Milli Mutfak Hareketi, Dünya Helal Gıda Zirvesi ve TAŞPAKON

Milli Mutfak Hareketi, Dünya Helal Gıda Zirvesi ve TAŞPAKON

Milli Mutfak Hareketi, Türk Aşçı Haberlerinin TAŞPAKON Başkanı Sn. Gökhan TUFAN...

Türk Aşçı Haberlerinin TAŞPAKON Başkanı Sn. Gökhan TUFAN bey ile Özel Röportajıdır.
 
Milli Mutfak Hareketi, Dünya Helal Gıda Zirvesi ve TAŞPAKON...
Saygıdeğer Gökhan TUFAN Şefimiz;
Öncelikle Röportaj Talebimizi Değerlendirdiğiniz İçin Türk Aşçı Haberleri Olarak Teşekkür Ederiz. Mutfağımız ve milli değerlerimiz açısından samimi düşünceleriniz ve gerçekleştirdikleriniz çalışmalar ortada. Camiamızın çok büyük bir kısmı şahsen ve kurumsal olarak çalışmalarınızı hayranlık ve memnuniyetle yıllardır beklenen çalışmalar olarak görüyorlar.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak ilk defa camiada samimi düşünceler ile lafta değil özde “önce biz ve bizim değerlerimiz” diyen bir kurum ile karşılaşıyoruz. Saygıdeğer Başkan bizim gördüklerimizi mesleki camiamız da mutlaka görmektedir. Daha fazlası için müsaadenizle sorularımıza başlıyoruz.
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
Taşpakon Hakkında Kısaca Bilgi Verir Misiniz? 
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) 5253 sayılı T.C. Dernekler Kanunu nezdinde Türkiye'de, aynı zamanda ülkeler seviyesinde Dünya'da, konusunda faaliyet gösteren en üst ve en büyük kuruluş olup tek Konfederasyondur. Kurumsal yapısı itibariyle Türkiye'nin toprak bütünlüğünü esas alarak, 7 bölgede o bölgelerin adları ile konuşlanmış 7 federasyon ve bu federasyonlara bağlı yine o illerin adı ile oluşturulmuş mevcutta 63 vilayette 63 dernek ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Hedefimiz 81 il 81 dernektir.
 
Taşpakon'un öncesi Sn. Ümit Yüksel kurucu Başkanlığında 2013 yılı başında kurulmuş Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'dur (AŞPAFED). Taşpakon, Aşpafed'in devamı olarak şahsımın kurucu Başkanlığında 25 Haziran 2015 tarihinde resmi kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Bundan yaklaşık 6 sene önce 10 dernek ile kurulmuş bir kurumun bugün değil Türkiye'nin, konusunda ülkeler arasında Dünya'nın en büyüğü haline gelmiş olması bizim için gurur vericidir. Bunu özellikle belirtmek isterim.
 
Taşpakon 3 ana görev üzerine kurulmuştur. Bu görevler; 
1-Milli değerlerin savunulması. Yani Türk Mutfağının, yöresel lezzetlerimizin, yerli ürünlerimizin koruma altına alınıp, önce kendi halkımız tarafından tanınması sağlanarak bilinirliliğinin arttırılması, tüketimine teşvik edilmesi ve buna müteakip küresel anlamda hak ettiği değere ve mevkiye ulaştırılmasıdır. Lakin burada hedefimiz ve gayretimiz sözde değil bunu inşaAllah özde gerçekleştirebilmektir.
 
2-Aşçılık ve Pastacılık mesleki eğitimi ve bunun desteklenmesi. Bu hususta T.C.Milli Eğitim Bakanlığı ile resmi protokol nezdinde 5 yıldır çok önemli çalışmalar içindeyiz ve iş birliğimiz her geçen sene daha da artarak devam ediyor.
 
3-Sosyal sorumluluklar ve hayır işleri. Bu noktada İnsani Yardım ve Sosyal Sorumluluk Kollarımız ile ulusal ve uluslararası birçok kurum ve kuruluş ile iş birliği içinde mühim çalışmalara imza attık ve atmaya devam ediyoruz inşaAllah. Hangi alanda faaliyet gösterirse göstersin insani yardım konusunda atılım içinde olmayan kurumların zaman içinde maneviyatını kaybederek geriye doğru gideceğini düşünüyoruz.
 
Bu 3 ana görev birçok alt başlığa bölünerek eylem planlarımız içinde hayata geçirilip Taşpakon'un sürdürülebilir bir kurum olmasına vesile olarak buna istinaden hedeflerimize ulaşabilmek adına her sene yüzlerce etkinlik ve atılım içinde bulunmaktayız. 
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
Öncelikle “Milli Mutfak Hareketi” Çalışmasını Başlatmanıza Sebep Olan Herhangi Bir Konu Varmı dır? Eğer varsa bu Konular Nelerdir? 
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Yukarıda belirttiğim üzere 3 ana görevimizin ilki Milli Mutfak Hareketi'ni başlatmamıza vesiledir. Kısacası bizim kuruluşumuzda ki temel gaye zaten budur. Taşpakon olarak kurulduğumuz gün itibariyle bu hareketi başlatabilmek adına ihtiyaç olunan zemini hazır edebilmek için tüm üye federasyonlarımız ve derneklerimiz ile hız kesmeden önemli çalışmalar içinde olduk.
 
Ulusal ve uluslararası anlamda kurumsal esaslı büyümemizde ki ana fikir yine bu sebeptendir. Bütün etkinlik ve atılımlarımız temelinde asıl hedef ve bilinç bu hareket üzerine kurgulanmıştır. Bir şeyi yapabilmek, bunu başarıya ulaştırabilmek ve her daim dimdik ayakta tutabilmek, onu sağlam bir zemin üzerine oturtabilmekten geçiyor. İşte bizde o sağlam zemini artık oluşturduğumuza olan inancımız ile Milli Mutfak Hareketi'ne başlangıç verdik, bunu ilan ettik.
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
 “Milli Mutfak Hareketi” Tüm Aşçılar Ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ‘Na Ait Olan Bir Çalışmamıdır? 
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Taşpakon kurumsallaşmak ve ciddi bir kurum olmak amacında, bu hususta bize katma değer sağlayacak kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde olmayı baştan beri kendine esas edinmiştir. İşte bu bağlamda ülkemizde yiyecek-içecek sektörünün kamu kuruluşu niteliğinde yetki sahibi olan tek kuruluşu TESK'e bağlı Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile bundan iki sene önce resmi iş birliği protokolü imzaladık.
 
Camiamız açısından bu imza aslında tarihi bir önem taşıyor. Çünkü bu protokol ile birlikte, aşçılar, pastacılar, lokantacılar, kebapçılar, köfteciler, dönerciler, pideciler, baklavacılar, tatlıcılar, kısacası sektörün asıl sahipleri, gerçek emektarları bir çatı altında birleşmiş oldular.
 
Sonuçta Türkiye aşçılık ve pastacılık mesleki camiası yıldızlı otel ve lüks restaurant ortamında çalışan, tabiri caizse sadece üst düzey şeflerden oluşmuyor. Bu hep unutulan ve görülmeyen çok önemli bir detaydı. Bu bağlamda Taşpakon'un, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile yapmış olduğu bu iş birliğini ben büyük bir başarı olarak görüyorum. İşte bu noktada Milli Mutfak Hareketi'de iki kurumun ortak projesi olarak güçlü bir sektör destegi ile hayata geçirilmiş olup arkasında yukarıda saydığım yüz binler meslek erbabının birlikte sahip çıkacağı geleceğe dair çok mühim bir mirastır. 
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
“Milli Mutfak Hareketi” Osmanlı Ve Türk Mutfağına Neler Kazandıracak? 
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Adından da anlaşılacağı üzere Türkiye'nin mutfak ve sofra kültürünü dünü, bugünü ve yarını ile ilgilendiren boyutta, uzun süredir Türkiye'yi yeme-içme sektörü olarak etkisi altına almış ve bir özenti furyası ile de kendine destek bulmuş yabancı kaynaklı unsurların artık önüne bir set çekilmesi, özümüze dönüş ve yerli tüketime özendirme açısından Milli Mutfak Hareketi büyük bir önem taşıyor.
 
Sadece gıda ve yemek değil, donanım, araç-gereç, eğitim müfredatı, yemek isimleri, mesleki unvanlar, sofra alışkanlıkları vb. birçok detayı 8 ana kararı ile içinde barındırıyor. İşte bu kararlar ışığında uygulamada olacak bu hareket ile halka kadar inilerek, ihtiyacı elzem olan bilinçlenme ulusal manada ve devamında küresel olarak sağlanacak inşaAllah.
 
Milli Mutfak Hareketi'nin bir ürünü olmak üzere Osmanlı Türkçesi ile yazılmış, Milli Kütüphanelerimizde tespit ettiğimiz 30'a yakın yemek kitabını da günümüz Türkçesine çevirerek Basılı Eserler Çalışması ile faydalı bir hizmete vesile olacağız inşaAllah. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez esasına istinaden, Osmanlı İmparatorluğu döneminin mutfak kültürünü anlamadan, bunu hakkı ile öğrenmeden Türk Mutfağı'nı hak ettiği yere getiremeyeceğimizin farkındayız. Zaten gelmiş olduğumuz nokta bize bunu açıkça gösteriyor. O sebeple Basılı Eserler Çalışması için maddi ve manevi bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz inşaAllah.
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
“Milli Mutfak Hareketi” nin Dünya Helal Gıda Zirvesi İle Bir Bağlantısı Var mı? 
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Bu noktada bir bağlantı yok. Taşpakon olarak Dünya Helal Zirvesi'nin resmi destekçilerinden biriyiz. O sebeple zirve kapsamında Konfederasyon olarak ulusal ve uluslararası bir takım etkinlikler düzenledik. Zirvede 57 ülkeden helal sektör firma ve temsilcileri bulundu. 12 ülkeden meslektaşlarımız da misafirimiz olarak zirve boyunca bizimle birliktelerdi.
 
Zirvenin Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek himayelerinde düzenlenmesi, uluslararası düzeyde büyük bir organizasyon olması sebebi ile bu konudaki ortağımız Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile ortak aldığımız karar neticesinde Milli Mutfak Zirvesi imza törenini Dünya Helal Zirvesi'nde gerçekleştirme kararı aldık. Bu vesile ile bize bu imkânı sunan Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Yunus Ete'ye buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
Türkiye Cumhuriyeti Ve Başında Bulunduğunuz Kurum olan Tüm Aşçılar Ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) “Dünya Helal Gıda Zirvesi” nin Neresinde Yer Almaktadır?
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Türkiye olarak Dünya'nın en büyük helal zirvesine ve fuarına ev sahipliği yapıyoruz. Organizasyonun T.C.Cumhurbaşkanlığı Yüksek Himayelerinde düzenleniyor olması ayrıca İslam İş Birliği Teşkilatı tarafından kabul görmesi elbette işin mahiyetine ayrı bir önem katıyor. Taşpakon birçok önemli kurum ve kuruluş ile birlikte zirvenin resmi destekçisi rolündedir. Zirve kapsamında bu sene önemli etkinlikler düzenledik. Bunlardan bahsedecek olursak; 1.İslam Ülkeleri Aşçılar Kupası, İSMEK Şefleri Yarışıyor, Engelsiz Lezzetler, Yöresel Lezzetler Buluşmaları, Butik Pastacılık Sergisi ve Atölye Çalışmaları.
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
 “Helal Gıda Hakkında” Ve “Milli Mutfak Hareketi” Hakkında Aşçılık Camiasından Beklentileriniz Nelerdir?
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Helal gıda konusuna uzun süredir vurgu yapıyoruz. Bu hususta ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişim ve iş birliği içindeyiz. Lakin mesleki camiamız bununla ilgili gerekli bilgiye yeteri kadar sahip değiller ve bilinçlenme noktasında daha çok az bir kısım özveri içinde. Helal denince akla direk domuz eti vb. bu tarz durumlar geliyor. Fakat konunun özü sadece bu değil. Burada çok geniş ve derin detaylara sahip bir ilim söz konusu. Helal gıda insan sağlığına uygun bir şekilde üretilmiş anlamına geliyor.
 
Yani ham maddenin satın alması ile başlayarak, depolama, üretim, paketleme ve sevkiyat noktalarına varıncaya kadar ürünün insan sağlığına zarar getirecek bir işlemden arındırılmış olması. Elbette konu ile ilgili bir güvensizlik var. Gerçekten helal kurallarının uygulanarak üretildiğine nasıl emin olacağız genelde gelen sorular arasında. Lakin ülkemizde bu işin denetimini layığı ile yapan kurumlar var. Araştırmak, takip etmek ve emin olup helal tüketimine destek vermek daha sağlıklı nesillerin yetişmesi ve hastalıkların en aza indirgenmesi açısından önemli diye düşünüyorum. Elhamdülillah Müslüman bir toplum olarak, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de Allah C.C. tarafından helal tüketim bizlere ayetler ile emrediliyor.
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
Dünyada 300 Milyona Yaklaşan Türk Nüfusu Ve 1.6 Milyara Yaklaşarak Her Gün Hızla Büyüyen Müslüman Ülke Mutfakları Ve Mevcut İslam Nüfusu Hakkında “Dünya Helal Gıda Zirvesi” Haricinde Onumuzdaki Günlerde Başka Çalışmalarınız Olacak mı?
 
Başkan Gökhan TUFAN;
2016 yılı sonlarında bünyesinde aşçılık mesleki sivil toplum örgütü bulunan 24 İslam ülkesine Taşpakon olarak bir davet mektubu göndermiştik. Amacımız Dünya İslam Ülkeleri Gastronomi Birliği (WICS) kuruluşuna hem Konfederasyon hemde Türkiye olarak liderlik etmekti. Bu davetimize 17 ülke olumlu cevap vermiş ve 2017 yılı Mayıs ayında Türkiye ile birlikte 18 ülke Taşpakon önderliğinde İstanbul'da buluşmuştuk. Tüm ülkeler birliğin kuruluşuna şahsımın kurucu Başkanlığında onay vererek gerekli imzaları atmıştık.
 
Öncesinde İstanbul merkezli karar aldığımız kuruluşun merkezini birtakım sebeplerden dolayı Beyrut'a taşıdık. Şu aşamada resmi kuruluş işlemleri halen devam ediyor. İnşaAllah birkaç aya bitmek üzere. 18 ülke ile başlayan kuruluş mevcutta 21 ülke ile devam ediyor. Burada hedefimiz 60 ülke. WICS resmi kuruluş işlemlerinin tamamlanması ile dernek olmayan Müslüman ülkelere gidip oralarda derneklerin kurulmasına vesile olacağız inşaAllah.  
 
Şimdi burada çok önemli bir detaya değinmek istiyorum. Biz Türkiye olarak, Türk Aşçıları olarak Dünya Aşçılar Birliği'ne (WACS) girmek için senelerce uğraştık. Lakin bugün gelinen noktada bir Dünya kuruluşunun kuruluşuna liderlik ve Başkanlık ediyoruz. Dünya İslam Ülkeleri Gastronomi Birliği (WICS) içindeki 10 kurucu ülke aynı zamanda Wacs üyesi. Yani senelerce Wasc'ta normal bir üye olmak için didinip duran Türkiye'den şimdi bir Dünya kuruluşuna liderlik eden Türkiye'ye. Bu Türk Aşçılık camiasının kurumsal manada küresel seviyedeki en büyük başarısıdır. Bu gerçeği tüm camiamızın görmesi ve önemini idrak etmesi gerekiyor.
 
İşte resmi kuruluş işlemlerine halen devam ettiğimiz Dünya İslam Ülkeleri Gastronomi Birliği (WICS) ile Türkiye olarak Dünya gastronomi camiasında adımızı daha çok duyuracağız ve Türk Mutfağının küresel çapta tanınması ve kalıcı olması için büyük bir imkâna sahip olacağız inşaAllah. Bu bağlamda daimi iş birliği içinde olduğumuz TİKA ile önemli projeleri hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
Özellikle Son Zamanlarda sorumluk sahibi Türk şefleri ile birlikte Gerçek Değerleriyle ciddi bir şekilde Ortaya Çıkmaya Başlayan Ve Dünyada Kültür, Medeniyet, Füzyon Birikimi İle İlk Sırada Gelen Osmanlı Ve Türk Mutfağı Karşısında İspanya Ve Fransa Ekolunun mutfağımıza yaptığı gastronomideki haçlı seferlerinin Vahim Durumunu Nasıl Değerlendirirsiniz? 
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Son yıllarda yabancı hayranlığı ile oluşan, önce sunumlar sonra lezzetler ile Türk Mutfağını özellikle 5 yıldızlı otellerde ve üst sınıf lokantalarda değer kaybına uğratan bu akımın etkisi azalmıştır fakat istenilen seviyede değildir ve birtakım vesileler ile devam etmektedir. Maalesef bir zamanlar aynı hataları bizde yaptık. Bunu şahsen kabul ediyorum. Bilemedik. Uyaranda olmadı. Lakin bir hata içinde olduğumuzu anladık ve bu yanlıştan döndük. Birçok şef arkadaşımız bunu tecrübe etti.
 
Yabancı şeflerin bir zaman Türkiye'de piyasaya olan hâkimiyeti bunu ayrıca tetikledi. Tabi ki atlamayalım, hakkını verelim, az sayıda da olsa Türk Mutfağına önemli katkılar sağlamış yabancı şeflerde ülkemizde bulundular. Fakat hamd olsun son bir iki yıldır özümüze dönüş, kendi mutfak ve ürünlerimizi öne çıkarmak adına Türk başaşçı arkadaşlarımız ciddi bir gayret içindeler. Bu hususta mesleki örgütlerimizde çalışmaları ile konuya eğiliyor, emek veriyor.
 
Tecrübelerime dayanarak herkese tavsiyem önce kendi mutfağımızı öğrenelim, onu yüceltelim, menülerimizde ona yer verip onu geliştirelim. Yöreselliğe sahip çıkalım. Bize ait olan ürünleri araştırıp bulalım. Onlara değer kazandıralım. Yabancı mutfaklar ile onların bizim mutfağımıza gösterdikleri ilgi seviyesinde alakadar olalım. İnancım tam olmakla birlikte kendi ülkemizde olsun, küresel çapta olsun önümüzdeki yıllarda kazanan Türk Mutfağı olacak inşaAllah.
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
Ciddi Bir Yabancı Özentisine Sahip Bazı Popüler Türk Şeflerinin Sorumsuz, ustalık makamına yakışmayan, İlkesiz Yazılı Ve Görsel Basındaki Çalışmaları Hakkında Bir Diyeceğiniz Var mıdır? 
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Bu soruya kısa ve öz bir cevap vermek istiyorum. Sorunuzda geçen hal ve tavır içinde olan kişiler gerçek ustalar değildirler. Has bir ustanın kendisinde bulundurması gereken meziyetler ve karakter yapısı bellidir. Gerçek ustalar, hakiki meslek erbapları, üzerlerindeki kişi yetiştirme sorumluluğuna istinaden bir örnek olarak, bir ekolü temsilen, hiçbir zaman bu tarz davranış biçimi içinde olmazlar, olamazlar. 
 
Türk Aşçı Haberleri- Sude Erdoğan;
Tüm Aşçılar Ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Olarak Ciddi Çalışmalarda Bulundunuz, Bulunmaya da devam ediyorsunuz. Mesleki Camiamızda Bu Net Bir Şekilde yaptıklarınızla bu Ortada. Aşçılık Camiası İle İlgili Dernek Ve Federasyonlara Genel Anlamda Tavsiyeleriniz Nelerdir? 
 
Başkan Gökhan TUFAN;
Bizim dışımızda hangi kurum, dernek veya federasyon olsun mesleğe ve ülkeye hizmette fayda sağladığı sürece saygı duyarız hatta destekleriz. Kimse ile bir sorunumuz yok, olmadığı gibi bu tarz konular içinde olmak kurumsal yapımıza da uygun değil. Biz bir rekabet varsa bunun kalite getirmesi beklentisi içindeyiz.
 
Dünya'nın ülkeler arasında alanının en büyük kuruluşu ve uluslararası kuruluşlara liderlik eden vasfımız ile sorumluluğumuzun farkında mesleğimiz ve ülkemiz için faydalı işler yapabilmenin gayretindeyiz.
 
Camia her kurumu görüyor, takip ediyor, kim ne fayda sağlıyor, kim laf değil icraat üretiyor bunu idrak ediyor. Kimse ben şöyle büyüğüm, böyle güçlüyüm, biz bunu yaptık vb. gibi şeylere girmeden bırakalım bunun takdiri mesleki camianın inisiyatifinde olsun.
 
Birde çok yanlış olan bir algı var. Biz bir atılım yaptığımızda önümüze şöyle bir şey geliyor; "Biz bilmem kaç sene önce bunu zaten yapmıştık" Saygı duyarız yapılmıştır. Lakin devamlılığı varmı, yapıldı ise hangi sonuca varıldı, amacına ulaşıp görev tamamlandımı. Bunlar önemli detaylardır. Demek ki bir ihtiyaç var ki biz o atılımı yapıyoruz. Ayrıca bazı şeylerinde her daim güncellenmesi gerekir. Biz yaptık oldubitti diye bir işletme mantığı olamaz.
 
Ayrıca biz tüm camiaya hizmet ediyoruz. Sadece kendi üyelerimize değil. Mesela kısa önce başlattığımız ücretsiz hukuk danışmanlık hizmetinden üyemiz olsun olmasın tüm meslektaşlarımız faydalanıyor. Bu hizmeti çok önemli buluyoruz ve mühim bir eksikliği giderdiğimizi düşünüyoruz.
 
Bu vesile ile Türk Aşçı Haberleri ailesine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.
 
Saygıdeğer Gökhan Tufan Şefimiz;
Tüm Aşçılar Ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Olarak Türk Aşçı Haberleri Vesilesi İle Aşçılık Camiasına Vermiş Olduğunuz Bu Değerli Bilgileri, Konu Hakkında Duygu Ve Düşüncelerinizi, Mutfağımızın Dünyada Daha Başarılı Olabilmesi İçin Camiaya Olan Önemli Tavsiyelerinizi Kamuoyu İle Paylaşmaktan Onur Duyarız.
 
Camiamız mutlaka bu bilgileri değerlendirecektir. Düşüncelerinizin ve çalışmalarınızın uzun vadede mutfak değerlerimize ciddi katkıda bulunacağına, mutfağımızın dünyada gerçek değerleri ile tanınmasına destek sağlayacağına, coğrafyamızın tarihi lezzet miraslarının gerçek değerleri ile ortaya çıkmasına vesile olacağına yürekten inanıyoruz. 
 
Saygıdeğer Gökhan Tufan Şefimiz;
Röportaj Talebimizi Değerlendirdiğiniz İçin De Ayrıca Siz Ve Ekibinize Teşekkür Eder sonsuz başarılar dileriz.
 
Not;
Bireysel destekleri için Osmanlı ve Türk mutfağı dünya gönül elçisi has aşçıbaşı Ahmet Özdemir’e en derin saygılarımızı sunarız.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Gülderen Özkan
    12/19/2018

    Bilgi ve değerlerimizi bizlere paylaştığımız bilmediklerimiz rehberlik ettiğiniz için teşekkürler

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler