Palamut Marine Tarifi

Palamut Marine Tarifi

Palamut Marine Tarifi, En lezzetli zamanı ise Eylül ayından Şubat ayına kadar olan zamandır. Birçok palamut türü vardır. Çingene palamudu, kestane palamudu, palamut vazonu gibi...

Palamut Marine Tarifi
Palamut Marine Kullanılan Malzemeler
 
*   1 Palamutun Kılçıksız Filetosu, 
*   1 Yemek Kaşığı Tam Öğütülmemiş Kara Biber, 
*   Yarım Yemek Kaşığı Tuz, 
*   3 Limonun Suyu. 
 
Palamut Marine Yapılış Tarifi
Palamutu alırken iki fileto halinde kestirin. Yıkayın ve suyunu süzdürün. Kılçıksız filetoyu kağıt mutfak peçetesi ile kurulayın. Bir tabağa balık filetosunu koyun. Iki tarafını da tuzlayın. Başka bir tabağa biberleri yayın. 
 
Tuzlanmış balığı elinizle bastırarak biber parçalarının saplanmasını, yapışmasını sağlayın. Ağzı kapaklı çukurca bir cam kaba balığı yerleştirin. Üzerini örtene kadar limon suyunu dökün. 
 
Buzdolabına kaldırıp 4 gün bekletin. Servis yapmadan önce ince uçlu keskin bir bıçakla derisini soyun. 
 
Dilimleyerek sofraya getirin. Balığı dilimleyip üzerine biraz zeytinyağı serpip yanında kırmızı soğan ve dere otu ile servis yapabilirsiniz. "Bölgesel Mutfaklar, Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı, iştah Açıcılar, Osmanlı Saray Mutfağı, iştah Açıcılar, Deniz ürünleri"
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Palamut Balığı Nasıl Temizlenir - Palamut nasıl yapılır” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
İşte palamutun bilmediğiniz faydaları...
Palamut sezonu Ağustos ayında başlar. En lezzetli zamanı ise Eylül ayından Şubat ayına kadar olan zamandır. Birçok palamut türü vardır. Çingene palamudu, kestane palamudu, palamut vazonu gibi..
 
Palamut balığı, fosfor, sülfür ve vanadyum açısından zengindir. Ve balık çeşitlerinin arasında en çok protein ve D vitamini bulunduran balıktır.
 
- Palamut balığının içerisindeki vitaminler saçlarınızın kuvvetlenmesini sağlar.
- Palamutu sık tüketen kişilerin diş yapısının normalden daha düzgün olduğu görülmüştür.
- Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisi vardır.
- Açık yaraların kısa zamanda iyileşmesini sağlar.
- Cildi gençleştirdiği gibi cildi onarıcı özelliğe de sahiptir.
- Bütün balık etlerinin özelliği gibi palamut balığı da gözlere faydalıdır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler