Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi

Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi

Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi ; Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon...

 
Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi  
 
Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi  Malzemeler:
 
*  750 gr. Dana kıyına, 2 soğan
*  2 dilim bayat ekmek içi
*  3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek,
*  1 yumurta akı köfte hamuruna,
*  yumurta sarısı üzerine sürülecek)
*  1 havuç (haşlanmış)
*  1 su bardağı iç bezelye (konserve)
*  tuz,
*  karabiber,
*  kimyon (1 çay kaşığı) 
 
Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi  Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur. Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır.
 
ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.
 
Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için). Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir.
 
Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi  Not:
tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir. rulonun içine patates püresi de konabilir. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler