Bostanlı’da Aşkla Gelen Bir ‘Lezzet’ Yolculuğu

Bostanlı’da Aşkla Gelen Bir ‘Lezzet’ Yolculuğu

İzmir’de TheChef4u’nun mutfak kahramanı ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs aşkla yaptığı...

Bostanlı’da Aşkla Gelen Bir ‘Lezzet’ Yolculuğu
Sezer ALTAN
İzmir’de TheChef4u’nun mutfak kahramanı ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs aşkla yaptığı lezzetli ve doğal cheesecakeleri ile büyülerken, damaklarda adeta lezzet dansı yaptırıyor. Sunumunda ise kendine özel tarzıyla fark yaratıyor
 
Tatlı severlerin İzmir'deki en büyük hayal kırıklığı sizce nedir? Kendimden yola çıkarsam bir tatlının doğal malzemeler kullanılarak yapıldığından emin olmamak benim için kabus. Mutlaka doğal malzemelerle üretim yapan butik mekanlarla karşılaşıyoruz.
 
Ancak itiraf etmeliyim ki size bugün anlatacağım butik mekan, TheChef4u bugüne dek gittiğim en hünerli yer. TheChef4u'nun mutfak kahramanı Ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs aşkla yaptığı lezzetli ve doğal cheesecakeleri ile büyülerken, damaklarda adeta lezzet dansı yaptırıyor. Sunumunda ise kendine özel tarzıyla fark yaratıyor.
 
Bu Mutfakta Aşk Var
Son günlerde herkesin dilinde bir San Sebastian Cheesecake furyası. Biz de gidelim ünü sınırları aşmış, ancak kendisi aşık olup Türkiye'ye yerleşmiş Şef Chris'in hünerli ellerinden çıkmış doğal ve orijinal San Sebastian Cheesecake'i deneyelim istedik.
 
Cheesecake'in ardından kocaman bir aşk hikayesi çıktı.
Hem Tattık Hem De Aşkla Başlayan İzmir Hikayesini Şef Chris Ve Eşi Esra'dan Dinledik. Ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs ile kalite uzmanı Esra Downs, 11 yıl önce çalıştıkları otelin mutfağında birbirlerine aşık olup yemek tarifleri sohbetlerinin ardından evlilik kararı almış.
 
Yemeğe gönül veren çiftin İzmir'de açtıkları mutfak atölyesi olağanüstü ilgi görmüş. Bunun ardında yatan sebebin gizli kalan tatları gün ışığına çıkarmak olduğunu itiraf eden Downs çifti, "Bu mutfakta aşk var. İstiyoruz ki herkes aşkla yapılan yemekleri tatsın, aşkla yemek yapsın" dedi.
 
Hayatı Değişti
İngiliz Şef Chris, henüz 8 yaşındayken tutuğu balığı pişirince mutfak hikayesinin başladığını söylüyor. O yaşta başladığı yolculuğu kendini İngiltere'de gastronomi eğitimine götürmüş üniversiteyi bitirdikten sonra Londra'nın en ünlü restoranlarında çalışarak kendini geliştirme fırsatı bulmuş.
 
Yaptığı lezzetlerle ünü artınca bu kez Paris'in aranan şefleri arasına giren Şef Chris, dünya mutfaklarına olan ilgisi nedeniyle Avrupa'dan Uzakdoğu'ya Hindistan'dan Mısır'a, Fas'tan İspanya'ya kadar birçok ülkede lezzetin peşine düşmüş.
 
11 yıl önce ise Türk mutfağını öğrenmek aynı zamanda da dünya mutfağını öğretmek üzere geldiği Türkiye'de yemek yapma aşkının yanında Esra ile tanışarak kalmaya karar vermiş.
 
Fethiye'de 5 yıldızlı bir otelin şeflerine eğitmek için geldiği sırada burada kalite uzmanı olarak çalışan İzmirli Esra Downs kısa sürede birbirine aşık olunca evlilik kararı almış. İş nedeniyle İstanbul'da 9 yıl kalan çift, sonunda lezzetini İzmir'e taşıma kararı almış ve Bostanlı'ya yerleşerek İzmirli damaklara bayram yaşatmış.
 
Şef Chris, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görevli. Türk mutfağına yeni şefler kazandırmaya başladıktan kısa süre sonra Bostanlı'da açtığı Thechef4u adındaki mutfak atölyesi ile İzmirlilerle doğal malzemelerle harika lezzetler yaratıyor.
Lezzet sırrını paylaşıyor ve mutfak atölyeleriyle yeni şeflere yol açıyor.
 
İngilizce Desteği
Atölyenin iş hayatının getirdiği stresten uzaklaşmak isteyen doktorlar, avukatlar, mühendisler, işadamlarından yoğun ilgi gördüğünü, aynı zamanda Şef Christopher George Downs'ın öğrencilerinin de kapıda kuyruk oluşturduğunu söyleyen Esra Downs, "Çocuklarının İngilizce pratik yapmasını isteyen anne babalarda bize geliyor. Şefimizin İngilizce verdiği derslerle minikler hem anne babalarına lezzetli yemekler yapıyor hem İngilizcelerini pekiştiriyor hem de burada harika vakit geçiriyorlar" diye konuştu.
 
Aşka Davet Ediyor
İzmir'i ve İzmirlileri çok sevdiğini söyleyen Şef Chris, "Çikolata mı yapmak istiyorsunuz, eşi benzeri olmayan tatlılar mı, muhteşem bir akşam yemeği mi ya da harika bir aperatif mi? Tüm bunların sırrı aşkta yatıyor. Eğer mutfakta aşk varsa yemeklerin en güzelini yaparsınız. Bizim mutfakta aşk var ve herkesi buna davet ediyoruz" diye konuştu.
 
Doğal Lezzetler
En önemli kuralının taze doğal ve sağlıklı ürünlerle pişirmek olduğunu vurgulayan ünlü Şef Chris,"herkesin en büyük endişesi acaba sağlıklı şeyler yiyor muyum dışarıda? İnsanlar bugünlerde kendi evlerinde bile doğal beslenmenin yollarını bulmakta zorlanırken biz sihirli tariflerimizi en doğal ve en taze ürünlerle üeriyor sunuyoruz. Bu da bize olan saadakatin temel sebebini oluşturuyor. 
 
Alışılmış Cheesecakelerimizi de jelatinsiz olarak üretiyoruz. Doğal ürün ne varsa onu kullanıyor ve insanların damak tatlarında kalıcı izler bırakıyoruz. İzmirli bizi çok sevdi. Sıcak mutfağımıza herkesi bekliyoruz" dedi. Son söz; İşinizi sevgiyle aşkla yapınca ortaya böyle mükemmel tatlı şeyler çıkıyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler