Bütün Et (Kapama) Tarifi “Isparta”

Bütün Et (Kapama) Tarifi “Isparta”

Yöresel Mutfaklardan Isparta Mutfağında Kışlık Hazırlanan Yiyecekler: Yörede kışlık olarak turşu, reçel, salça, kurutulmuş sebzeler...

Bütün Et (Kapama) Tarifi “Isparta”
 
*   6-8 Kişilik
*   Pişirme Süresi: 3 saat
 
Bütün Et (Kapama) Tarifi'nin Malzemeleri 
*   1,5 kg Kemikli Keci Eti
*   3 Su Bardağı Bulgur
*   3 Su Bardağı Et Suyu
*   3 çorba Kaşığı Tereyağı
*   Karabiber
*   Tuz
 
Bütün Et (Kapama) Tarifi'nin Yapılışı
Et 3-4 parcaya ayrılır. 4-5 saat soğuk suda bekletilir. Suyu değiştirilerek haşlamaya alınır. üzerine çıkan kefi kevgirle alınır. Yeterli miktarda tuz ilave edilir. 
 
Kapağı kapatılarak, kısık ateşte 2,5 saat pişirilir. Diğer tarafta, tereyağı eritilir, bulgur eklenerek hafif kavrulur. 
 
üzerine haşlanan etin suyu dökülerek bulgur pilavı pişirilir. 10-15 dakika dinlendirilen bulgur pilavı servis tabağına alınır.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
TAVUK YEMEKLERIYöresel Mutfaklardan Isparta Mutfağında Kışlık Hazırlanan Yiyecekler:
Yörede kışlık olarak turşu, reçel, salça, kurutulmuş sebzeler ve meyveler, pekmez, bulama, pestil çorbalık tarhana, makarna, erişte, bulgur gibi yiyecekler hazırlanır.
 
Turşu olarak lahana, patlıcan biber, domates, havuç, şalgam, muşmula, üzüm, karnı bahar, salatalık gibi sebzelerden yararlanılır.
Patlıcan, dolmalık, biber ve domatesin içi doldurularak da turşusu yapılır. Armut, erik, kayısı vişne, çilek, şeftali, portakal, incir, ayva gibi meyvelerden ve gül çiçeğinden reçeller yapılabildiği gibi kurutulup saklanabilen türlerden hoşaf da yapılır.
 
Domates ve kırmızıbiberden salça yapılır. Sütten peynir ve yoğurt yapılarak pazarlarda satıldığı da görülmektedir. Üzüm ve duttan pekmez, bulama ve pestil yapılır. Bu meyvelerin ocaklarda suya kaynatılırken içine erik, kayısı, ayva gibi diğer meyveler katılarak pestili yapılır. Bununla birlikte bazı bölgelerde üzüm suyundan şarap üretenler de bulunur.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Ünü Sınırları Aşan Isparta Fırın Kebabı” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz....
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Etli Yemeklerden yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler