Peynirli Makarna Tarifi

Peynirli Makarna Tarifi

Makarnanın Faydaları Nelerdir? En zengin lokanta sofralarından tutun da gariban sofralarına kadar her mutfakta yerini alan, üniversite öğrencilerinin milli yemeği sayılan makarna her...

Peynirli Makarna Tarifi
Peynirli Makarna Kullanılan Malzemeler
 
*   1/2 Paket Makarna
 
Peynirli Makarna Sosu İçin
*   1 Adet Domates
*   50 Gram Beyaz Peynir
*   1 Tutam Fesleğen
*   Zeytinyağı
 
Türk Mutfağında Nefis Makarna Tariflerinden Olan Peynirli Makarna Hazırlanış Tarifi;
 
Domatesler soyulup küp küp doğranır.
Fırına dayanıklı küçük kaplar zeytinyağı ile yağlanır.
Beyaz peynir ufalanıp kapların dibine paylaştırılır.
üzerine domatesler ilave edilir.
Fesleğen serpildikten sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Sos fırında pişerken, makarnalar kaynar tuzlu suda haşlanır.
Haşlanan makarnalar tabaklara alınıp, üzerine sos dökülerek servis edilir.
 
Peynirli Makarna Not
Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra yağ ile kavurmaya gerek yok. Sosun içindeki zeytinyağı lezzetlendirmeye yetecektir.
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis makarna tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Peynirli Makarna” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
ETLİ YEMEKLERMakarnanın Faydaları Nelerdir?
En zengin lokanta sofralarından tutun da gariban sofralarına kadar her mutfakta yerini alan, üniversite öğrencilerinin milli yemeği sayılan makarna her ne kadar sadece hamur yiyeceği sanılsa da hiç bilmediğimiz faydaları var. Durum buğdayından elde edilen irmiğin, su ve bazı zenginleştirici maddeler ile karıştırılması ve istenilen biçimler verilip kurutulması suretiyle elde edilen makarnanın, vücut için gerekli vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir besin.
Makarna buğdaydan yapılan gıda ürünleri içerisinde, üretim miktarı ve beslenmedeki önemi bakımından ekmekten sonra ikinci sırada bulunuyor.
Kaliteli kuru bir makarnanın rengi altın gibi bir renkte olmalı ve kırıldığı zaman kuru, net bir ses çıkarmalıdır.
Vitamin ve mineraller bakımından çok zengin ve çok yararlı bir besin kaynağıdır.
Makarna A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir.
Yağsızdır. Çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar.
Metabolizmada, hemen enerjiye dönüşür.
Sporcu Beslenmesinde Makarnanın Enerjisi Bir Saat Sonra Sıfırlanır. Protein Ve Yağ Yenecek...
 
Makarna, acil enerji ihtiyacı duyan, bir karşılaşmaya ya da gösteriye hazırlanan sporcular, sanatçılar, yani fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşan herkes için temel bir besindir.
Makarna hem çok doyurucudur, hem de vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir.
Makarna sanılanın aksine şişmanlatmaz.
Şeker ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Makarnanın sağlık yönünden faydaları yanında, ekonomik yönden de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir gıda ürünüdür.
Türk mutfağında sos kültürünün olmaması, pişirme konusunda yeterli bilgi sahibi olunmaması, üretimde çeşitliliğin yeni başlaması ve besleyici değerinin yeterince anlatılmamış olması, diğer ülkelere oranla daha az makarna tüketmemize neden oluyor.
İtalya´da kişi başına yıllık 30 kilo olan makarna tüketimi, Türkiye´de sadece 6 kilo. Ancak, hızlı nüfus artışı, ekonomik olması, pazarlama ve ulaşım olanaklarının artması, çalışan kadınların hazır gıdaları tercih etmesinin makarna tüketimini önümüzdeki yıllarda artıracağını tahmin ediyoruz
COĞRAFİ İŞARETLERYıllık 10 milyon ton olan dünya makarna üretiminin ise 566 bin tonunun Türkiye tarafından üretildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
İtalya yıllık 3 milyon ton üretimle dünya makarna üretiminin yüzde 32´sini tek başına karşılıyor. İtalya´nın ardından bir milyon 165 bin tonla ABD, yaklaşık birer milyon tonla da Brezilya ve Rusya Federasyonu geliyor. Türkiye ise yılda 566 bin ton makarna üretimi gerçekleştirerek, dünya makarna üretiminin yüzde 5´ini karşılayan ülke konumunda bulunuyor.
Markarna kıyma, peynir, sebze, mantar gibi birçok yiyecekle birlikte de hazırlanabilir. Sınırsız çeşitleri vardır. Makarna böreği de bunun bir örneğidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler