Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi

Kırmızı Lahananın Faydaları; Mor olarak da bilinen bu lahana çeşidinin insan sağlığına inanılmaz faydaları...

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi
Lahana Mezesi Kullanılan Malzemeler
 
*   Yarım Kırmızı Lahana, 
*   1 Dilim Bayat Ekmek, 
*   1 Su Bardağı Yoğurt, 
*   3 Diş Sarımsak, 
*   2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 
*   Yarım Çay Kaşığı Sirke, 
*   1 Çay Kaşığı Pul Biber. 
 
Kırmızı Lahana Mezesi Yapılış Tarifi
Kırmızı lahanayı ince ince kıyın. 1 kaşık tuzla ovun. Yıkayın. Mutfak robotunda püre haline getirin. Ekmek diliminin kabuklarını kesin. 10 dakika suda bırakın. Çıkarıp avucunuzla sıkın ve didikleyin. 
 
Sarımsağı ayıklayın, dövün ve yoğurda katın. Önce kırmızı lahana püresi ekmek ve Sarımsaklı yoğurdu karıştırın. Zeytinyağı ve sirkeyi katın, tekrar karıştırın. 
 
Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ekin. Sofraya oturulmayan kalabalık toplantılarda bu mezeyi ekmek dilimlerine sürüp kanape olarak da sunabilirsiniz. 
 
Kırmızı Lahananın Faydaları
Mor olarak da bilinen bu lahana çeşidinin insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanların yaptığı çalışmalar sonucunda faydaları ortaya çıkan kırmızı lahananın bilinmeyenlerini sizler için araştırdık. İşte kırmızı lahananın bilinmeyen faydaları...
 
Yöreden yöreye adı değişen kırmızı lahananın bağışıklık sistemine birçok faydası olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır.
Eski zamanlarda da lokman hekimler tarafından oldukça sık kullanılan kırmızı lahana C vitamini ve  sülfür mineralleri bakımından en zengin besindir. 
 
*İçerdiği K vitamini sayesinde beyin fonksiyonlarını daha iyi çalıştırdığından konsantre eksikliği gibi rahatsızlıkların riskini azaltır. Aynı zamanda antosiyanin maddesi de sinir sisteminin hasara uğramış bölümlerini de onarır.
 
*Düşük kaloriye sahip olduğundan diyet listelerinde ilk sıralarda yerini alırken yüksek lif sayesinde de sindirimi kolaylaştırır ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olur.
 
*Yapılan araştırmalarda antioksidan yüzeyi yüksek olduğundan uzun süre ve düzenli tüketen kişilerin mide, akciğer, deri ve kalınbağırsak kanserine yakalanma oranlarının düşük olduğu ortaya çıkarılmıştır. Aynı zamanda lahana tohumları bağırsaklardaki kurtları düşürmeyi sağlar. 
*Dama duvarının sertleşmesini önleyerek kalp ve damar hastalıklarından korur.
*Kış aylarında artan üst solumun hastalıkları ile ortaya çıkan ve boğaz burun tıkanıklığına neden olan balgamı sökmede etkili besinlerden biridir. 
*Sülfür içeriği sayesinde cildin dermis tabakasındaki yenileme hücrelerini güçlendirir. Böylece akne ve sivilce oluşumunu önler. 
 
*Lahana suyunun mide ülseri tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılır. 
*Kırmızı lahana yaprakları bitkisel tedavide baş ağrısı sırasında kompres olarak kullanılır.
 
Kırmızı Lahana Hakkına Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Kırmızı lahana vücuttaki iyot emilimini azaltarak tiroidlere zarar verebilir. Bu yüzden tiroidleri iyi çalışmayan ya da vücudunda az miktarda tuz bulunana kişilerin tüketmemesi gerekir. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler