Piyaz Tarifi

Piyaz Tarifi

Osmanlı Saray mutfağında da zeytinyağlı yemekler mevcuttu fakat İslam dinine göre içki haram olduğu için meze bir yemek kültürü olarak fazla gelişememiştir. Fakat İstanbul...

Geleneksel Türk Mutfağından Piyaz Tarifi "5 kişilik"
Geleneksel Türk Mutfağından Piyaz Tarifi 'nin Malzemeleri:
 
*   600 gr. Kuru fasulye
*   tuz
*   1 bağ maydanoz (ince  kıyılmış)
*   2 bağ taze soğan (ince kıyılmış)
*   250 gr. soğan (piyaz doğranmış), (3 orta boy)
*   45 ml. zeytinyağı (3 çorba kş.)
*   45 ml. sirke (3 çorba kş.)
*   1 çay kş. kırmızı biber.
 
Geleneksel Türk Mutfağından Piyaz 'in Yapılışı Tarifi :
Kuru fasulyeleri akşamdan suya koyup, şişmeye bırakın.
Tencerede, üzerini kaplayacak kadar su içinde ateşe oturtup, yarılıncaya kadar haşlayın.
Fasulyeleri, suyunu süzdürüp biraz tuz ile iyice ezin (ya ela bütün bırakın).
 
Dibine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan döşenmiş bir tabağa fasulyeyi yayın.
Soğanları, tuz, zeytinyağı ve sirke ile karıştırın.
Fasulyenin üzerine boşaltıp, kırmızıbiber serperek servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Piyaz Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Tarih, zeytinyağı üretimine ilişkin en belirgin izlerin Akdeniz’in tam ortasındaki Girit Medeniyeti’ne M.Ö 4.500 yıllarına dek uzandığını göstermektedir. Zeytinyağı kültürünün Akdeniz’deki diğer kavimlere yayılmasında en önemli rolü Giritliler oynamıştır. Zeytinyağının bulunuşu ile yemek kültüründe de değişiklikler olmuştur. Zeytinyağının aromasıyla yemekler daha lezzetli ve daha dayanıklı hale gelmiştir. 
 
Osmanlı Saray mutfağında da zeytinyağlı yemekler mevcuttu fakat İslam dinine göre içki haram olduğu için meze bir yemek kültürü olarak fazla gelişememiştir. Fakat İstanbul çevresinde yaşayan Gayrimüslimler tarafından meze bir kültür olarak benimsenmiş ve geliştirilmiştir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler