Çankırı Tatlısı Marka Tescil Belgesini Aldı

Çankırı Tatlısı Marka Tescil Belgesini Aldı

Türk Patent ve Marka Kurumu, 2018 Çankırı Farkındalık Yılı’na en önemli yöresel tatlılarından biri olan yumurta...

Çankırı Tatlısı Marka Tescil Belgesini Aldı
Türk Patent ve Marka Kurumu, 2018 Çankırı Farkındalık Yılı’na en önemli yöresel tatlılarından biri olan yumurta tatlısının coğrafi işaret ile tescillenmesi çalışmaları ile giriş yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç’e “Çankırı Yumurta Tatlısının Marka Tescil Belgesi”ni takdim etti.
 
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, Başkan Dinç’e belgeyi takdim ederek yöresel ürünleri yerinde görmek için en kısa zamanda Çankırı’ya geleceğini söyledi.
 
Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleri sonucunda ilk coğrafi işareti yöresel tatlılarından biri olan yumurta tatlısı ile kazanan Çankırı, marka tescil belgesine kavuştu. Yumurta tatlısı, artık, Türkiye’nin her yerinde Çankırı ile anılarak pazarlaması yapılacak.
 
Belediye Başkanı İrfan Dinç, yöresel bir tatlının tescillenmesi ve diğer yöresel ürünler ile ilgili sürecin Çankırı’nın marka şehir olma yolunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu vurgulayarak tescillenme sürecinin Çankırı Yoka (İnce) Ekmek Muskası, Çankırı Sarımsaklı Et, Çankırı Kaya Tuzu, Çankırı Küpecik Peyniri ürünlerinde de devam ettiğini vurguladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler