Meyan Kökü Şerbeti Tarifi

Meyan Kökü Şerbeti Tarifi

İzmir' deki "meyve gümrükhanesi" herhalde daha çok bu kuru meyveler içindi. Meyan Kökü Şerbeti Tarifi, Osmanlı Saray Mutfağında Uygun bir kase içerisine 10 gr meyan kökü çubuk...

Osmanlı Saray Mutfağı
İzmir' deki "meyve gümrükhanesi" herhalde daha çok bu kuru meyveler içindi [IX 53]. Üzüm turşusu da İstanköy'den Mısır'a gönderiliyordu[IX ll5]. Su ve şerbetleri "Meyan Kökü Şerbeti" soğutmak için kullanılan kar ve buz, devletin tekelinde bulunan önemli ticaret mallarındandı. Hem İstanbul civarında karın kuyularda toplanması hem de Uludağ'dan toplanan ve Mudanya iskelesinden gemilerle istanbul'a taşınan bu ürünler konusunda Evliya değerli bilgiler veriyor [I 251,1121-2].
 
En İyi Osmanlı Şerbetlerinden Meyan Kökü Şerbeti Tarifi;
Malzemeler: 
 
*    10 Gr Meyan Kökü 
*    2 Lt İçme Suyu 
*    Çubuk Tarçın 
*    Tane Karanfil 
 
Meyan Kökü Şerbeti Hazırlanışı: 
Uygun bir kase içerisine 10 gr meyan kökü çubuk tarçın ve tane karanfil konulur. Üzerine iki litre içme suyu ilave edilir ve kase buzdolabında veya uygun bir yerde 8-10 saat süre ile bekletilir. 
 
Ardından kase içerisindeki şerbet tülbent bez yardımıyla süzülür. Kasenin tabanında kalan kök sıkılır, süzülür ve şerbetin üzerine ilave edilir. 
 
***Meyan kökünün içerdiği çok etkili ve çeşitli maddeler sağlığımıza katkıda bulunmaktadır. Ayrıca birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. 
 
Çeşitli enfeksiyonlar, pamukçuk yaraları, depresyon, cilt döküntüleri, karaciğer bozuklukları, kronik yorgunluk, kepek, ayak mantarı ve maya enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinmektedir. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Meyan Kökü Şerbeti” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
LICORICE SHERBET 
INGREDIENTS: 
*    10 gr licorice 
*    2 liter of water 
*    A bar of 
*    cinnamon Clove 
 
PREPARATION : 
In a suitable bowl, 10 gr licorice, a bar of cinnamon and cloves are added. Two liters of water is added and left the bowl in the fridge or in a suitable place for 8-10 hours. 
 
Then, the sherbet in the bowl is sieved with a cheesecloth. The root remaining on the bottom of bowl is squeezed, sieved and 
added onto the sherbet. 
 
***The licorice containing very effective and various substances contributes our health. It is also used for the treatment of many diseases. It is known that licorice is good for depression, skin rashes, liver disorders, chronic fatigue, dandruff, foot fungus and 
yeast infections. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler