Ispanak Kökü Mücveri Tarifi

Ispanak Kökü Mücveri Tarifi

Ispanak Kökünün faydaları; Ispanak diğer yeşil sebzelerdeki lif miktarının 2 katına sahiptir. Bu sayede kilo vermek isteyenlere destek olur ve muhteşem bir antioksidandır.

..

Ispanak Kökü Mücveri; sevilen yemek çeşitlerimizden biri olarak Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar da kızartmalar ve tercih edilen iştah açıcılarımız arasında kendi yerini almıştır.
 
Ispanak Kökü Mücveri Tarifi
Ispanak Kökü Mücveri Kullanılan Malzemeler
*   1 Kilo Ispanak, 
*   3 Adet Taze Soğan, 
*   2 Yemek Kaşığı Un, 
*   2 Yemek Kaşığı Kırıntı Beyaz Peynir, 
*   Yarım Demet Maydanoz, 
*   2 Yumurta, Tuz, Karabiber, 
*   Kızartma İçin Yağ. 
 
Osmanlı saray mutfağı ve Anadolu mutfak kültüründe cızır cızır mücver tarifleri 'bizden olan Ispanak Kökü Mücveri Yapılış Tarifi;
 
Ispanağın yapraklarını köklerin 5 santim üzerinden kesin. Başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın. Kökleri içinde bulunan su derince bir kaba alınır. 
 
ANTEP MUTFAĞI
Çamurlardan arınması için birkaç saat beklenir. Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin. Herbir kökün ortadaki sapının ucunu kesin, tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün. Soğuduktan sonra ince ince kıyın. Taze soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın. Maydanozun yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta kıyılmış ıspanak kökü, taze soğan, un, peynir, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. 
 
Çok yumuşak, az sulu bir hamur haline gelince, tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını da kızartın. 
 
Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Ispanak kökü mücverini yanında yoğurt veya limon dilimi ile ikram edebilirsiniz. 
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis Mücver tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Mücveri Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Ispanak Kökünün Faydaları;
Ispanak diğer yeşil sebzelerdeki lif miktarının 2 katına sahiptir. Bu sayede kilo vermek isteyenlere destek olur ve muhteşem bir antioksidandır.

 Ispanak ile ilgili yapılan incelemeler cilt kanseri riskini de büyük oranda azalttığını göstermektedir. Ayrıca kolon, meme ve prostat kanserine karşı da vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.
 
 
Ispanak; A, C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler