Saklı Cennet Tunceli'de Turizm Paneli

Saklı Cennet Tunceli'de Turizm Paneli

Bir çok üniversiteden katılımın olduğu "“Saklı Cennet Tunceli’de Turizm” paneli yapıldı. Turizm Haftası nedeniyle...

Saklı Cennet Tunceli'de Turizm Paneli
Bir çok üniversiteden katılımın olduğu "“Saklı Cennet Tunceli’de Turizm” paneli yapıldı.
Turizm Haftası nedeniyle Munzur Üniversitesi Pertek Meslek Yüksek Okulu, Pertek Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü koordinatörlüğünde “Saklı Cennet Tunceli’de Turizm” konulu panel gerçekleştirildi. Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmalarını Vali Yardımcısı Akın Zor ve Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rahmi Aydın yaptı.
 
Moderatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Düriye Bozok’un yaptığı panelde konuşmacı olarak katılan İstanbul Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derman Küçükaltan dünyada turistlerin tercihlerinin değiştiğini, medyanın olumsuz tanıtımı nedeniyle oluşan olumsuz imajın kırılması gerektiğini aktardı.
 
 
Konuşmacılardan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çeken ise, Kırsal Turizmin Gelişimi, Önemi ve Tunceli Açısından Bir Değerlendirme adı altında sunumu gerçekleştirdi.
 
Turizmin dünyada barış ve güvenliğin sağlanmasında önemli bir faktör olduğunu belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Topaloğlu da dünyadaki turizm hareketleri ve turizm gelirleri konusunda katılımcılara bilgi verdi.
 
Panelin son konuşmacısı Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Düriye Bozok, turizmde artık yöresel gıdaların ön plana çıktığını, gastronomi turizminde yöreselliğin öneminin arttığını diye getirdi.
 
Panelin sonunda Vali Yardımcısı Akın Zor ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler