Et Kavurma Tarifi “Isparta”

Et Kavurma Tarifi “Isparta”

Isparta Mutfağı nedir? Isparta Mutfağının bazı özellikleri... Isparta'nın yemek ve yiyecekleri üzerine bugüne kadar yapılan araştırma ve derlemelerin sayısı fazla değildir...

Geleneksel Türk Mutfağında Et Kavurma Tarifi “Isparta”
Et Kavurma Tarifi'nin Malzemeleri
 
 6-8 Kişilik
Pişirme Süresi: 40 dakika
 
*   1 kg Orta Yağlı Kuşbaşı Doğranmış Et
*   2 çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*   Bir Miktar İç Yağı
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Yöresel Mutfaklardan Isparta Mutfağında Et Kavurma Tarifi'nin Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış etler tavaya konularak, sıvı yağ ve iç yağıyla orta ateşte kavrulur.
Etin sert olmaması icin tuz, etin suyu çekilince eklenir. 
Kavrulan etler salata eşliğinde sıcak olarak servis yapılır.
 
Et Kavurma Tarifi'nin Ek Bilgisi:
Kurban bayramında gelen misafirlere domates, biber ve soğan söğüşle ikram edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kavurma Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Isparta Mutfağı nedir? Isparta Mutfağının bazı özellikleri...
Isparta'nın yemek ve yiyecekleri üzerine bugüne kadar yapılan araştırma ve derlemelerin sayısı fazla değildir. Yapılan derleme çalışmalarıyla Isparta'nın çok zengin yemek ve yiyecek kültürüne sahip olduğunu tespit edilmiştir. Isparta tarım ve meyvecilik yönünden zengin bir yöre olduğu için, bu yemeklere de yansımıştır. Yörede bilinen mahalli yemekler şu şekilde sıralanabilir.
 
Isparta Mutfağında ÇORBALAR:
Isparta'da 16 tür çorba saptanmıştır. Çorbalar pişirildikten sonra kızartılmış tere yağı, nane, kırmızı biber konur. Çorbaların türüne göre içine sarımsak, soğan, salça ve limonda konulur. Çorbalar içine katılan nanelere göre değişik adlar alırlar. Bu adlar, bulgur, etli, tarhana, işkembe, keklik, mercimek, miyane, oğmaç, paça, patates, sakala sarkan, sebze çorbaları, (Ispanak çorbası) tavuk, top tarhana, topalak, tutmaş, yayla, (toyga) çorbalarıdır.
 
Isparta Mutfağında ET YEMEKLERİ:
Et yemekleri sebze, yoğurt, pirinç ve bulgurla beraber yapılmakla birlikte ağırlığı et olan diğer türden yemeklerdir. Yöreye has olan yemekler şunlardır: Banak, Çömlek Kebabı, Kabine, Keşkek, Tandır Kebabı, Tirit, Yoğurtlu Et. Yörede patates, nohut ve fasulye ile etten yapılan yemeklere "Yahni" denilmektedir. Yemekler ete konan malzemenin türüne göre adlar alırlar. Ayrıca kıyma ile köfte yapımı da yöre de yaygın olan et yemeklerindendir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Emine Yegen
    9/18/2018

    Muhtesem otesi...

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler