Islama Köfte Tarifi

Islama Köfte Tarifi

Islama köfte hangi şehrin meşhur yemeğidir? Islama köfte yöresel lezzetlerimizden birisidir. Şu sıralar vatandaşların merakla araştırdığı sorular arasında "Islama köfte hangi şehrin..

Islama Köfte Tarifi
Islama Köfte Tarifinin Malzemeleri
 
Islama Köfte Tarifinin Köfteleri için
*  1 kg gram orta yağlı dana kıyma 
*  2 adet orta boy soğan 
*  6 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi 
*  4 çay kaşığı köfte baharı 
*  Tuz 
 
Islama Köfte Tarifinin Islama Malzemesi İçin: 
*  Bir buçuk su bardağı kemik suyu 
*  2 çay kaşığı pulbiber 
*  Yarım kahve fincanı zeytinyağı 
*  10-12 dilim bayat ekmek 
 
Islama Köfte Tarifinin Garnitür için: 
*  10-12 adet sivri biber 
*  4 adet orta boy domates
 
Islama Köfte Tarifinin Yapılışı
İnce kıyılmış soğanı kıyma ve diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.
Bu harçtan orta boy oval köfteler hazırlayın. 
Genişçe bir kaba kemik suyunu alıp, pulbiber ve zeytinyağı ile karıştırın.
Bayat ekmek dilimlerini bu suya batırın ve köftelerle birlikte ızgarada kızartın. 
Servis tabağına kızarmış ekmekleri yerleştirip üzerine köfteleri koyun.
Közlenmiş biber ve domatesle servis yapın.
 
Islama köfte hangi şehrin meşhur yemeğidir? Islama köfte yöresel lezzetlerimizden birisidir. Şu sıralar vatandaşların merakla araştırdığı sorular arasında "Islama köfte hangi şehrin meşhur yemeğidir?" sorusu da yer alıyor. İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Adapazarı Islama Köftesi Nasıl Yapılır? “Ustalar Pişiriyor” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Islama köfte hangi şehrin meşhur yemeğidir?
Islama köfte'nin hangi yöreye ait bir yemek olduğu merak ediliyor. Peki, Islama köfte hangi şehrin meşhur yemeğidir? İşte cevabı...
 
Islama Köfte Hangi Şehrin Meşhur Yemeğidir?
Adapazarı mutfağının yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır.
 
Balkanlardan 1900'lü yıllarda Sakarya'ya yerleşen göçmenlerin getirdiği, adını özel kemik suyuna batırılan ekmekle servis edilmesinden alan ıslama köfte, hem göze hem de damağa hitap etmektedir. Islama köftenin, kente gelen göçerlerin bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla ortaya çıktığı biliniyor.
 
Sakarya mutfağının özellikleri;
Sakarya mutfağının seçkin lezzetleri arasında ıslama köfte, keşkek, dartılı keşkek, Çerkez tavuğu gibi yiyeceklerin yanı sıra adı Karadeniz'le özdeşleşmiş hamsili pilav, kara lahana haşlaması, kuymak ve Karadeniz hamsisi gibi lezzetler de bulunmaktadır.
 
Yöresel Mutfaklardan Sakarya Mutfağı denince akla gelen ilk yemeklerden biri Sakarya'nın meşhur ıslama köftesidir. Balkanlardan gelen göç ile 20. yüzyılın başında Sakarya'ya gelmiş olan ıslama köfteyi diğer köftelerden ayıran en önemli özellik kemik unu ve toz biberli sosla kızartılan ekmeğidir. Islama köfteyi, Sakarya ili içerisinde yiyebileceğiniz mekanların en ünlülerinden biri Adapazarı ilçesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan Meşhur Köfteci Mustafa'dır. 
 
3 jenerasyondur "ne kadar köfte, o kadar ekmek" mottosuyla bu işi yapan Meşhur Köfteci Mustafa, konusunda iddialı mekanların başında gelmektedir. Bununla birlikte Sakarya'nın en ünlü yiyeceği olduğu için ıslama köfteyi kent genelinde birçok yerde kaliteli bir şekilde bulmak mümkündür. 
 
Sakarya'da tatlı denince akla çeşit çeşit kabak tatlıları gelir. Cevizli, fındıklı, sütlü çeşitlerinin yanı sıra ince açılmış yufkaların arasına rendelenmiş bal kabağı konularak yapılan kabak kıvırması da Sakarya'da tatlı kültüründe önemli yer tutmaktadır. Yemek yenilen birçok mekânda tatlı seçeneği olarak kabak tatlısı da sunulmaktadır. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler