Ege Lezzetleri Öğrenci Şeflerden

Ege Lezzetleri Öğrenci Şeflerden

İZMİR Ekonomi üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, 3. Uluslararası Gastronomi...

Ege Lezzetleri Öğrenci Şeflerden
İZMİR Ekonomi üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi'ninin konuklarına, Ege'nin yöresel tatlarını sundu.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TüRSAB), Dokuz Eylül üniversitesi ve İzmir Ekonomi üniversitesi (İEü) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir'de düzenlenen kongre kapsamında;
 
Ege Bölgesi'nin yöresel tatları İzmir Ekonomili şeflerin elinden lezzet şölenine dönüştü. İzmir Ekonomi üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri;
 
Fuar konuklarına tarhana çorbası, bakla fava, rum mezesi, çingene pilavı, turpotu, radika, cibes ekşilemesi, balkabağı sinkonta'dan oluşan başlangıcın ardından ağır ateşte pişmiş kuzu etli arapsaçı, şevketi bostan sundu. 
 
öğrenci şefler, birçok yöresel lezzetin yanında ana yemekte fırında rezeneli Karaburun çipura buğulama yaptı. Tatlı olarak da kaymaklı şambali ve kazandibi ikram etti.
 
İEü Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, kongre için bütün bölüm öğrencilerinin ayrı ayrı çalıştığını belirterek, “öğrencilerimiz, mutfak sanatlarının en ince ayrıntılarını hem öğreniyor hem de pratiğe döküyor. 
 
Yemeklerin hazırlanmasından tabaklanması ve sunumuna dek öğrencilerimiz görev aldı. Kongrenin ev sahiplerinden biri olarak yöresel lezzetlerini en iyi şekilde sunmak istedik. Yerel otlarımız, bu açıdan ön plana çıktı. Doğada yetişenler, sofralarda sunulanlara yön veriyor. 
 
Bu da kültürü, yaşamı etkiliyor. öğrenci şeflerimizin dünya mutfaklarına açılırken öncelikle kendi mutfak kültürlerine hakim olmasını önemsiyoruz" dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler