Sri Lanka'da Türk yemekleri Bolulu Şeften

Sri Lanka'da Türk yemekleri Bolulu Şeften

Sri Lanka'da uluslararası bir otelin restoranında şef aşçı olarak çalışan Bolulu Erkan Bostancı, Türk mutfağının...

Sri Lanka'da Türk yemekleri Bolulu Şeften
Recep BİLEK
Sri Lanka'da uluslararası bir otelin restoranında şef aşçı olarak çalışan Bolulu Erkan Bostancı, Türk mutfağının zenginliğini Asya'da tanıtıyor. Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da uluslararası bir otelde şef aşçı olarak çalışan Bolulu Erkan Bostancı, Asya'da Türk mutfağından örnekler sunuyor.
 
Yaklaşık 6 ay önce uluslararası bir otelle anlaşarak Kolombo'da göreve başlayan 26 yaşındaki Bostancı, restoranın tanıtımı için hazırlanan afiş, reklamlar ve yaptığı leziz yemeklerle başkentte tanınan bir şef haline geldi.
 
Ülkedeki tek Türk aşçı olarak bilinen Bostancı, otelin restoranında müşterilerine Türk mutfağında en çok bilinen pilav, çorba, tatlı, ev yemekleri, pide ve kebap çeşitleri hazırlıyor.
 
Nüfusu 750 bin olan Kolombo'da Türk mutfağını Sri Lankalılar ve yabancı turistlere tanıtmanın mutluluğunu yaşayan Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır aşçı olarak çalıştığını söyledi.
 
Daha önce de beş yıldızlı otellerde çalıştığını belirten Bostancı, "Kendimi geliştirerek Sri Lanka'da, uluslararası bir otele şef olarak transfer oldum. Şu an Türk mutfağımızı kurmuş bulunuyoruz. Gayet mükemmel bir şekilde tercih ediliyor. İlk geldiğimizde hiç kimse yemeklerimizi bu kadar bilmiyordu, kültürümüzü bilmiyordu." dedi.
 
Otele gelen müşterilerin Türk kültüründeki yerel mutfakları tercih ettiklerini anlatan Bostancı, daha çok Bolu yöresinin yemeklerini yaptığını anlattı.
 
"Yemeklerimizi misafirlerimizin yüzde 99'u beğeniyor"
Türk mutfağını daha önce tatmayan insanların şu an yemek yemek için otele misafir olduklarını ifade eden Bostancı, şunları dile getirdi:
 
"Yemeklerimizi misafirlerimizin yüzde 99'u beğeniyor. Burada olmaktan gayet mutluyum. İlk geldiğimde burada hiç Türk yoktu. Şu an birkaç tane daha Türk var. Zaten benim de kariyer hayalim buydu. Hiç bilinmeyen bir ülkeye gidip mutfağımızı göstermek, tattırmak. Bizim kültürümüzü bizim kadar olmasa da bilmelerini sağlamak. Bunu da başardığımıza inanıyorum."
 
Restoran müşterisi Türk vatandaşı Mikail Çolak ise bir haftalık görev dolayısıyla Sri Lanka'da bulunduğunu söyledi.
 
Sri Lanka'da Bostancı'nın yemeklerini yemekten son derece mutlu olduğunu vurgulayan Çolak, "İftar için bu restoranı tercih ettik. Memleketimizden binlerce kilometre ötede bir Türkle karşılaşmak hem onu çok heyecanlandırdı hem de bizi çok şaşırttı. İkram ettiği yemeklerle ülkemizden sanki hiç uzakta değilmişiz gibi hissettik." dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler