Diyet Kafe'ye Çölyak Ve Pku'lu Hasta İlgisi

Diyet Kafe'ye Çölyak Ve Pku'lu Hasta İlgisi

BORNOVA Belediyesi'nin çölyak hastaları ve PKU (Fenilketonüri) hastası çocukların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla...

Diyet Kafe'ye Çölyak Ve Pku'lu Hasta İlgisi
 
BORNOVA Belediyesi'nin çölyak hastaları ve PKU (Fenilketonüri) hastası çocukların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmete açtığı Diyet Kafe, büyük ilgi görüyor. Dramalılar Köşkü'nün bahçesinde bulunan kafeye diyetlerine uygun ürün bulmakta zorlanan hastalar geliyor.
 
Bornova Belediyesi, dezavantajlı vatandaşlar için de çeşitli projeler hayata geçiriyor. Down Senromlu çocukların çalıştığı +1 Down Kafe, Engelsiz Yaşam Merkezi içinde bulunan Engelsiz Kafe'nin yanında çölyak hastaları ve PKU'lu çocuklar için de 'Diyet Kafe' ile hizmet veriyor.
 
Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi içindeki Diyet Kafe çölyak ve fenilketonürili bireylerin diyetlerine uygun ürünlerin bulunduğu bir mekan olarak faaliyet gösteriyor.
 
Glutensiz ürünlerin satışının yapıldığı kafede düşük protenli kurabiye, pizza, salata ve pasta gibi ürünler de bulunuyor. Ayrıca içerisinde çocuk oyun alanı da bulunan kafe çocuklar için düzenlenen farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Yeni yıl partisi ve doğum günü partileri de düzenlenirken, özel bireyler diyetlerine uygun ürünleri rahatça yiyebiliyor.
 
çölyak ve PKU hastaları özel diyetleri dışında hiçbir şey tüketemediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Onlara hizmet verecek yerler ne yazık ki yok. Biz de bu açığı kapatıyoruz" dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler