• Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi...

    Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi...

Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi...

Gaziantep derneğiyle Ankara’da toplantı yaptık. Yanımda olacak larını söylediler. Tüm bu zamana kadar "....do" firmasının konuy..

Türk Aşçı Haberleri Olarak kâr amacı gütmeyen aşçılık camiamıza sosyal bir hizmet anlayışı ile yayın ilkelerimiz gereği Türk Mutfak kültürünü ve Türk Mutfağını çalışmalarında öncelikte tutarak bireysel ve  kurumsal olarak yaşatan ya da yaşatmaya çalışan camiamızın tüm fertlerinin medyadaki sesi ve soluğu olmayı kendimize görev bildik.
 
Bu hizmet anlayışımız doğrultusunda ömrünü mesleğimize adamış Saygıdeğer meslektaşımız “Sn. Mahmut Dolmacı” nın "Türk Aşçı Haberleri web sitesine özel" göndermiş olduğu mesajı yayın ilkelerimiz gereği kamuoyu ile paylaşmak görevimizdir. 
 
Türk Aşçı Haberlerine özel İlgili “Sn. Mahmut Dolmacı” nın açıklamasını “noktasına yada virgülüne dahi dokunmadığımız haliyle” aşağıda kamuoyu ile paylaşıyoruz...
 
Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi;
Ben Mahmut Dolmacı Yıl 2017 kasım Mart ayında yapılacak turizm kongresinde yöresel lezzetler dışında bir etkinliğin yapılmasına karar verdik. Turizm Akademisyenler derneği başkanı sayın Muharrem Tuna, ben ve sayın "Gökhan Tufan" toplantı yaptık. Ne yapılabilir diye. Fikir sayın Muharrem hocamızdan çıktı. Dünyanın en büyük baklava rekorunu korkmaya ve bunu "Guinness" rekorlarına onaylatmaya karar verdik. 210 kilo yetiyordu. Yapabiliriyiz diye tekrar sordular. Bende gerekli sponsorlar bulunursa yaparım dedim. Ucuz bir proje olmadığından bahsettim. Ve kolları sıvayıp çalışmalara başladık. Gecemi gündüzüme katıp emek vererek çalıştım. Sonuçta projem kabul gördü. Ve sponsor arayışları başladı. 
 
Yıl 2018 Ocak
"Kristal endüstri" firması sahibi Ramazan beyle görüşmeler başladı. "Kristal endüstri" tarafından da kabul gören projemin startını verdik. Ardından Ankara valiliğinde bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Ankara valisi Belediyeler birliği THY genel müdürü ve birçok kurum ve kuruluş temsilcisi, bizde "Taşpakon" olarak ben, "Serkan Dursun" ve Muharrem tuna hocamız toplantıya katıldık. Her kafadan bir ses çıkıyordu kimse yapılabileceğine inanmıyordu. Bir suru çatlak ses çıkarken ayağa kalktım projemi anlattım ve onları ikna etmeye çalıştım ancak sayın valimiz ve THY genel müdürü haricinde kimse bana inanmadı. 
 
Vali bey sordu yapar mısın ustam diye. İşin sonunda yapamayıp mahcup olmak var dedi. Bende her türlü yapacağımı söyledim. Valimiz ben ustama inanıyorum ustam bu işi başaracaktır dedi. Akabinde başlayan çalışmalarla rekor gününe kadar Antalya-Ankara arasında mekik dokudum. Tüm bu çalışmalar sırasında Sayın "Muharrem Tuna" hocamız bizzat yanımdaydı. Ülkemize bir rekor getirme arzusuyla canla başla mücadele ederken bir yandan da en büyük baklavamızı ülkemize tescil ettirme cabası içindeydik. Bu çalışmalarla alakalı Sayısız kanıt şahit ve resimler bulunmaktadır. Rekora 1 ay kala bana soruldu kimlerle çalışacaksın diye. Kendi personellerim olmasına rağmen "Taşpakon" bağlı olduğundan dolayı "Gaziantep derneğini" çağırdım.
 
Böyle güzel bir olayın mutluluğunu paylaşmak için;
Gaziantep derneğiyle Ankara’da toplantı yaptık. Yanımda olacaklarını söylediler. Tüm bu zamana kadar "...do" firmasının konuyla alakası yoktu. Başkan elbise yaptırma işini üstlendi. Sayın "Muharrem Tuna" "Guinness" kısmını ve resmi kısımları üstlendi. Aradan 3 gün geçti "...do" lafı konuşulmaya başlandı. "...do" sponsorluğu kabul etmemiş beni Maraş’a çağırıp projemi anlatmamı istediler. Bende Gaziantep derneği ile birlikte Maraş’a gittim. Projeyi anlattım ve sponsorluk onayını aldım. Atilla beyin unutmadığım bir lafı var. Nasılsın diye sorduğum da dün kötüydüm bugün projeyi gördüm iyiyim dedi. Gün yaklaştı rekordan 3 gün önce fırın ve tepsimizi yerleştirdik. Ve fuar sorumlusu Bilgin beyin ofisinde Muharrem Tuna hocamız Şevket Bülent Yahnici ile toplantı yaptık. "...do" sponsorluğundan olan rahatsızlığımı dile getirdim. 
 
 
Fırın ve alanın her yerinde "...do"  afişlerini asarak şova başladı. Şaşırdım ve "Gökhan Tufan"ı aradım; 
Önemli değil ustam sen karışma boş ver dedi. Sponsor "...do"  olmasına rağmen ben gelen 100kişilik konukların ağırlanmasını 3 gün boyunca tüm ihtiyaçlarını üstlendim. Arabamı bile "Gaziantep derneğini"n emrine verdim. "...do"  firması ham maddeyi tamamladı eksik olanları da ben tamamladım. "...do" nun sahibi istemediğimiz halde 5 tane usta getirdi. Atilla ve Mehmet Kambur da "Guinness" forması giydiler. Rekor günü geldi. Mehmet Kambur herkese bağırıp ortamı iyice strese sokuyordu. Yanıma çağırıp benim patronum olmadığını benim işime karışmamasını söyleyip defalarca ikaz ettim. Benim işimi bozmaktan başka iş yapmayan "...do"  bana tezahürat yapan öğrencileri bile susturmaya çalıştı. 
 
Kabullenemiyorlardı. Mehmet Kambur benim tasarladığım fırınla oynayarak az kalsın rekoru bozuyordu;
Bunlara rağmen çizdiğim projeye inanarak rekoru büyük bir coşku  ile rekoru kırdık. Dağıtım anında çok fazla gerildiğim için baklavanın yanında bulunmadım. Kendini televizyonlarda göstermek isteyen basta "...do"  sahipleri herkes ordaydı. Aksam gala yemeğimiz vardı. Alnımın teriyle protokol masasına çağırıldım. 11 kişilik bir masa. En önde "...do" nun sahibi çağırıldı. Ben hariç herkese plaket verildi. Vali yardımcısı Adil Bey yanıma gelip ustam sen üzülme ben yarın bizzat yaptıracağım sana plaket dedi. 
 
Bende gerek olmadığını benim rekorumun yüreğimde ve bileğimde olduğunu söyledim;
O günden sonra benim kurumum hariç herkes beni tebrik ediyor. Sayın Gökhan beye söyledim "...do" rekora sahip çıkıyor diye. Niye çıksın usta herkes biliyor bu rekoru senin kırdığını dedi. Tekrar sordum. O da konuşsunlar usta onlar öyle dese de rekor kurumumuza ait dedi rekor nasılsa Türkiye’nin dedi bende sasırdım. Ben aynı lafı Muharrem hocamızdan da duydum. Anladım ki Türkiye için kırılan rekor"...do"  nun çıkarları içinmiş. Zamanla öğrendim göre "...do" firmasın benim yönetiminde bulunduğum "Taşpakon" resmi sponsor olmuş. 
 
Bunu duyduğumda yönetim kuruluna istifamı verdim;
Akabinde kurum başkanı beni hain ilan etmeye kalktı. Ben kurumda çok fazla şeyi sorguladığım için ben istifa etmesem bile "Öner Çulfaz" ve "Gökhan Tufan" beni emekli etmeye karar vermişler. Bunu bizzat "Öner Çulfaz" ‘dan duydum. Ve o günden sonra bütün konfederasyonu üstüme saldılar. Hiçbir şey bilmeden "Gökhan Tufan"ın ağzıyla herkes bir şeyler yazdı. Yine ses etmedim ta ki Mengen festivali öncesi "Gökhan Tufan"ın hiç sevmediği Gaziantep derneği ziyareti sırasında derneğimize 1 buçuk yıl gecikmeli olarak plaket ve belgesi verildi. Başkanın çok mu işi vardı da bu kadar gecikme yasandı. Ayrıca diğer bir ilginçlik te "Altuntaş" firmasının ustası Ahmet diye biri ile de forma plaket ve belge verildi.
 
Bunlar bu kadar ucuz mu? Bizim ülkemiz için kırdığımız rekor neden başkalarına peşkeş çekildi:
Ben bu rekorun tasarlayıcı ve uygulayıcısıyım. Gaziantep derneği ve ekibinin emeği tartışılmaz. "...do"  ustaların emeklerini göz ardı edemeyiz. Bu bir ekip ısıdır ancak ben bu ekibin başıyım. Bu rekor büyük Türkiye Cumhuriyeti milleti için kırıldı. Hiçbir kurum ve kuruluş bu rekoru kendi menfaatleri için kullanamaz.
 

Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi...

Dünyanın hiçbir yerinde sponsorlar rekortmen olamaz! Sadece maddi destek sağlar;
Rekor ülkenindir rekortmen kurum ve kuruma bağlı kişidir. Eğer sponsorlara rekor peşkeş çekiliyorsa diğer sponsorların sucu ne. "...do"  firması sahipleri yurt dışı acılısında "Guinness" armalı formalar giyiyor. Kurumda bununla onur duyuyor logomuzu taşıyor diye. O zaman yaptırın "Taşpakon" logolu "Guinness" olmayan bir elbise onu giysinler. Buradan tüm emeği gecen "Gaziantep derneğini"n sevgili ustalarına "...do" nun kıymetli ustalarına teşekkür ederim. Rekor bir ekip işidir ve bende bu ekibin lideriyim. Rekor ülkemindir rekortmen benim...
 
Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı Olarak;
İlgili Haber Hakkında Her Türlü Maddi ve Manevi Sorumluluğun Tarafıma Ait Olduğunu Belirterek Kendimden ve Yaptıklarımdan Emin Olarak Yazdıklarımın Aksini İddia Edebilecek Biri Varsa Bir Basın Toplantısı Düzenler Mesleki Camiadaki Bir Ömür Mesleki Geçmişimi Hiçe Sayarak Tüm Camiadan Özür Diler Bu Mesleğide Bırakırım...  
 
Rekortmen Şef 
Mahmut Dolmacı
Kamuoyuna Saygı Ve Sevgilerimle...
 
İlgili Haber İçeriğinde İsmi Geçenlere Türk Aşçı Haberlerinin Önemli Notudur;
Web sitemizin yayın ilkeleri gereği ilgili haberde ismi geçen kişi ya da kurumların söz konusu iddialara cevap hakları  bulunmaktadır. İlgili  cevap haklarını kullanmak istemeleri durumunda [email protected] @-mail adresine yazılı açıklamalarını dijital imzalı resmi mail hesaplarından gönderebileceklerini özellikle belirtmek isteriz...
 
 
Türk Aşçı Haberleri not:
Türk Aşçı Haberleri not:
Konu hakkında yapılan iddiayı da muhatapların cevabını da “noktasına yada virgülüne dahi dokunmadan” kamu oyu ile paylaşmak bizim görevimizdir. Takdir camianın'dır. 
 
Konu hakkında Taşpakon'dan yapılan Açıklama aşağıdaki gibidir. Linki  tıklayınız...

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri