı haberleri olarak size bu yemek tarifimizde Merevcen otu nedir? Melocan otu nerede yetişir, Merevcen otunun faydaları nelerdir? Konularında bilgilendirmek istiyoruz. Türk aşçı haberleri olarak sizlere sunmuş olduğumuz yemek tarifleri hakkında negatif yada pozitif yorumlarınızı belirtirseniz seviniriz.
 
Merevcen Mücveri Tarifi "(Melocan otu, Merevcen otu)"
Kullanılacak Malzemeler
 
*    1 Kg Merevcen Otu
*    2 Adet Orta Boy Soğan
*    1 Çay Bardağı Pirinç
*    Tuz, Karabiber, Nane
*    3-4 Yemek Kaşığı Fındık Yağı
*    1 Adet Yumurta
 
KEBAB TARİFLERİMerevcen Mücveri  Yapılış Tarifi
Merevcenler iyice yıkanır, haşlanarak süzülür.
Soğuyunca doğranır.
Pirinçler yıkanır ve haşlanır.
Doğranmış soğan, pirinç, yumurta, tuz, nane ve karabiber merevcen ‘e ilave edilerek iyice harmanlanır.
Kızartma tavasına 3-4 yemek kaşığı kadar yağ eklenir.
Döndürülerek merevcen’ in her tarafının kızarması sağlanır.
Kapakla çevrilerek diğer tarafı da kızartılır.
Sıcak olarak servis edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis Mücver tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “kabak Mücver” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Melocan Otu  Nedir?
Merevcen Otu  Nedir?
Merevcen otu diğer adıyla dikenucu nisan ortalarından itibaren pazarlara inmeye başlıyor. Melocan Otu ile çok lezzetli yemekleri yapılıyor ve yemeklerinin insanları rahatlattığı biliniyor. 
 
Melocan Otu & Merevcen otu Anadolu' da Bu isimler ile Bilinir; 
Dikenucu (Inebolu-Kastamonu); mamula, mamuli (Rize); özdikeni, zmilanç (Trabzon); çıtırgı, diken özü, gıcırdikeni (Karadeniz Ereğlisi); melocan (Zonguldak); merevcan (Ordu-Giresun); sıraca (Gözne Mersin); sitton. yabansaparnası, zırmtlak, zincan, kırçan (Çarşamba-Samsun); izmilanga (TireboluGiresun); özlemek filizi (Edremit-Balıkesir); müzlümek, müzdelek (Kastamonu); bursula pancan (Tosya- Kastamonu) isimleriyle bilinir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler