Berlin De Türk Mutfağı

Berlin De Türk Mutfağı

Berlin’de Çalışıyorum. Bu Süre içerisinde Neler gördüm Nelerle Karşılaştım İki Satırla Özetlemek istiyorum Türk mutfağı Berlin’de Bunca yabancı mutfaklar Arasında Ne kadar...

Berlin De Türk Mutfağı
Arkadaşlar Bugün Sizlere Yurtdışında Berlin De Türk Mutfağı Hakkında Biraz Bilgi vermek İstiyorum 
 
21 YIL oldu Berlin’de Çalışıyorum. Bu Süre içerisinde Neler gördüm Nelerle Karşılaştım İki Satırla Özetlemek istiyorum. Türk mutfağı Berlin’de Bunca yabancı mutfaklar Arasında Ne kadar Tanınıyor Ve yabancılar Türk mutfağı hakkında neler biliyor?
 
Türkiye ye tatil için gelenler çok iyi tanıyorlar Türk mutfağını özellikle de bizim tencere yemeklerimizi lokantaları çok iyi biliyorlar ve kebabı biliyorlar. Türkiye ye hiç gelmeyenler ise burada döner ve kebap haricinde Türk mutfağı hakkında fazla bilgileri yoktur. Doğrusu da bu Berlin’de genelde ocak başı ve dönerci var. Bunun da nedeni bir kuzu etinden tüm kebapların yapılması hem ağır mutfak işçilik den hem de masrafı fazla olmasın diye. 
 
Burada Tüm Dünya mutfakları var bu yabancı mutfakların /40 Türk işverenler Burada bir Çok yabancı mutfakta Çalışma imkânım oldu Patronla Tanışmak istediğimden Karşıma Türk iş vereni Çıkıyor.
 
İtalya, Meksika, İspanya, Fransız Ve Çin Mutfağı nı Çalıştırmakta olan Türk İş Verenleri Var İş verene Sorduğumda bir Türk mutfağı Açmak istemez misiniz diye Yok Ustam Türk Mutfağı çok Ağır bir mutfak hem masrafı çok hem de personel Sıkıntısı var Böyle Yabancı mutfağı Aşağı Yukarı Çoğu Aşçılar Biliyorlar.
 
Berlin de birçok restoranın açılışını Yaptım Türk mutfağı ve Yabancı Mutfakları Burada En Büyük Sorun Türk mutfağını Bilen Türkiye de Yetişmiş Aşçı Yoktur İşin Aslı’da Bu Kimse Kusura Bakmasın Çok gelen oldu yanıma Otelci Arkadaşlar dan Söze gelince Herkes 5 Yıldızlı Otelde Aşçı Başı olduğun Söylüyor. 
 
Ama iş uygulamaya gelince Elbasan Tava Menüde Varsa Beşamel Sosla yapmaya kalkıyor Hünkâr Beğendinin Sosuna Yoğurt koyanlarda var Daha neler neler. Her Çalıştığım Mekâna Azda olsa Kendi öz Saray mutfağını Modern Şekilde sunmaya çalıştım. Kısacası Bizim Türk mutfağını Yurtdışında Fazla Tanıtamadık. 
 
Bunun En Büyük nedeni Türk mutfağının Ön hazırlığının çok olması Ve Bunu Hazırlayacak Aşçı nın olmaması Olsa da İş Verenlerin Çoğu yapmak istemiyor. 
 
Not 
Türkiye Den gelip te fuarlarda Türk mutfağını Tanıtıyoruz Diyenleri de gördüm. Hepsi hikaye…
 
ŞEF Şenol Irat Küchen Meister
Selamlar SEVGİLER
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler