Kars, 5 Yıldızlı Otel İstiyor

Kars, 5 Yıldızlı Otel İstiyor

Son dönemin en popüler kenti Kars’ta turizmin 12 aya yayılması için çalıştıklarını söyleyen Kültür ve Turizm...

Kars, 5 Yıldızlı Otel İstiyor
Son dönemin en popüler kenti Kars’ta turizmin 12 aya yayılması için çalıştıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, “5 yıldızlı bir marka otele ihtiyacımız var” dedi.
 
Ankara’dan kalkıp Kars’a kadar giden Doğu Ekspresi seferleriyle yapılan turlar da, uçaklı turlar da bugünlerde revaçta. Acenteler, Doğu Ekspresi’nde yer bulmanın güç olduğunu ancak organize turlar için acentelerin programladığı turlarla trenli seyahatin mümkün olduğunu dile getiriyor.
 
Kars’taki otelciler bütün odalarının dolu olmasının memnuniyetini yaşarken, mart ayına kadar da bu yoğun ilginin süreceğini tahmin ediyor.
Kars’taki yükselen turizm trendininin sürekliliğinin sağlanıp 12 aya yayılması için çalıştıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, haftalık ekonomi dergisi Para’ya yaptığı açıklmada “Burası, sadece kışın gezilecek bir şehir değil. Bitki örtüsüyle, temiz dağ havasıyla, florasıyla, meralarıyla, çayırlarıyla, endemik bitkileri ile asıl yazın görülmesi gereken bir şehir. Kentimize kışın gelenlere bir de burayı yazın görün” dedi.
 
Hilton Ve Radıson Blu İnceleme Yaptı
Kars Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde Çıldır Gölü’nde Arpaçay Kütük Ev ve Sarıkamış Kütük Ev sosyal tesislerinin devreye girdiğini anlatan Doğanay, kentte yeni otel yatırımlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Doğanay şöyle konuştu:
 
“Her ne kadar yeni tesisler açılsa da kentteki yoğun ilgi nedeniyle konaklama yatırımına ihtiyaç var. Kesinlikle 5 yıldızlı bir marka otele ihtiyacımız var; Hilton, Sheraton, Radisson markalarından hiçbiri yok. Sadece Sarıkamış’ta marka olarak 5 yıldızlı Toprak Otel var. Hilton ve Radisson Blu gibi yabancı markaların Kars’a gelip inceleme yaptığını biliyoruz.
 
Marmaris merkezli otel grubu Orka Hotels’in sahipleri Karslı Torunoğulları ailesinin Sarıkamış’ta ve Kars merkezde otel yapmak için yer araştırdığını duyduk. İnşallah bu yıl bir otel zincirini Kars’ta göreceğiz.”
 
Kars’a Otel Yapan Kazanır
Kars’a otel yapanın kazanacağını savunan Hakan Doğanay, “Kentimiz şu anda çok iyi bir trend yakaladı ve bu trendi doğru kullanmamız lazım. Kars’ta neden 10 bin yatak olmasın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 Stratejisine göre de bu rakamı yakalamalıyız. Şu anda yaklaşık 5 bin yatağımız var, yani bir bu kadar daha yeni yatırım gerekli” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler