Eğitmenler Çölyak Hakkında Bilgilendiriliyor

Eğitmenler Çölyak Hakkında Bilgilendiriliyor

Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çölyak Derneği işbirliğinde daha önce imzalanan protokol ...

Eğitmenler Çölyak Hakkında Bilgilendiriliyor
Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çölyak Derneği işbirliğinde daha önce imzalanan protokol ile Okullarındaki Öğretmenlere Uzmanlar tarafından 'Çölyak hastalıkları belirtileri' konulu seminer veriliyor.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çölyak Derneği işbirliğinde her gün farkı okullarda Okullarındaki Öğretmenlere Uzmanlar tarafından 'Çölyak hastalıkları belirtileri' konulu seminer veriliyor. Seminerde çölyak belirtilerinin neler olduğu, öğretmenlerin okulda öğrencilere karşı nasıl davranmalarına yönelik sunumlar yapılıyor.
 
Çölyak’ın bir hastalık olmadığını, bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan, hastaların yaşadığı sorunlara çözümler üretmek için öğretmenlere yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Doğan,"Çölyaklı çocuklarımız ne kadar hayatlarını yaşayabiliyorlar? Bu yaşam biçiminin getirdiği zorlukları yenebilmek ve yeni nesillerin çölyaklıların da sosyal yaşamları olduğunu kanıtlayıp, onların toplumda kendilerini yalnız hissetmemeleri için bu derneği kurduk. 
 
Bize kalan dünya emanetini gelecek nesillere anlı ak, duyarlığımız ile aydınlık biz yol bırakmak isteriz. Bir çocuğun gülümsemesi, mutlu olması bile ruhumuzun huzur bulmasına yeterken, soruyorum sizlere; neden elimizi taşın altına koymuyoruz? Ateşin düştüğü yer olanlar sadece hastalar mı? 
 
Peki, bir gün bizim başımıza gelmeyeceğinin garantisi var mı? Bizler derneğimizi bu duygu ve düşüncelerle açtık ve gelecek nesillere yaşam alanı geniş, sevgi ve barış dolu bir dünya bırakmak istiyoruz.” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler