Kalamar Yahni Tarifi

Kalamar Yahni Tarifi

Kalamar Yahni Tarifi, Lezzeti ile çoğu kişinin vazgeçilmezi olan deniz ürünü; 68 kaloridir. İçeriğinde fosfor, protein ve su bulunur. Deniz balıklarının arasında en az kaloriye sahip olan besindir.

Kalamar Yahni Tarifi
Kalamar Yahni Kullanılan Malzemeler
 
*   500 Gram Kalamar, 
*   2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 
*   5 Adet Taze Soğan, 
*   4 Diş Sarımsak, 
*   2 Orta Boy Domates, 
*   2 Sivri Biber, 
*   1 Defne Yaprağı, 
*   Yarım Demet Maydanoz, 
*   2 Yemek Kaşığı Kekik, 
*   Karabiber, 
*   Tuz. 
 
Nefis Deniz ürünleri lezzetlerimizden ve Balık Yemekleri'mizden Harika Bir Tarif Olan Kalamar Yahni Yapılış Tarifi
Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarların gövde kısımlarını yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Taze soğanın dış kabuğunu ayıklayın. Bütün bırakın. Domatesleri sıcak suya sokup çıkartın. Kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. 
 
Sivri biberlerin sapını ve içindeki tohumlarını atın. Yarım santim uzunluğunda doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Zeytinyağını, soğanı, Sarımsak ve kalamarları tavaya koyun. Karıştırarak yakmadan 7-8 dakika kavurun. Domates, sivri biber, defne yaprağı, tuz, karabiberi ekleyin. 
 
2 fincan sıcak su katın ve kısık ateşte yarım saat pişirin. Ocağı söndürünce defne yaprağını çıkartın. Soya sosu ve kekiği ilave edin. Karıştırın ve maydanozu üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın. Kalamarlara sert etli balıklar, soyulmuş çiğ karides, midye ve ahtapot ekleyerek deniz mahsulleri yahnisi yapabilirsiniz. “Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, İştah Açıcılar, Deniz Ürünleri”
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kalamar Yahni Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli deniz ürünleri tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Kalamarın İçerdiği Besinler
Lezzeti ile çoğu kişinin vazgeçilmezi olan deniz ürünü; 68 kaloridir. İçeriğinde fosfor, protein ve su bulunur. Deniz balıklarının arasında en az kaloriye sahip olan besindir.
 
Kalamarın Faydaları
Mürekkep balığının bir türü olan kalamar kafadan bacaklı, manto ve kollara sahiptir. Diyet yapanların özellikle tercih ettiği kalamar hiç yağ barındırmaması ile dikkat çeker. Özellikle Akdeniz ve Ege denizinde bulunur.
Düzenli bir şekilde kalamar tüketmenin cinsel isteği arttırdığı ve özellikle erkeklerde oluşan cinsel sorunları giderdiği gözlemlenmiştir.
Diyet uygulayanlar; kalamar yağsız bir besin kaynağıdır, bu özelliği ile kilo alma korkusu olanların rahatlıkla tüketebileceği bir besindir.
Metabolizmanın çalışmasında yararlıdır, bu sayede yağ yakımı hızlanarak yiyen kişinin kilo vermesine yardımcı olur.
İştah açıcı bir besindir, iştahsızlık problemi çekenlerin haftada 3 kez kalamar yemesi tavsiye edilir.
Sinirlerin gevşemesinde oldukça etkilidir, içerisinde yer alan magnezyum minerali depresyona yakalanma riskini azaltır.
Kalamar zeytin yağı ile birlikte tüketildiğinde kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltır.
Kalamar da kan şekerini dengeleyen b3 vitaminini bulunur.
Kolesterolü dengeler; Haşlanmış yumurta ile aynı kolesterol değerine sahiptir.
Uzmanların görüşlerine göre migren ataklarının sayısını azaltıp, ağrıların hafiflemesinde etkili rol oynar.
Zengin mineral ve protein kaynağına sahiptir. Bu özelliği ile kişiye enerji verirken kişinin vücut direncinin artmasına yardımcı olur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler