Aşçılıkta Geleceğe Dair Umutlar

Aşçılıkta Geleceğe Dair Umutlar

Eğitmen aşçı olarak çalıştığım ortamlarda beni en çok heyecan landıran şey ortam ve kursiyerlerle sağladığım iletişim, yaptığımız yeni yemekler, oluşturduğumuz yeni fikirler ve tabi ki...

Aşçılıkta Geleceğe Dair Umutlar
Eğitmen Aşçı Olmanın En Güzel Yanı Anadolu’nun Lezzet İnsan Ve Kültürüyle Birebir Gönül Köprüsü Kurmak Oluyor.
Yeni bir yıla girerken yeni ama birazda naif umut dolu bir yazı yazarak girmek istedim. Bilirsiniz aşçılık mesleğinin istihdam sağladığı başta oteller, işletmeler özel ve kamu kurumlarında sorumlu şef aşçıların pek çoğu hem okuldan hem de mutfaktan yetişmiştir. Aslında bu akış günümüzde çok rutin bir akış olarak devam ediyor. 
 
Aşçılık Mesleğinin en pratik yolu budur. Ben bu yolun dışında faaliyet gösteren bir kişi olarak meslekle daha önce tanışmamış ev hanımları, engelliler veya hiçbir mesleği ve ilgisi olan olmayanları eğiterek etkileşerek hayata ve mesleğe girmelerine katkı sağlıyorum.
 
PATLICAN YEMEKLERİ
Halk Eğitim’ler, Kızılay, STK'lar ve benzer kuruluşların bazen tüzüklerinden aldığı yetki bazen de gönüllerinden gelen güçle bu uğraşı destekliyor finanse ediyorlar. İşte bu durum daha farklı takdire değer, enerji ve hayat dolu bir uğraş oluyor.
 
Yöresel yemeklerin yöreden daha ötelere dünya mutfağına gidebilmesi için bu ve benzer çalışmaların daha kapsamlı ve daha plânlı sürdürülmesi lâzım. Mesleğe yöreden başka kesimlerden başlayan öğrenci aşçılar kendi bilgi ve becerileri birikimleri ile de geliyorlar ki bu durumda bize değer ve heyecan katıyor. Birlikte bir üretim ve sinerji ortamı doğuyor.
 
Eğitmen aşçı olarak çalıştığım ortamlarda beni en çok heyecanlandıran şey ortam ve kursiyerlerle sağladığım iletişim, yaptığımız yeni yemekler, oluşturduğumuz yeni fikirler ve tabi ki kursiyerlerin aşçı yardımcısı veya aşçı olarak iş bulması evine sofrasına ekmek getirmesi oluyor.
 
Kurslarımız bir öğretici öğretmen havasından daha hareketli daha esprili ve yüksek umut ve enerji ile doluyor. Özgüven ve geleceğe dair umutlar yükseliyor. Hep olumlu düşünce ve cümleler kuruluyor. E öylede olması lazım sevgi lezzet kuvvet ve güç katan geçmişimizin değerlerini mutfakta tencere ve tava ile ocakta şekillendiriyoruz. Yaptığımız yemekleri ikram ediyoruz, kermeslerle ihtiyaç sahiplerine gelir sağlıyoruz.
 
İşimi yaparken hepimiz bir bütün arkadaştan aileden daha öde bir topluluk oluyoruz. Öğrencilerimin bana ilgi ve sevgilerini her fırsatta kendi günlük halleri ile ifade etmelerinin bedeli kıymeti para pul başka bir şey ile ölçülemez. 
 
Çok Kıymetli Sevgi Ve Aşk Dolu Anılar Biriktiriyorum
Samimi olarak ifade etmek gerekirse özellikle bu eğitim ve öğretim faaliyetinin biz eğitici aşçılara paradan daha çok sevgi saygı itibar dostluk ve dua getirisi oluyor. Hani harcadığımız enerji birlikte yaşadığımız enerji ve oluşturduğumuz enerjinin karşılığının para değeri olsa her halde hatırı sayılı paramız pulumuz malımız mülkümüz olurdu...
 
Ama şükrediyoruz öğrencilerimizin kazanımları ve sevgileri para pul ile ölçülmez.
 
Konuyu Toparlayacak Olursak 
Öğretmek, öğrenmek ile birlikte üretip paylaşmak bambaşka bir şey emsalsiz bir hazine bu. İnsan çalıştıkça uğraştıkça güç kuvvet kazanıyor... Konu ile tüm dost arkadaş kursiyer ve ilgili kişi ve kurumlara tebrik ve teşekkürlerimi iletiyor bu ve benzer faaliyetlerin artarak çoğalmasını arzu ediyorum.
 
Eğitmen Şef  “Sevda ÖZKARA”
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler