Abdigör KöfteTarifi

Abdigör KöfteTarifi

Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızdan olan Ağrı Mutfağından Abdigör KöfteTarifi, Osmanlı Saray Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı, Etli Yemekler...

Yöresel Mutfaklarımızdan olan Ağrı Mutfağından Abdigör Köfte Tarifi 
Abdigör Köfte Malzemeler :
 
*   1 Kg Dana Eti 
*   2 Adet Yumurta 
*   1 Adet Soğan 
*   2 Çorba Kaşığı Karabiber 
*   2 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber 
*   2 Paket Toz Bulyon 
*   500 Gram Tereyağı 
*   1 Kg Baldo Pirinç, 
*   Tuz
 
Osmanlı ve Türk Mutfağında Abdigör Köfte Garnitür İçin: 
 
*   2 Adet Patlıcan 
*   250 Gram Sivri Biber 
*   1 Bağ Maydanoz, 
*   1 Kg Domates 
 
Süper Bir Tarif Olan Nefis Ve Lezzetli Yöresel Mutfaklarımızdan Abdigör Köfte Hazırlanış Tarifi : 
Dana etini, yöreye ait taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün. Ete 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 25 dakika daha dövün. Dövme işlemi bittikten sonra, macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve un ekleyip yoğurun. 
 
Diğer tarafta, geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun. 2 tatlı taşığı tuz ekleyin. Kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon atın. Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ıslak avucunuzla şekil verin ve suya atın. 
 
Tencerenin kapağını kapatıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirin. Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün. Tencereye 150 gram tereyağı koyun. Yıkanmış pirinç, 1 paket toz bulyon ve su ekleyin. 2 tatlı kaşığı tuz ilave edip, pişmeye bırakın. 
 
Demlenen pilavı havuz şeklinde tabaklara koyun. Köfteleri, tereyağında kavurun. Servis tabağına pilavı havuz şeklinde açın. Üzerine köfteleri bırakın. Diğer tarafta daha önceden hazırlanıp, kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış 50 gram tereyağında sote edilmiş domates sosunu ilave edin. Garnitürle süsleyerek servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Abdigör KöfteTarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Köfte tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı, Etli Yemekler, Kıymalı Yemekler, Köfte Tarifleri Tencere Yemekleri Kategorisindedir...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler