Bakanlık Çin'de Vites Yükseltti: Bu Yıl 500 Bin Turist Ağırlarız!

Bakanlık Çin'de Vites Yükseltti: Bu Yıl 500 Bin Turist Ağırlarız!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl Çin'den gelecek ziyaretçi sayısının 500 bine ulaşmasının beklendğini açıkladı.

Bakanlık Çin'de Vites Yükseltti: Bu Yıl 500 Bin Turist Ağırlarız!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl Çin'den gelecek ziyaretçi sayısının 500 bine ulaşmasının beklendğini açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl Çin'den yüzde 100 artışla 500 bin turist geleceğini açıkladı. Türkiye’nin sosyal medyada 10 milyon takipçiye ulaşan uluslararası tanıtım ağı Home Turkey’in web sitesi arama istatistiklerinde Çin'in ilk sıralarda olduğunu belirten Bakanlık, bu ülkede bir dizi tanıtım etkinliği yapmaya hazırlanıyor.
 
Tanıtım Etkinlikleri Anadolu Ateş İle Başlayacak
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, '2018 Çin'de Türkiye Yılı' Anadolu Ateşinin yapacağı gösteriler ile start alacak. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla, başkent Pekin’in Tianqiao Gösteri Merkezi’nde, 17 Nisan’da 800 Çinli ile buluşacak olan 60 dansçı, 20 Nisan’da Şahgay’ın bin 115 seyirci kapasiteli Daning Tiyatrosu’nda sahne alacak.
 
Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin ile en büyük kenti Şangay Anadolu Ateşi’ni ağırlayacak. Türk mutfağının dünyaca ünlü şefi Deniz Ahmet Köse ile ekibi Türk lezzetlerini Çin’e taşıyacak.  
 
Kurtulmuş Tur Operatörleri İle Bir Araya Gelecek
Çinli turistin seyahat tercihlerine yön veren tur operatörleriyle Pekin’de bir araya gelecek olan Bakan Numan Kurtulmuş, dünya turizm endüstrisinin en önemli buluşmalarından 14. Uluslararası Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nda (COTTM) Türkiye ulusal standının açılışını yaptı.
 
Rezervasyon artışlarıyla turizmde eski ivmesini yeniden yakalayan Türkiye’nin, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 50 artışla ağırladığı 250 bine yakın Çinli turist rakamının, bu yıl yüzde 100 artışla 500 bine ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin tanınmış yazarları, gazetecileri, sanatçı, fotoğrafçı, blogger ve tur operatörlerinin yıl boyunca Çin'de tanıtım yapacağı ‘2018 Çin’de Türkiye Yılı’ etkinlikleri Anadolu Ateşi Troya gösterileriyle başlayacak ve kutlamalara Bakan Numan Kurtulmuş start verecek.
 
Asya turizm pazarının seyahat tercihlerini belirleyen, dünya turizm endüstrisinin en önemli buluşma noktalarından 14. Uluslararası Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nda (COTTM) ise farklı renkleriyle Türkiye'nin tanıtılacağı 120 metrekarelik stand kurulacak.
 
Türkiye Standında Çinli Tur Operatörleri Ağırlanacak
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un 16 Nisan’da açılışını yapacağı Türkiye standında Çin’in önde gelen tur operatörleri ağırlanacak. Dünya turizm endüstrisinin profesyonellerini başkent Pekin’de bir araya getirecek olan büyük buluşmadaki Türkiye standında turizm sektöründen temsilciler de yer alacak.
 
Fuar alanına kurulacak LED ekranlarda Türkiye'nin çeşitli görsellerle tanıtılacağı 14. Uluslararası Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nda (COTTM) oluşturulacak özel Troya köşesi ile ‘2018 Troya Yılı’ tanıtımı da yapılacak. Hat sanatçısı Kadir Sakoğlu ile Ebru Sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Sabuncu da, Türkiye standında, geleneksel el sanatlarımızdan örnekler sergileyecek. 
 
Türk mutfağının dünyaca ünlü şefi Deniz Ahmet Köse ile ekibi Meltem Beker ve Bilgen Sağlam geleneksel Türk lezzetlerini Çin’e taşıyacak. Bakan Numan Kurtulmuş’un, 19 Nisan gecesi, Şangay Peninsula Otel’de konuklarını ağırlayacağı Türk Yemekleri Sunumu ve Türk Musiki Konseri etkinliğinde davetlilere sunum yapacak olan ünlü ekip, birbirinden lezzetli Türk yemeklerini Çinlilerle buluşturacak. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenecek Çin tanıtım etkinlikleri ve turizm fuarı 16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler