Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi

Osmanlı mutfak kültüründe patlıcan çok önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda patlıcan tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı...

Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık Tarifi Malzemeler:
 
*  6 küçük patlıcan
*  250 gr. Dana kıyma
*  2 soğan
*  2 3 domates
*  2 3 sivri biber
*  yarım demet maydanoz
*  3 4 kaşık yağ
*  tuz ve karabiber 
 
Karnıyarık Tarifi Yapılışı:
patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.
tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Yıkanıp kurulanır.
2 yağda çevirerek kızartılır.
 
Tepsiye yerleştirilip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur.
Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir.
Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.
 
Patlıcanların içine doldurulur.
Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
 
Karnıyarık Tarifi Not:
patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse patlıcan oturma olur.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Karnıyarığı Bir De Böyle Deneyin- Kızartmadan En Sağlıklı Ve En Nefis Karnıyarık Tarifiile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Osmanlı mutfak kültüründe patlıcan çok önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda patlıcan tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında patlıcan içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir.
 
Türk yemek kültüründe zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan patlıcan yoğurtulması, patlıcan kavurması, patlıcan musakkası, patlıcan karnıyarık ve daha sayamadığımız birçok yemeğe garnitür olan patlıcan hemen hemen 7 bölgemizin tamamında sofralarımızı farklı lezzet ve şekillerde süslemektedir.
 
Patlıcanın Faydaları Patlıcan Neye İyi Gelir?

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler