Bulgur Çorbası Tarifi

Bulgur Çorbası Tarifi

Bulgur Çorbası Tarifi; Bir tencere içerisinde yağ ve pastırmalar kızartılır. Yeterli miktarda sıcak su eklenerek...

Bulgur Çorbası Tarifi
Bulgur Çorbası'nıMalzemeleri 
 
*  4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 25-30 dk
*  1 Çay Bardağı Bulgur
*  1 KüCük Kâse Doğranmış Pastırma
*  1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
*  3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*  Kırmızı Pul Biber
*  Tuz
*  5 Su Bardağı Su
 
Bulgur Çorbası'nıYapılış Tarifi
Bir tencere içerisinde yağ ve pastırmalar kızartılır.
Yeterli miktarda sıcak su eklenerek pastırmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Pişmesine yakın içerisine tuz, bulgur, nohut ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir.
Çorba piştikten sonra kâselere konulur, isteğe göre üzerine kırmızı pul biber ekilerek sıcak servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz Nefis Ve Lezzetli Çorbalar 'dan “Bulgur Çorbası Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Çorba tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Bulgurun Faydaları ve Bulgurun Zararları
İşlenerek buğdaydan elde edilen bulgur, çok uzun yıllardır sofralarımızı süslemektedir. Dahası son yıllarda bulgurun faydaları ve değeri daha iyi anlaşılmıştır. Bulgur artık beyaz pirinçten daha çok önerilmektedir.
 
Bulgurun ham maddesi olan buğday, Türkiye’de genellikle İç Anadolu bölgesinde üretilmektedir.
Bulgurun kullanım alanı da yine oldukça geniştir. Bulgurun en başta bilinen tüketim alanı pilavdır. Hazır aldığımız birçok çorbanın içinde bulgura rastlamak mümkündür. Pilav ve çorbanın yanı sıra dolmalarda, sarmalarda, yemeklerde, çiğ köfte, içli köfte, tarhana gibi birçok alanda tüketilmektedir.
 
Bulgurun faydaları ve zararları neler?
Bulgurun faydaları ve zararları incelenmesi gereken bir konudur. Çünkü tam tahıl olan bulgurun her gün yeni yeni faydaları gündeme gelmektedir.
 
Lif, karbonhidrat ve protein bakımından bulgur oldukça zengindir.
Bulgurda çok az miktarda yağ ve kalori vardır. Demir ve B6 bakımından da zengin bir tahıl ürünü olan bulgurun faydaları nelerdir detaylıca inceleyelim.
 
Bulgurun faydaları nelerdir?
Bulgurun faydaları arasında ilk bilinmesi gereken, kemoprotektif etkisi sayesinde kanser riskini azaltmaya yardımcı olduğudur.
 
Diyabet2 riskinin, metaforik sendromlar riskinin azalmasına yardımcı olur. Bulgur tansiyonu düzenlediği için, tansiyon hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri bir tahıl ürünüdür.
 
Kilo problemi olanlar ve zayıflamak isteyenler özellikle beyaz pilav yerine bulgur pilavını tüketmelidirler.
Bulgur, çocuklardaki astım rahatsızlığının tedavisine yardımcı olur. Sindirim sistemini rahatlatır ve temizlenmesine yardımcı olur.
Sıkça tüketilen bulgur, iltihabın neden olduğu bazı rahatsızlıklara karşı vücudun direncini artırır. Kronik iltihap oluşumunu hafifletir.
 
Bulgur, safra kesesi taşlarının gelişimi ve oluşumunu engeller. Diversikül rahatsızlıklarının başlangıç noktası olan kolondur ve kolon sağlığı için bulgur önemli bir besindir.
 
İçeriğindeki yüksek orandaki liflerle bulgur, menopoz öncesi kadınlarda meme kanseri riskini azaltır. Vücudu metabolik sendromlardan korumaya yardımcı olur. Bulgurun faydaları azımsanmayacak kadar fazladır.
 
Obezite, yüksek tansiyon, insülin seviyesinin düşmesi veya yükselmesi gibi metabolik rahatsızlıkların önüne geçmektedir.
 
Bulgurun zararları nelerdir?
Bulgurun saymakla bitmeyen faydasının yanında bulgurun zararları az da olsa bulunmaktadır.
 
Her insanın bünyesi farklıdır. Bazı insanların vücutları tahıllara karşı oldukça hassastır. Bu tip insanların tahıl tüketmeleri çok tehlikelidir.
 
Bulgur tüketildikten sonda kusma, şişkinlik, karın ağrısı, ishal gibi vakalarla karşılaşılırsa çölyak hastalığı olma şüphesi yüksektir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler