Pirpirim Aşı Tarifi

Pirpirim Aşı Tarifi

Pirpirim Aşı nasıl yapılır? Daha önce evinizde Antep Mutfağından Pirpirim Aşı yaptınız mı? Pirpirim Aşı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Antep mutfağından Pirpirim Aşı...

Pirpirim Aşı nasıl yapılır?
Daha önce evinizde Antep Mutfağından Pirpirim Aşı yaptınız mı? Pirpirim Aşı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? İşte sizlere Antep mutfağından Pirpirim Aşı tarifi…
 
Antep Mutfağından Pirpirim Aşı Tarifi;
Antep Mutfağından Pirpirim Aşı Malzemeler:
 
*  300 gr. kuru pirpirim (semizotu)
*  200 gr. tavla zarı büyüklüğünde doğranmış et
*  100 gr. mercimek
*  50 gr. lolaz
*  2 adet kuru soğan
*  13 diş sarımsak
*  2 adet limonun suyu
*  1 yemek kaşığı biber salçası
*  100 gr. nohut
*  50 gr. bulgur
*  Tuz,
*  biber,
*  biraz nane,
*  yağ (zeytin veya ayçiçeği)
*  Su
 
Antep Mutfağından Pirpirim Aşı Hazırlanışı:
Kücük küpler halinde doğranmış ve tencereye konmuş etlerin suyunu bırakması sağlanır. Bu ete yağ, ince kıyılmış soğan ilave edilir ve orta ateşte soğan biraz solunca domates ve biber salçaları konur. 
 
Bunlarla da biraz soldurulduktan sonra üzerine sıcak su koyup biraz kaynatılır. Ayrı kaplarda mercimek, nohut, lolaz ayrı ayrı haşlanır. Kurtulmuş pirpirim, suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlanır, suyu dökülür ve sıkılır. 
 
Kaynayan salçalı, kıymalı suyun içerisine haşlanmış pirpirm mercimek, nohut, bulgur lolaz ve dovülmüş sarımsak katıp tekrar pişirilir. Tuzu tamamlanır, ekşisi konur, ocağın altı kapatılır.
 
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yağ, kırmızıbiber ve nane ile süs yapılır. (aynı yemek taze semizotu, pancar veya ıspanakla da yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli Pirpirim Aşı tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler