Aside Tarifi

Aside Tarifi

Aside Tarifi; Tereyağını bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Geleneksel Türk Mutfağında Sebze Yemekleri
 Türk mutfağı sebze yemekleri..

Aside Tarifi
5 kişilik
Aside Tarifi'nin Malzemesi
 
*   500 gr. kuru bamya
*   50 gr. kuru Arnavut biberi
*   150 gr. tereyağı (10 çorba kş.)
*   250 gr. soğan (ince kıyılmış)
*   500 ml. su (2 su bardağı)
*   tuz
 
Aside Tarifi'nin Hamuru için:
*   125 ml. su 
*   tuz
*   250 gr. un 
 
Aside'nin Yapılış Tarifi
Kuru bamyaları havanda döverek ufalayın. Kuru kırmızıbiberleri ufak ufak doğrayın.
Tereyağını bir tencerede eritin.
Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun.
Suyu ekleyip bir taşım kaynatın, bamyaları ve kırmızıbiberleri de tencereye boşaltın.
Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte 30 dakika daha pişirerek ateşten alin, Bir kenarda sıcak tutun.
 
Hamuru için, bir tencerede suyu.
tuzla kaynatın.
Unu katın, hamur kokusu gidinceye kadar ezerek karıştırıp, iyice pişirin.
Hamuru bir tabağa aktarın.
Üzerine bamyaları boşaltarak servis yapın.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Sebze Yemekleri

Türk mutfağı sebze yemekleri açısından çok büyük bir çeşitliliğe sahip bir mutfaktır. Dolmalar ve sarmalar, etli sebze yemekleri, kızartma sebzeler ve zeytinyağlıların sayısız çeşitleri mevcuttur.

 Dolmalar ve sarmalar hem etli hem de etsiz (Yalancı Dolma) olarak hazırlanabilirler. Etki dolmalar kıyma, pirinçi soğan ve domatez salçası içerirler. Yalancı dolmalar ise pirinç, soğan, kuş üzümü ve çam fıstığı kullanılarak yapılır. Lahana ve asma yaprağı sarmaları hazırlamak için kullanılır.
 
Dolmalar için en çok kullanılan sebzeler biber, kabak, domates, patlıcan ve soğan gibi sebzelerdir.

 Etli sebze yemekleri kıyma ve parça etin sebzelerin yanısıra pişirilmesi yoluyla hazırlanırlar. Etli fasulye, karnıyarık, patlıcan musakka, etli kabak, etli bezelye, etli türlü, etli mercimek ve nohut, etli ıspanak, lahana ve pırasa dahil çok sayıda yemek mevcuttur.


 
Birçok sebze kızartılarak ve ızgara yöntemiyle pişirilebilir. Patlıcan kızartma, kabak kızartma, biber, domates, havuç ve mücver çok sevilen kızartma çeşitleri arasındadır. Ayrıca zeytinyağlılar Türk mutfağında kendine has bir yer kaplar. Bu yemekler bazan daha ucuz olan diğer sebze yağlarıyla da hazırlanabildikleri halde zeytinyağlılar olarak bilinirler.
 
Zeytinyağlı taze fasulye, fasulye pilaki, zeytinyağlı dolma, zeytinyağlı enginar ve bakla bu sınıfa giren yemekler arasındadır.

 Türk mutfağındaki sebzeler arasında patlıcan çok özel bir önem taşır. Patlıcan sebze olarak dünyanın birçok ülkesinde yendiği halde çeşitlilik açısından Türk mutfağını dünyanın en çok patlıcan yemeğine sahip mutfak olarak saymak bir abartma sayılamaz. Türk mutfağında patlıcan dolma, kızartma, musakka, pilav, salata ve ızgara dahil sayısız patlıcan yemeği mevcuttur.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler