Ramazan Kebabı Tarifi

Ramazan Kebabı Tarifi

Bölgesel Mutfaklar ve Yöresel Mutfaklarımızdan Afyonkarahisar Mutfağı Nedir? Afyon Mutfağının Özellikleri Nelerdir? Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı..

Ramazan Kebabı Tarifi - Afyonkarahisar Mutfağı
Ramazan Kebabı Malzemeler: 
 
*   1 Kg. Kuşbaşı Dana Eti ,
*   2 Adet Kebaplık Pide, 
*   1 Demet Maydanoz, 
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz, 
*   1 Tatlı Kaşığı Karabiber. 
 
Afyon Mutfağından Ramazan Kebabı Hazırlanış Tarifi :
Kuşbaşı et, suyunu çekene kadar kavrulur.
Üzerini örtecek kadar su konup tuzu ilave edilerek tekrar pişirilir.
Diğer tarafta pideler kare şeklinde doğranır.
Pideler istenirse arzuya göre fırında ısıtılabilir.
 
Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür.
Et suyu, pideleri ıslatmak için kullanılır. 
Islatılan pideler servis tepsisine alınır.
Üzerine etler yerleştirilip istenirse bir kepçe et suyu gezdirilir.
Yaklaşık 5 dakika kadar fırında dinlendikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır. 
 
Süper Bir Tarif Olan Nefis Ve Lezzetli Yöresel Mutfaklarımızdan Ramazan Kebabı Not: 
İstenirse et suyunun içine veya kavrulmakta olan kuşbaşı etin içine bir tatlı kaşığı karabiber ilave edilebilir. Ramazan kebabı, Afyon kebabı olarak da bilinir. Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için "Ramazan Kebabı" denmektedir. 
 
Bölgesel Mutfaklar ve Yöresel Mutfaklarımızdan Afyonkarahisar Mutfağı Nedir? Afyon Mutfağının Özellikleri Nelerdir? Afyon Yemeklerini Biliyormusunuz? Tüm Bunların Cevabini Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İcin Araştırdık.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Tarihin her döneminde Doğu ile Batı arasında geçiş bölgesi olan Afyonkarahisar'ın tarihi, Sandıklı Kusura Höyük'te yapılan kazılara göre İ.Ö. 4000'e dek iner. Yöre, o tarihlerden bu yana kesintisiz bir yerleşim merkezidir. Hatta, Afyon'un Göller Bölgesiyle ilişkide olması nedeniyle ve yöre höyüklerinde yapılan yüzey araştırmalarında ele geçen verilere dayanarak yerleşim tarihinin İ.Ö. 8000-7500'e bile indirilmiştir.
 
Tarihi eserler bakımından çok zengindir. Hitit ve Frigyalılara ait tarihi kalıntılar, Selçuklu ve Osmanlı devrine ait zengin eserler vardır. Afyon Kalesini Etiler yapmış ve Frigyalılar tamir ettirmişlerdir. Afyon eski bir Türk vatanı olup, tarihi eserleri, kalesi, kaymağı, kaymak şekeri, haşhaşı, sucuğu,  kaplıca ve maden suları ile ünlü tarihi bir ilimizdir. 
 
Afyonkarahisar, asırlardır süren medeniyetlerinin kültürel sürecin de halk kültürünün bütün unsurlarıyla kendine özgü bir çeşitlilik sunar. Osmanlı Saray Mutfağında da Zengin yemek kültürü ile anılan birkaç ilimizden bir tanesidir. Bu yüzdendir ki Bolu/ Mengen’den sonra en iyi aşçıların Afyonkarahisar’dan çıktığı söylenmektedir.
 
Afyonkarahisar’ın zengin mutfağı ağırlıkla hamura ve ete dayalı olmakla birlikte kaymağı ve lokumu gibi kendi üretimine dayanan bir çok çeşitliliği de arz eder. Sadece patlıcandan yapılan 22 çeşit yemeğin tespit edildiği İlde, 100’ün üzerinde yemek çeşidi bulunmaktadır.
 
Bu zenginlik özellikle düğün, doğum ve asker yemeklerinde kendini göstermektedir. 10-12 kişilik meydan sofralarında yenen bu yemekler, geleneksel sofra adabı içerisinde ve Afyonkarahisar’a özgü bir sıraya dayalıdır. Bu nedenle belli bir sırayı takip etmesinden dolayı “Sıra Yemeği” adını almaktadır. 
 
Sıra yemeğine çorba yemeği ile başlanır, daha sonra et yemeği (bütüm et, afyon kebabı, pilav üstü kavurma vb.) arkasından mevsime göre sebze yemekleri gelir. Börek bu yemeklerin vazgeçilmez yiyeceğidir. Böreğin yanında vişne hoşafı ikram edilir, arkasından tatlı (kaymaklı ekmek kadayıfı, baklava, irmik helvası, hurma tatlı...

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler