Balıklı Muska Böreği Tarifi

Balıklı Muska Böreği Tarifi

Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Sıcak İştah Açıcılarımızdan Olan Balıklı Muska Böreği, Zamanla Geleneksel Türk Mutfağında Da Hamur İşi Tarifleri Kategorisinde Yerini Almıştır.

Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Sıcak İştah Açıcılarımızdan Olan Balıklı Muska Böreği, Zamanla Geleneksel Türk Mutfağında Da Hamur İşi Tarifleri Kategorisinde Yerini Almıştır.
 
Balıklı Muska Böreği Tarifi
Balıklı Muska Böreği Kullanılan Malzemeler
 
*   1 Hazır Yufka, 
*   5-6 Adet Küçük Balık (Sardalya, Hamsi Veya Benzeri Kolay Filetosu Çıkabilen, Az Kılçıklı, Dikensiz Balıklardan), 
*   1 Küçük Boy Soğan, 
*   Yarım Demet Maydanoz, 
*   Tuz, Karabiber, 
*   Kızartma İçin Sıvı Yağ. 
 
Balıklı Muska Böreği Yapılış Tarifi
Yuvarlak yufkayı ortasından ikiye kesin, iki yarım yufkayı üstüste koyup tekrar ikiye bölün ve böylece dört parça (çeyrek) yufka elde edin. Aynı işlemi iki kere daha tekrarlayıp tek yufkanızı toplam 16 üçgen şeride bölün. 
 
Balıkları temizleyin, kafa ve kılçığını atın, herbir filetoyu yarım santimden küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı balıkların üzerine rendeleyin. Maydanozu yıkayın, dallarını ayıklayın, yapraklarını ince ince kıyın, balıklara ilave edin, tuz ve karabiberi koyun, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
 
Herbir 1/8 yufkanın geniş tarafına soğanlı balık karışımından koyarak muska (üçgen) şeklinde sarın, sonuna geldiginizde ortada kalan ince ucu bir küçük kaseye koyacağınız suya batırarak sarmış olduğunuz kısım üzerine yapıştırın. 
 
Yağda kızartarak önce bir kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzdürün, sıcak olarak sofraya getirin.Balıkları doğrayacağınız bıçak tırtıllı olursa balık etleri parçalanıp ezilir. Başka yemekten kalmış haşlanmış balıklar ile de bu böreği hazırlayabilirsiniz. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Balık böreği nasıl yapılır?” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler