• Şef Umut Karakuş; Yeni Nesil Sokak Lezzetleri...

    Şef Umut Karakuş; Yeni Nesil Sokak Lezzetleri...

Şef Umut Karakuş; Yeni Nesil Sokak Lezzetleri...

Her ay bir mutfak kültüründen beslenen, o halk ve mutfak kültüründen bir ürünü dürüme çeviren, “Dünyayı bir dürüme sığdıracağız” sloganıyla yürüyen bir lezzet dükkanı...

Şef Umut Karakuş; Yeni Nesil Sokak Lezzetleri...
Şef Umut Karakuş’un “Göç” mottosuyla yola çıkarak geçtiğimiz günlerde hizmete soktuğu Muutto Street Food & Meze Bar, her ay bir mutfak kültüründen beslenen, o halk ve mutfak kültüründen bir ürünü dürüme çeviren, “Dünyayı bir dürüme sığdıracağız” sloganıyla yürüyen bir lezzet dükkanı. Yeni nesil sokak lezzetleri akımın yeni bir parçası olan Muutto Street Food & Meze Bar, meze barı ve dürümleriyle büyük mahallenin küçük köşe başı gustosu…
 
Muutto Street Food & Meze Bar, Şef Umut Karakuş’un göçle gelen zenginliğin ve her tabağın kültür koktuğu büyük sofranın hikayesini tattırdığı bir mahalle mekanı. Adı, Fince’de göç anlamına geliyor. Şef Umut Karakuş’un “Göç” mottosuyla yola çıkarak geçtiğimiz günlerde hizmete soktuğu Muutto Street Food & Meze Bar, yeni nesil sokak lezzetleri akımın yeni bir parçası. Her ay bir mutfak kültüründen beslenen, o halk ve mutfak kültüründen bir ürünü dürüme çeviren, “Dünyayı bir dürüme sığdıracağız” sloganıyla yürüyen bir lezzet dükkanı. Kadıköy Moda Cemal Süreya Sokak’ta açılan mekan için meze barı ve dürümleriyle büyük mahallenin küçük köşe başı gustosu diyebiliriz.
 
Rafine ve minimalist bir çizgiye sahip
Bir restoranın en güzel tabağını bir dürüme sığdırdıkları ‘fine street food’ mekanı olduklarını anlatan Umut Karakuş, “Amacımız, kaliteli lezzetli ve farklı ürünleri insanlarla buluşturmak. Aslında bir restoranda şık bir tabak olarak servis edilen ürünleri dürüme sığdırıyoruz. Yeni nesil sokak yemekleri diyebileceğimiz bir akımın en yeni ve en farklı halkasını temsil ediyoruz” diyor.
 
Kadıköy'de Umut Karakuş Fırtınası: Muutto Street Food & Meze Bar
 
Muutto Street Food & Meze Barı, içerisinde büyük bir meze barı olan küçük bir mekan. Mekan Ortağı Mimar Fırat Gürcüoğlu tarafından gerçekleştirilen dekorasyonu, oldukça rafine ve minimalist bir çizgiye sahip. Karakuş, sokak yemekleri tabirinin içini dolduran bir yerde konumlanan Muutto’nun lokasyonuyla ilgili şu bilgileri paylaşıyor: “Amacımız, kalabalık caddeler ve yüksek kiralardan kopmak isterken, küçük bir alana sıkışmış insanları sakin ve ferah sokaklara çekmek istedik. Misafirlerimiz uygun fiyata kaliteli ürüne erişirken, lezzete de doyabiliyorlar.”
 
Sakatat dürümle buluşuyor
Muutto Street Food & Meze Barı’nın mönüsü altı adet dürümden ve mezelerden oluşuyor. Sakatat burada dürümle buluşuyor. Kokoreç, söğüş, kuzu ciğer, kaburga ve vejetaryen olarak falafel seçeneklerine yer verilmiş. Şefin kendi yorumunu kattığı reçetelerle hazırlanan meze ve salatalarda ise humus, hardallı levrek, nazuktan, Çerkes tavuğu, biber borani, Girit usulü kabak, bebek enginar salatası gibi lezzetler yer alıyor. Muutto Street Food & Meze Barı’nda insanlar hazırlanan taze mezeleri ve salataları paket olarak alıp evlerine de götürebiliyorlar.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri