Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası Tarifi

Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Çorbalar
 özellikle kış aylarında Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Mercimek Çorbası, Ezogelin Çorbası, Yoğurt Çorbası ve Tarhana Çorbası en..

Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası Tarifi
Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası'nın Malzemesi 
 
*   4-6 Kişilik Pişirme Süresi: 20-25 dk 
*   5 Top Tarhana 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut veya Haşlanmış Börülce (Karnıkara)
*   1 Çorba Kaşığı Salça
*   2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
*   Tuz
*   5 Su Bardağı Su 
 
Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası'nın Yapılış Tarifi 
Top tarhana geceden ılık suyla ıslatılır. Ertesi gün, tencereye konularak üzerine su eklenir.
İsteğe göre haşlanmış nohut ya da börülce ilave edildikten sonra, ara ara karıştırılarak yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır.
1 çorba kaşığı salça, kızdırılmış tereyağında kavrularak çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. 
 
Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası'nın Ek Bilgisi 
Çorba pişerken arzu edilirse içerisine kurutulmuş top biber ve sarımsak da konulabilir. 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Çorbalar

Çorba özellikle kış aylarında Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Mercimek Çorbası, Ezogelin Çorbası, Yoğurt Çorbası ve Tarhana Çorbası en çok tercih edilen çorbalardır. Ancak Türk mutfağı bunların yanı sıra sayısız miktarda çorbalar içerir. Etler, Sebzeler ve baklagiller genellikle çorbaların ana malzemeleridir.
 
Et suyu, un, yoğurt ve şehriye bu malzemeleri çorba haline getirmek için kullanılır. 

İşkembe Çorbasının alkollü içkilerin neden olduğu baş ağrısına iyi geldiği inancı yaygındır. Özellikle şehirlerde yer alan işkembeci lokantaları geç saatlere kadar açık kalarak müşterilere işkembe çorbası servisi yaparlar.


 
Yöresel Mutfaklarda Çorba Çeşitleri:

Arabaşı, Bahçıvan Çorbası, Balık Çorba, Bamya Çorbası, Bulgur Çorbası, Börek Çorbası, Çatal Aşı, Düğün Çorbası, Düğür Çorbası, Ekşili Çorba, Ezogelin Çorbası, Fasülye Çorbası, Hamsi Çorbası, Harput Çorbası, Hamur Çorbası, Helle Aşı, Herle çorbası, Ispanak Çorbası, İşkembe Çorbası, Karalahana Çorbası, Köylü Çorbası, Kuru Tarhana Hazırlanışı, Mantar Çorbası, Oğmaç Çorbası, Patates Çorbası, Tandır Çorbası, Tarhana Çorbası, Tavuklu Şehriye Çorbası, Toğga (Toyga) Çorbası, Tutmaç Aşı, Yüksük Çorbası, Şafak Çorbası, Sebze Çorbası, Yayla Çorbası, Yeşil Mercimek Çorbası...

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler