Ahtapot Mücver Tarifi

Ahtapot Mücver Tarifi

Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Sıcak İştah Açıcılarımızdan Olan Ahtapot Mücver Tarifi, Zamanla Geleneksel Türk Mutfağında Da Deniz ürünleri Kategorisinde özellikle İstanbul ve ege...

Ahtapot Mücver Tarifi
Ahtapot Mücver Kullanılan Malzemeler
 
*   500 Gram Ahtapot, 
*   3 Yemek Kaşığı Un, 
*   Yarım Demet Maydanoz, 
*   2 Haşlanmış Havuç
*   2 Yumurta, 
*   1 Domates rendesi
*   Tuz, 
*   Karabiber, 
*   Kızartma İçin Sıvı Yağ. 
 
Ahtapot Mücver Yapılış Tarifi
Ahtapotu bir güzel pişirin ve ince dilimler halinde doğrayın.
Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın.
Çukur bir kapta Haşlanmış Havuç rendesini, unu, dereotu, Domates rendesi, yumurta, ahtapot, tuz ve karabiberi karıştırın.
Çok yumuşak ve az sulu bir hamur haline gelince tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın. 
 
Üzerini tahta kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin.
Iki tarafını da kızartın.
Kağıt mutfak peçetesi ile fazla yağını süzerek sıcak servis yapın.
Ahtapot mücveri yanında çeyrek limon dilimleri ile ikram yapabilirsiniz. 
 
Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Sıcak İştah Açıcılarımızdan Olan Ahtapot Mücveri, Zamanla Geleneksel Türk Mutfağında Deniz ürünleri Kategorisinde özellikle İstanbul ve ege bölgesinde Yerini Almıştır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Ahtapot Mücver Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler