Otlu Enginar Dolması Tarifi

Otlu Enginar Dolması Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağındaki Yöresel Mutfaklarda Yöresel Yemeklerimizden Otlu Enginar Dolması Tarifi;Enginar Nereden Geldi? Enginar Nerede Yetişir? Ana Vatanı Habeşistan olduğu...

Geleneksel Türk Mutfağındaki  Yöresel Mutfaklarda Yöresel Yemeklerimizden Otlu Enginar Dolması Tarifi
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
 
*    4 Adet Çanak Enginar
*    1 Çay Bardağı Sızma Zeytinyağı
*    1 Orta Boy Kuru Soğan, 6 Adet Taze Soğan
*    1 Diş Sarımsak (Ya Da 1 Adet Taze Sarımsak)
*    1 Adet Taze Soğan Yaprağı
*    1Su Bardağı Pirinç
*    2 Su Bardağı Su
*    2 Çay Kaşığı Toz Şeker
*    ½ Demet Ekşi Ot
*    Tuz
*    Taze Nane
*    Taze Dereotu (Süslemek İçin)
*    ½ Limon
 
Süper Bir Tarif Olan Nefis Ve Lezzetli Yöresel Mutfaklarımızdan Otlu Enginar Dolmasının Yapılış Tarifi
*Ayıklanan enginar çanakları düdüklü tencerede limonlu su ile 15 dakika pişirilir.
*Sarımsak ve kuru soğan zeytinyağında iyice kavrulur.
*Pirinç ayıklanıp yıkanıp süzüldükten sonra, soğanlara eklenerek bir süre daha kavrulur.
*Taze soğanlar, ekşi ot ve taze nane ilave edilir.
*Kavrulan malzemeler karıştırıldıktan sonra haşlanmış enginarların üzerine boşaltılır.
*Üzerine tuz, şeker ve sıcak su ilave edilir (Enginarların bozulmaması için su yavaşça boşaltılır.).
*Orta ateşte kaynadıktan sonra altı kısılarak 15 dakika pişirilir.
*Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
*Üzerine kıyılmış dereotu konularak servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Otlu Enginar Dolması Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Evliya Çelebinin Ve Yabancı Seyyahların Kayıtlarında Osmanlıda Saray Mutfağında Enginar Hakkında Bazı Dipnotlar;
Gerlach,  birçok meyve sebzenin İstanbul’da “turfanda” olarak çıktığı dönemler hakkında bilgi verir. Mart ayında badem, Nisan ayında bakla ve enginar yemek mümkündür. Mayıs’ta taze fasulye ve turp satılmaktadır. "Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, İştah Açıcılar"
 
Muhtelif gezginler sarayın meyve-sebze ihtiyacını karşılamak için İstanbul’un içinde ve civarında pek çok bahçenin bulunduğunu belirtmektedir. Padişaha ait olan bu bahçelerde acemioğlanlar çalışmakta, yetiştirilen sebzelerin mutfağın ihtiyacından fazla olan kısmı halka satılmaktadır.
 
1800’lü yılların sonlarına doğru Murat Efendi yukarıda sözünü ettiğimiz davette yedikleri aslında zengin bir Türk’ün sofrasında nelerin bulunduğunun özeti gibidir:
 
“Türk sofralarında yemekler basit olmaktan çok sayısızdır. Çeşitli şekillerde hazırlanmış koyun eti, lezzetli sebzeler (enginar ve patlıcan zeytinyağıyla hazırlanır ve soğuk olarak sunulur) ceviz ve biberden yapılmış bir sosla çerkez tavuğu denilen yemek, ünlü börek, bal ve manda sütünün başrolleri paylaştığı çok baharatlı tatlılar, komposto ve son olarak asla vazgeçilemeyen pilav.
 
Hiçbir Türk sofrasında eksik olmayan ve doğu aşçılarının eşsiz bir şekilde hazırladıkları, koyun eti parçaları ve antepfıstığı ile karıştırılmış bu pilav, eğer Türklerin bir mitolojisi olsaydı tanrıların ‘ambrosia’sı [ölümsüzlük veren yiyeceği] olurdu”.
 
Enginar Nereden Geldi? Enginar Nerede Yetişir?
Ana Vatanı Habeşistan olduğu tahmin edilen bitki önce eski Mısırlılar sonra bütün Araplar arasında yayılmıştır. Türkiye'de Marmara ve Ege bölgesinde bahçelerde yetiştirilir. İlkbaharda çıkan yazın müjdecisi bir bitkidir. Mavi-mor renkli çiçekler açan, 50-150 cm boyunda çok senelik otsu bir bitkidir. Killi, kumlu ve rutubetli topraklarda yetiştirilir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler