Otlu Yumurta Tarifi

Otlu Yumurta Tarifi

Otlu Yumurta Tarifi, Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Sebzeli Yemeklerimizden Olan Otlu Yumurta Zaman Zaman Osmanlı Saray Mutfağında da Önemli Menülerin İçerisinde...

Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan  Sebzeli Yemeklerimizden Olan Otlu Yumurta Zaman Zaman Osmanlı Saray Mutfağında da Önemli Menülerin İçerisinde Sebzeli Yemekler, Yumurtalı Yemekler Ve Yoğurtlular Baslığı Adı Altında  Kendi  Kategorisinde Yerini Almıştır.
 
Otlu Yumurta Tarifi
Otlu Yumurta  Malzemeler  "6–8 Kişilik"
Pişirme Süresi: 30-40 dakika 
      
*   1 kg Karakavruk veya Güneyik Otu
*   2 Adet Orta Boy Kuru Soğan 
*   4 Adet Yumurta  
*   1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ  
*   2 Çorba Kaşığı Tereyağı     
*   1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1 Su Bardağı Su   
 
Otlu Yumurta Yapılış Tarifi
Karakavruk veya Güneyik temizlenerek saplarının kalın kısmı ayrılır.
Sapları haşlanır, yumuşayınca suyu süzülür. 
Yaprakları ve haşlanan sapları ince ince doğranır.
Daha sonra tencereye tereyağı, sıvı yağ, ince doğranmış soğan ve tuz ilave edilerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine otlar dökülür, içine yumurta kırılıp karıştırılır. 
Bir çay bardağı su dökülüp pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra servis tabağına alınarak sarımsaklı yoğurt eşliğinde üzerine karabiber ve nane serpilerek servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz Anadolu Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında Yumurtalı Yemekler 'imizden “Otlu Yumurta Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler