• Çölyaklılar Maltepe’de Buluştu

    Çölyaklılar Maltepe’de Buluştu

Çölyaklılar Maltepe’de Buluştu

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Maltepe Belediye Başkanı...

Çölyaklılar Maltepe’de Buluştu 
Türkiye’nin ilk çölyak dostu belediyesi olan Maltepe Belediyesi, “2. Ulusal Çölyak ve Gluten Duyarlılığı” etkinliğine ev sahipliği yaptı.
 
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Tülin Ünal, Glutensiz Hayat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İlknur Şengül Akbulut, Gastroenterolog Yrd. Doç. Dr. Hakan Güveli, Antalya Çölyak Derneği Başkanı Hakan Yılmaz, Özel Pendik Bölge Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy, Yalova, Sakarya, Tekirdağ, Antalya’dan çölyaklılar ve çölyak dostları katıldı. 
 
“ÇÖLYAK DOSTUYUZ” 
Çölyaklıları Maltepe’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu ünvanı alan ilk belediyeyiz. Başka belediyeler de bu kervana katılacaklar. İnsanlar engellenebilir, dezavantajlı gruplar olabilir ama yerel yönetimlerin temel anlayışı, bu sorunları ortadan kaldırmaktır. Çölyak dostları Maltepe’de her zaman kendi evlerinde gibi hareket edecekler. 
 
Çölyaklılar sorunlarını aşmak ve ortak iradede bulunmak için buradalar. Ben, bu etkinlikte emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, çölyak dostlarına, ‘Hayat var, gluten yok’ diyenlere sevgilerimizi sunuyorum” diye konuştu. 
 
Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Tülin Ünal da, etkinliklerine destek veren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Tülay Düztaş’a, Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr.Şenol Karasu’ya, Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden  Ömür Güden’e desteklerinden dolayı plaket sundu.
 
“GLUTEN YOK, HAYAT VAR” DENİLDİ 
Glutensiz hayat hakkında merak edilen soruların yanıt bulduğu etkinlikte, Dr. İlknur Şengül Akbulut’un moderatörlüğünde bir panel düzenlendi. Panelde Gastroenterolog Yrd. Doç. Dr. Hakan Güveli bir sunum yaparak, glutensiz hayat hakkında bilgiler paylaştı. Katkısız ve doğru beslenmenin önemine değinen Güveli, gizli gluten kaynaklarıyla ilgili bilgi verdi. 
 
Maltepe Belediye Meclis üyesi Tülay Düztaş, Antalya Çölyak Derneği Başkanı Hakan Yılmaz, Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Doğan ve Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, TBMM’de devam eden Çölyak Araştırma Komisyonu çalışmaları ve çölyaklıların sorunlarına ilişkin bilgilerini paylaştı. 
 
Sanatçı Ufuk Eral’ın “Fotoğraflarla Glutensiz Hayat” slaytlarının da yer aldığı etkinlikte, Füsun Batum’un yönetimindeki Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve pop sanatçısı Hakan Ergün de bir konser verdi. Kurulan standlarda  firmalar tarafından vatandaşlara, glutensiz ürünler ikram edildi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Foto Galeri Haberleri