• TÜRK Şefleri Sosyal Çalışmaları İle Dünyaya Örnektir

    TÜRK Şefleri Sosyal Çalışmaları İle Dünyaya Örnektir

TÜRK Şefleri Sosyal Çalışmaları İle Dünyaya Örnektir

Ama en ilginç olanı Avrupa’nın merkezinde dünyada ilk kez bir aşçıbaşı tarafından yapılan böyle bir...

TÜRK Şefleri Sosyal Çalışmaları İle Dünyaya ÖrnektirTÜRK Şefleri Sosyal Çalışmaları İle Dünyaya Örnektir
 
*****  Belçika, Brüksel’de yapılan tüm Avrupa’nın ve ilgili devlet görevlilerinin de katıldığı Türkiye & Belçika kültür festivalinde servis ve mutfak organizasyonlarını yaptıktan sonra, dünyada ilk kez bir Has aşçıbaşı  olarak kişisel resim sergisi açmanın ve bu şekilde sanat dünyasında da kayıtlara geçmenin mutluluğunu yaşadım.
 
***** Türk aşçıbaşılarının sosyal ve kültürel olarak kendilerini yetiştiklerini perçinleyen bir Türk Has aşçıbaşı olarak misafirlerimin damak tadına hitap ettikten sonra göz zevkine de ikinci bir sanatım olan ressamlık ile hitap etmenin, profesyonellikten ve insanlara faydalı olabilmek duygusundan kaynaklandığını belirtmek isterim. Ayrıca aşçılık bir sanattır diyeyağlıboya tablolarımın konusu da mesleğim ile bütünlesen yemek resimlerinin olması sanat dünyasında konuyu daha da ilginç hale getiriyor. 
 
***** Ama en ilginç olanı Avrupa’nın merkezinde dünyada ilk kez bir aşçıbaşı tarafından yapılan böyle bir çalışmaya bir Türk şefin imza atmasıdır... ilgili Flaman gazeteleri ve televizyonları böyle diyor.
 
***** Limburg valisi Sn. Herman Reynders'e bir Türk Has Aşçıbaşısı olarak damak tadına yemeklerimle hitap ettikten sonra göz zevkine de yaptığım Yağlıboya Tablomu hediye ettim. 30 yıl sonra geleceğin has aşçıbaşıları; çıraklarımıza , kalfalarımıza ve mutfağımızı temsil edecek birilerine manevi bir miras bıraktım.
 
***** Belki simdi meslektaşlarımız tarafında anlaşılmayabilir bu davranış. Ama 30-40 yıl sonra mutfağımızın temsilcileri için emsal değeri taşıyan ve örnek gösterilecek övünülecek bir nokta olduğunu biliyorum... Türk şefleri artık sosyal ve kültürel acıdan yaptıkları ile dünyaya örnek şeflerdir.
 
***** Türk mutfağı ve aşçıları artık dünyada hakkettiği yere gelmeye başlamışlardır. Kendi kimliğimize yakışan çalışmalarla, yemeklerimizin isimlerini Türkçe koyarak, kimliğimizden ve mutfağımızdan gururla onurla göğsümüzü gere bahsetmenin zamanı gelmiştir hatta geçiyor bile. Onurlanmamız gereken dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Türk mutfağının saygıdeğer aşçılarını başka mutfaklara boy göstermeye çalışmak yerine öncelikte  mutfağımızın zenginliğinin farkında varmaya davet ediyorum.
 
***** Şimdi Camiamızın bazı Sorumluları Madalya, Sertifika, Yarışma ve Popüler olma derdinde tabi. "19 yaşındaki" mesleki kardeşimin Beyanı ile; "Executive CHEF" Olarak 24 madalyası ve 18 başarı belgesi olmuş...! Mesleki Bilgisi ile degil Gerçek bir başarıya dayalı olmaksızın şahsına verilen duvarlardakiler ile Övünüyor Sayenizde!!! 19 yaşında Kral oldum, artık bir seyler öğrenme me, üretmeme gerek yok diyor!!! 
 
***** Bunları 3 kuruş katki payı karşılığı Veren DERNEK ve FEDERASYON' larımız mı suçlu Yoksa Alan çıraklarımız mı? Mutfağın adına icraatin ne Kardeşim Türkiyede ve Dünyada bir sor be kendine? Bu arada Beni ve benim çalışmalarımı görmenizi de Beklemiyorum sizden zaten. Dünyada MESLEKI bir başarı gelecekse illaki fransız, italyan veya amerikalı mı olması gerekiyor size göre ? Biz, bizden olan, bizimki diyemiyecekmisiniz?
 
***** "Çünkü BEN Sizin Köyden" degilim. Ben Antalya Gazipasalıyım ve ve Alanya 'da büyüdüm. Cibali karakolundaki Rahmetli cahil karakol komiseri Nejat UYGUR ve ilkokul diplomasi olan bekçi ilyas salman misali "karakolda Kendinizden kültürlü insan istemiyorsunuz" bunu biliyoruz zaten. üzülmüyorum maalesef ama VARIZ, kusura bakın biraz. Lakin gücünüz yetmeyeceği konusunda emin olduğunuz icin elinizden bir şey gelmiyor. Sizleri mutfağımız konusunda goreviniz gereği Daha da sorumlu olmaya davet ediyorum. 
 
***** En azından gorevinize saygınız olsun biraz! katki payı adi altında para ile madalya, basari belgesi ve sertifika dağıtmaktan daha onemli isler yapın ülke mutfağımız icin. Resimlerimi yine kullanabilirsiniz sayfalarımdaki ama arkasından beni sildirmeyin ve kaynak gösterin! anladınız mı? 
 
***** Sorumlu oldugunuz camiaya karşı mesleğimiz ile ilgili Örnek bazı çalışmaları araştırın, öğrenin ve yeni meslektaşlarımıza iletin! Benim yemek resimlerimi alıp arka fonundan beni sildirerek organizasyonlar' ınıza afis yapmayı biliyorsunuz. Hiç mi sizin köyden birilerinin ilgili yemek resimleri yok vah vahhh !!! 
 
TÜRK Şefleri Sosyal Çalışmaları İle Dünyaya Örnektir
 
***** Ben Calışmalarımı belge yada madalyalar icin de yapmıyorum. Hiç belgem de yok Madalyam'da Hatta ustalık belgem bile yok. Bunlara ihtiyacım da yok, Olmadı'da. Ama zaten bildiginiz gibi sayfamda da görüleceği gibi gercek meslektaşlarım' ın takdirinde acizane bir kaç yüz tane yerli yabancı YAPTIKLARIMI Yazan, anlatan gazete kupürlerim, Köşe yazılarım mevcut, genc meslektaşlarım icin faydalı bilgiler vardır. 
 
***** Merak eden isterse zaten yaptıkları gibi, gizlice Resmi siteme girip incelerler. Benim umudum; yaptıklarım 30 sene sonraki mesleki kardeşlerime mutfak tarihlerinde Övünebilecekleri bazı noktalar ve örnek çalışmalar bırakabilmiş olabilmekten öteye geçmez. Söz konusu Dernek ve Federasyon Yöneticileri kadar aç degilim Hamdolsun. 
 
***** Çünkü Osmanlı ve Türk mutfağı adına yaptığınız organizasyonlar ile söz konusu yabancı ülke mutfakların markalarını market raflarındaki paketlenmiş ürünlerinin, soslarının, bulyon’ larının, katkı maddelerinin ülkemizdeki takipçisi, reklamcısı, savunucusu, sözcüsü tanıtıcısı Sizsiniz, Kusura bakin biraz yani Yarası olan gocunur ! 
 
***** Bu konuda Tek başıma olduğumu sanmıyorum ama olsa bile o markaların düşmanlarıda benim ve benim gibi Mutfağımızın tarihi lezzetlerini o yabancı markalara indeksletmeyen, mutfağına sokmayan ve onlara DUR! diyebilen tarihi lezzetlerine sahip çıkmaya çalışan saygıdeğer meslektaşlarım olduğuna inanıyorum.
 
Camiamıza Saygılarımla... 
 
Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir
Uluslararası Restoran ve Mutfak Danışmanı
https://gastronomyconsultation.com
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
https://www.hasascibasiahmetozdemir.com
 
Turkish Cuisine Chefs, Turkish Chef, Restaurant Consultancy, Kitchen Consultancy.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri