• Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler

  • Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler

  • Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler

  • Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler

  • Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler

  • Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler

  • Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler

  • Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler

  • Dünyadan Farklı Lezzetler

    Dünyadan Farklı Lezzetler


Dünyadan Farklı Lezzetler

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bosna Hersek'in kültürel yaşamı da çok çeşitli olmuştur. Bu çeşitlilik...

Dünyadan Farklı Lezzetler
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bosna Hersek'in kültürel yaşamı da çok çeşitli olmuştur. Bu çeşitlilik içinde Bosna Hersek'in mutfağına leziz ve doyurucu yemeklerde dahil olmuştur. Her kültürden beslenen Bosna'da denemeniz gereken lezzetler arasında Burek (Börek) & Yogurt, Begova Corba (Bey Çorbası), Pita ve Boşnak Biberi turşusu bulunur.
 
Saraybosna yemek kültürü açısından yerel lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağını da anımsatan çeşitlere sahiptir. Et ve patates ağırlıklı yemek çeşitleri boldur. Bunun dışında sarımsak, domates, patates, soğan, pirinç, makarna, süt ve un yemeklerde kullanılan temel maddelerdir.
 
Ne yazık ki vejetaryenler için yemek seçenekleri azdır. Vejetaryenler için pirinç ve etsiz yahni tercih edilebilir. Saraybosna’da seçenek az da olsa sadece vejetaryen yemekleri yapan iyi restoranlar bulunmaktadır. Yerel yemeklerin yanı sıra İtalyan mutfağını yansıtan restoran seçenekleri de mevcuttur.
 
Saraybosna yemekleri çeşitlerinde pirinç ve makarna içeriği de ağırlıklı olarak kullanılır. El yapımı tarhanadan hazırlanan çorba özellikle Ramazan ayında popülerdir. Izgara et, soğan ve ekmekten oluşan cevapi bir diğer yerel yemek çeşididir. Saraybosna usulü köfte olarak tanımlanabilir. 
 
Tekirdağ köftesine benzeyen bu yemek metal tabaklarda, yağlı ekmek üstüne ve bol olarak servis edilir. Köfte fiyatı 100 gram için ortalama 4 Bosna Markı’dır.
 
Pita, içerisine ıspanak, peynir, kıyma, patates gibi farklı şeylerin konulduğu bir hamur işidir. Yerel fast food olarak bilinen pita hemen her yerde uygun fiyata bulunabilir.
 
Saraybosna’ya gelince tadılması gereken lezzetlerden bir diğeri de Boşnak böreğidir. Peynirli, kıymalı, patatesli ve ıspanaklı çeşitleri bulunan bu börek birçok yerde günün her saatinde bulunur. Özellikle kahvaltı için oldukça aranan bir seçenektir. Yanında ayran ile servis edilir.
 
Kültürel ve etnik çeşitliliği ile Fas, Akdeniz ve Atlas Okyonusu'u arasında bulunan ve rengarenk mutfağa sahip bir ülke. Bu egzotik ülkenin denemeniz gereken yemekleri arasında Tajin, Pastilla, Ragaif Böreği gibi lezzetler var.
 
Modaya, kültüre ve tarihe yön veren ülkelerden biri olan Fransa, muhteşem yemekleri ile de göz dolduruyor. Fransız mutfağıda her ülkenin mutfağı gibi çeşitlilik gösteriyor. Bu çeşitlilikler arasında, Soğan Çorbası, Kruvasan, Krep Ratatouille, Creme Brulée (yanık krema) gibi dünyaca meşhur lezzetleri bulunur.
 
36 Saatte Saraybosna Yeme-İçme ve Saraybosna Gezi Rehberi
 
Uzak Doğu'nun küçük ama güçlü ülkelerinden biri olan Güney Kore'de bizim ağız tadımıza uygun olanlar varken alışık olmadığımız tarzda yemekleri de mevcut. Karışık pilav – Bibimbap, Kore Mantısı – Mandu, Kimbap, Ramen – Ramyun gibi yemekleri bulunur.
 
Sıcak kanlı insanları, kültürü ve müzikleri ile Hindistan rengarenk bir ülke. Bu renklilik, Hint mutfağına da yansımış ve eşsiz yemekler ortaya çıkmış. Bu yemekler arasında Thali, Masala dosa, Vada, Aloo Palak, Samosa gibi ilginç yemekler bulunur.
 
Bir ülkeyi en iyi şekilde anlamak istiyorsanız, kesinlikle o ülkenin yemeklerinden tadmalısınız. Örneğin Japonya'ya tanımak istiyorsanız, Sushi'yi nedir tadı nasıldır bilmelisiniz ya da pirincin onların mutfağında ne kadar önemli olduğu... Japonya mutfağında Pirinç Pilavı, Sushi, Miso Çorbası, Sashimi gibi çeşitli ve farklı yemekler hakimdir.
 
Nehir ve göllerin çok fazla olması sebebiyle Rusya'da en çok tüketilen yemeklerden biri balıklar olmuştur. Farklı kültürler ile komşu olması sebebiyle ayrıca Rus mutfağı çeşitlilik kazanmıştır. Rusya mutfağında Borş Çorbası, Piroşki, Çikolatalı Mereng en çok tercih edilenler arasında.
 
Türk damak tadına en uygun mutfaklardan biri de hiç kuşkusuz Meksika mutfağı. Acılı, bol soslu Meksika mutfağı ağız sulandırıyor. İspanyol, Arap ve Fransız mutfağından esintiler taşıyan Meksika M utfağı; Fajita, Tortilla Ekmeği, Burrito gibi yemekler bulunuyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler