Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı Tarifi

Lezzetli yumuşacık etli tas kebabı yapmak istiyorsanız dana antrikot tercih ediniz. Kolay tas kebabı tarifi, evinizde pişirebileceğiniz en lezzetli ve kolay kebap tarifleri arasında yer almaktadır...

Tas Kebabı Yemeğinin Tarifi...
 
Kolay tas kebabı tarifi, evinizde pişirebileceğiniz en lezzetli ve kolay kebap tarifleri arasında yer almaktadır. Tas kebabı tarifini diğer kebaplardan ayıran en önemli özelliği de tencere yemeği olması ve içerisine çeşitli mevsim sebzelerinin atılabilmesidir. Kolay tas kebabı tarifi ile sofranızı lezzetlendirebilirsiniz. İşte hem sulu yemek hem de kebap sevenlere kolay tas kebabı tarifi.
 
Kolay tas kebabı tarifi hem sulu yemek hem de kebap severler için oldukça iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Tas kebabı tarifini evinizde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda tas kebabı tarifini mevsim sebzeleri ile lezzetlendirebilirsiniz. Düdüklü tencerede, güveçte, normal çelik tencerede pişirebileceğiniz kolay tas kebabı tarifini bilmeyenler için açıklıyoruz. İşte tadı damağınızda yer edecek olan tas kebabı tarifi:
 
En İyi Türk Mutfağı Yemeklerinden Tas Kebabı Yemeği Tarifi
Tas Kebabı Yemeği Kullanılan Malzemeleri
 
*    750 Gr Kuşbaşı Doğranmış Dana eti
*    1 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
*    2 Yemek Ks Tereyağı
*    1 Yemek Ks Sıvı Yağ
*    2 Diş Sarımsak
*   1 Adet Havuc
 
*    4 5 Adet Yeşil Sivri Biber
*    1 Adet Küçük Boy Kırmızı Etli biber
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*    1 adet orta boy kabukları soyulmuş küp doğranmış domates veya 2 yemek kaşığı domates püresi
*    Tuz kimyon karabiber,
 
Tuz miktarını salçanın tuz oranına göre ayarlayınız.  Arzuya bağlı kekik
 
Tas Kebabı Yemeğinin Tarifi...
 
Etleri yıkayıp suyunu iyice süzün, 1 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencerede eritin Üzerine küçük kuş başı etleri ilave edip etler suyunu salıp çekene kadar soteleyin. 
 
Suyunu çeken eti 1 2 dakika kavurun Etlerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave edip etler hafif yumuşayana kadar pişirin.
 
Diğer yandan küçük tavaya kalan tereyağını ve sıvı yağ ilave edip küçük küp doğranmış sarımsak soğanları kısık ateşte soğanlar şeffaf renk alıp hafif renk değiştirene kadar soteleyin.
 
Üzerine doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip biberler hafif diri kalacak şekilde soteleyin.
 
Üzerine salça ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. 1 2 dakika daha soteleyin Hafif yumuşayan etlerin üzerine ilave edin.
 
Tuz kimyon ve karabiber ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin, Yumuşacık lezzetli tas kebabıni 10 15 dakika dinlendirip sıcak olarak sevis edin Kekik kullanacaksınız ocağı kapattıktan sonra ilave ediniz.
 
Tas Kebabı Püf noktası Nelerdir?
Lezzetli yumuşacık etli tas kebabı yapmak istiyorsanız dana antrikot tercih ediniz.  
Arzuya bağlı arpacık soğanlı yapılabilir…
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Tas Kebabı Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler