Yazma Çöreği Tarifi

Yazma Çöreği Tarifi

Çankırı Mutfağı ve Çankırı Yemek Kültüründe Yazma Çöreği Tarifi, Yöresel Mutfaklarımız ve Geleneksel Türk Mutfağı 'da Yapılan Sıcak İştah Açıcılarımızdan...

Yöresel Mutfaklarımız ve Geleneksel Türk Mutfağı 'da Yapılan  Sıcak  İştah Açıcılarımızdan Olan Yazma Çöreği , Zaman Zaman Osmanlı Saray Mutfağında Önemli Menülerin İçerisinde Farklı Yöntemler İle Yapılan Hamur İşi Tarifleri Yerini Almıştır.
 
Yazma Çöreği Tarifi - Çankırı Mutfağı
Yazma Çöreği Tarifi Kullanılan Malzemeler 
 
*    2 Kaşık Maya, 
*    1,5 Servis Kasığı Un, 
*    Bir Miktar Su, 
*    2 Tatlı Kasığı Tuz, 
*    Ceviz, 
*    Sıvıyağ 
 
Yazma Çöreği Tarifi Yapılışı
Una; tuz, maya ilave edilerek su ile yumuşak hamur yoğrulur.
15 pazı yapılarak bol unla mayalanması beklenmeden hemen açılır.
Açılan her pazı yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve üzeri yağlanır. 
 
Üç-dört pazıda bir ceviz konulur.
Bittikten sonra kare olarak kesilir ve üstü yağlanır.
20 dakika kadar mayalanması için bekletildikten sonra fırında 200 derecede pişirilir.
 
Çankırı Mutfağı ve Çankırı Yemek Kültürü
Çankırı yöresinde geleneksel beslenme biçimi etkinliğini sürdürmektedir. Yöre insanının beslenme alışkanlıklarında Orta Anadolu özellikleri görülür. Beslenmenin temelinde buğday ve buğday ürünleri bulunmaktadır. Tarhana, bulgur, keşkek, yarma, erişte vb. yiyecekleri ev ekonomisi çerçevesinde yöre halkı kendisi üretir. 
 
Anadolu'nun pek çok yerinde olduğu gibi kimi yiyecek maddeleri kurutulmak, salamura yapılmak, turşu kurularak ve diğer bazı usûllerle kışa hazırlanır. Kıyma, kavurma, sucuk gibi et ürünleri, kurutulmuş fasulye, patlıcan, biber gibi sebzeler, konserveler, değişik meyvelerden reçeller bunlar arasındadır.
 
Nefis Lezzetlerimizden ve Hamur İşi Tarifleri'mizden Harika Bir Damak Tadı Olan Çankırı Yemekleri...
Hamura çeşitli maddeler katılarak sacda, yağda, fırında ve tencerede pişirilerek çok sayıda yemek yapılmaktadır. Tava çöreği, yazma çöreği, bükme, gözleme, cızlama, tatar böreği, iri hamur, mantı, pıhtı, çullama bunların başlıcalarıdır. Tarhana, toyga, şaştımaşı, tutmaç, yarma, dene, cümcük gibi çorbalarda ana madde buğday ürünleridir. Yaş ve kuru sebzeler beslenmede ikinci sırayı alır. Hayvani besin tüketimi sınırlıdır.
 
Kentsel alanlarda hazır yiyecekleri kullanma alışkanlıkları gelişmekle birlikte evde hazırlanan geleneksel yiyeceklerin ucuza gelmesi ile dağıtım ağının hazır yiyecekleri bütün yerleşme birimlerine ulaştıracak düzeyde olmaması da durumu etkilemektedir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Çağrı Kor
    10/28/2018

    Gerçekten çok teşekkürler tarif mükemmel :)

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler