Lor Köftesi Tarifi

Lor Köftesi Tarifi

Köftenin Türkiye’deki popülerliği hâlâ sürüyor. Adeta bir hanedanın üyeleri gibi çeşitli biçim ve lezzetlerle karşımıza çıkıyorlar. Zaman içinde mutfaklarına dâhil oldukları..

Lor Köftesinin Malzemeleri ve Yapılış Tarifi, Osmanlı Mutfağından Günümüze Köftenin Yolculuğu
 
5  Kişilik Lor Köftesi Tarifi Malzemesi
 
*     1 kg. lor peyniri (tercihen sepet loru)
*     1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
*     tuz
*     4 adet yumurta
*     100 gr. tereyağı 
 
Lor Köftesi Yapılış Tarifi
Lor peynirini bir kaba ince ince ufalayın.
Kıyılmış maydanozu katıp, karştırın.
Maydanozlu peynire tuzu ve yumurtaların ikisini ekleyin.
Çatalla ezerek karıştırıp hamur durumuna getirin.
Kalan yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
 
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, iki avucunuzun arasında ileri geri yuvarlayarak uzun köfteler elde edin.
Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca hazırladığınız köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayarak tavaya yerleştirin. 
Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
Süzdürerek yağdan çıkarıp üzerine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına doldurun.
Temiz bir tabağa aktarıp sıcak olarak servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Lor Köftesi Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Osmanlı Mutfağına Ait Birçok Yemek Anadolu'dan Çıkıp Dünyanın Birçok Mutfağında Kendine Farklı İsimlerle De Olsa Bir Yer Bulmuştur. Köfte De Bu Yemeklerden Biri.
 
Köftenin Türkiye’deki popülerliği hâlâ sürüyor. Adeta bir hanedanın üyeleri gibi çeşitli biçim ve lezzetlerle karşımıza çıkıyorlar. Zaman içinde mutfaklarına dâhil oldukları bölgelerin damak alışkanlıklarına göre yeniden kurgulandıklarından bugün Türkiye’deki bazı şehir ve hatta ilçeler, kendi adlarıyla anılan köftelere sahipler; Tekirdağ köftesi, İnegöl köftesi, Akçaabat köftesi en popüler ve gerçekten en lezzetli olan türlerden sadece birkaçı. 
 
Türkiye’nin köfte türlerini birbiriyle kıyaslarsak ilk farklılaşmanın kıyma üzerinde başladığını görebiliriz:
Hem hayvan türü hem de etin seçileceği bölge, belirleyici bir role sahip. Farklılaşma, eklenen baharatlarla devam edip pişirme şekline ve hatta sunuma kadar sürüyor. Sulu (haşlama), kızartma, ızgara ve fırında pişirilen köfteler olduğu gibi bazen de iki pişirme tekniğinin birlikte uygulandığı köfte çeşitlerine de rastlayabilirsiniz. 
 
Kadınbudu köfte, içli köfte gibi etin hâkim olduğu ama pirinç veya galeta unu gibi ikincil malzemelerin de eşlik ettiği çeşitlerin yanı sıra çiğ köfte, mercimek, patates köftesi hatta mücver köftesi gibi etsiz ama köfte biçimli ve baharatlı türleri de sayarsak köftenin mutfağımız üzerindeki gücünü daha iyi görebiliriz. 
 
Şimdi bir de dünyadaki duruma bakalım; günümüzde dünyada en bilinen köfte çeşidi olan İsveç köftesinin de anavatanı Anadolu. 
1709'da Ruslarla yaptığı savaşı kaybeden 12. Karl Osmanlı İmparatorluğu'na sığındı ve 1714 yılına kadar sürgünde kaldı. Kral ülkesine geri dönerken borçlu olduğu Osmanlı aileleri de peşinden gitti. Bu aileler 1732 yılına kadar İsveç'te kalıp orada günlük yaşantılarına devam ettiler ve İsveç mutfağını etkilediler; başta köfte olmak üzere dolma, şerbet ve şurup gibi Osmanlı mutfağına ait yiyecek ve içecekler İsveç mutfak kültüründe kendine yer buldu.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Yeliz OZAN
    9/18/2018

    Sadece tarifle olmuyor iste biraz beceri gerektiyor efendim !!!

  • Yorumlayan: Merve Güler
    9/12/2018

    tadını hep sevmiştim ama yapma fırsatım olmamıştı tarifini bilmediğimden site sayesinde öğrendim yapana teşekkürler

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler