Sağlıklı Yaşam Türk Mutfağın’da Gizli “Dr. Mehmet Öz”

Sağlıklı Yaşam Türk Mutfağın’da Gizli “Dr. Mehmet Öz”

Öz Gaziantep yöresel yemeklerine hayranlığını gizleyemedi. Dünyaca ünlü Türk cerrah Mehmet Öz, dünyayı...

Sağlıklı Yaşam Türk Mutfağın’da Gizli “Dr. Mehmet Öz”
Amerika birleşik devletlerinde yaşayan Dr. Mehmet Öz, bazı çalışmalar için Türkiye’ye geldi. Gaziantep durağında Türk mutfağına hayran olduğunu ve Sağlıklı yaşam için Anadolu yemeklerini tercih etti. 
 
Öz  Gaziantep yöresel yemeklerine hayranlığını gizleyemedi.  Dünyaca ünlü Türk cerrah Mehmet Öz, dünyayı fethetti. ABD'de 10 sezondur yayınlanan 'The Dr. Oz Show' adlı programı sayesinde her eve girdi. Dünyanın doktoru olan Öz, Türkiye'ye geldi. 
 
Gastronomi kenti Gaziantep'te öğle yemeği yedi. Ardından sağlıklı yaşama ilişkin ipuçları vererek organik ve doğal beslenme odaklı Türk mutfağına övgüler dizen Öz, Anadolu yemeklerinde sıkça kullanılan baharatların sağlığa faydalı olduğunu söyledi ve ekledi: 
 
Doğal Beslen Sağlık İcin Spor Yap;
"Anadolu yemeklerinde tarçın, kekik gibi baharatların kullanılması şifa kaynağıdır. Anadolu yemeklerinde kalori düşük, neredeyse sıfır, lezzet ise yüksektir. Bu yemekleri yersek ve buna ilave olarak biraz da hareket edersek sıkıntı olmaz. 
 
 
Sağlıklı beslenmede zamanlarda “GDO” lu gıdalardan kaçınılması gerektiğini belirten Öz doğal gıdaların tercih edilmesi daha sağlıklı olacağını belirterek, Zaten Anadolu insanı çalışkandır. İnsanlar gün boyunca hareket ederek çalışırlar. Bunlar sağlıklı yaşamın sırrıdır."
 
Göbeklitepe'yı tarihi kültürü Dünyaya Tanıtacak
DR. Mehmet Öz, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'yi ziyaret etti. Eserleri inceleyen Öz, GöbekliTepe’yi ABD başta olmak üzere 100 ülkede yayınlanan 'The Dr. Oz Show' adlı programında tanıtacağını söyledi.
 
Anadolu’nun tarihi kültürü ve zenginliğin dünyada esi benzeri bulunmadığını söyleyen Öz insanlarımız tarafından bunun paha biçilemez bir manevi servet olduğunu dile getirdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler