ALKÜ Gastronomi Öğrencilerine İstihdam Müjdesi Verdi

ALKÜ Gastronomi Öğrencilerine İstihdam Müjdesi Verdi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Akdeniz...

ALKÜ Gastronomi Öğrencilerine İstihdam Müjdesi Verdi 
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliğiyle (AKPAB) bir araya geldi
 
ALKÜ Turizm Fakültesi ile Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) arasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde okuyan üniversite öğrencilerine iş olanakları sağlamak ve deneyim kazandırılması amacıyla ALKÜ Rektörlüğü ile AKPAB arasında imzalanan protokol sonrasında AKPAB, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerle İşletme Fakültesi 106’nolu derslikte bir araya geldi. 
 
Düzenlenen toplantıya, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Kemal Kantarcı, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nacide Uysal, AKPAB Başkanı Baki Budak ile Yönetim Kurulu Üyeleri, şefler, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.  
 
‘Öğrencilerimizin Önünü Açıyoruz’ 
Turizm Fakültesi sektörle işbirliği çalışmalarını geliştirmeye ve bu yolla öğrencilerine gerçek iş çevresini ve koşullarını oluşturma yolunda eğitim vermeye devam edeceklerini söyleyen Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kemal Kantarcı, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün sektör ortağı olarak protokol yapılan AKPAB Şefleri ile bölüm öğrencileri Turizm Fakültesinde tanışma toplantısı yaptık. Bölüm öğrencileri birinci dönemlerinde meslekteki ustalarla konuştular ve sektör ile meslek koşullarına yönelik bilgiler edindiler.  
 
Turizm Fakültesi ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) aralarındaki protokol koşullarına göre bölüm öğrencilerine sağlayacakları olanak ve fırsatları bu toplantıyla aktarma fırsatı bulduk. Bu imkânları bize sunan başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı olmak üzere AKPAB Başkanı Baki Budak beye ve destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.  
 
‘Öğrencileri Turizm Sezonunda İstihdam Edeceğiz’ 
Toplantıda, aşçılık mesleğini yapmanın ilk koşulunun mesleği sevmekten geçtiğine değinen Budak, “Aşçılık kolay ve basit bir şekilde yapılan bir meslek değildir. Aşçılık bir doktorun yarısı demektir. Bir yemeği yaparken önce yemeğinizi yiyen kişinin sağlığını düşünmelisiniz” dedi. Aşçıların iş olanaklarına da değinen Budak, bir aşçının dünyanın her yerinde iş bulabileceğine söyledi. 
 
Budak, “Aşçılık mesleği çok güzel bir meslektir. Bir mesleğin ne kadar güzel olduğunu, bir mesleğin kariyer olarak sizlere neler getireceğini bilmeniz gerekiyor. Sizler bu işin eğitimini aldığınız için çok şanslısınız. Bir aşçı yeteneklerini kullanarak çok iyi paralar kazanabilir, bu sizin elinizde. 
 
Bu işte ilerlemek istiyorsanız ustanıza saygınızı, sevginizi eksik etmeyeceksiniz ve kendinizi geliştirmek için ustanıza kulak vereceksiniz” dedi. İş olanaklarına da değinen Budak, öğrencilerin turizm sezonunda çalışmaları için tesislerde her şeyi hazırladıklarını ve sezonla birlikte çalışmak isteyen öğrencileri istihdam edeceklerini belirtti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler