Halep Sabunları Mardin'de

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Halep Sabunları Mardin'de
Mardin'den iyi haftalar diliyorum;
Dünyanın en güzel sabunları Halep'te yapılır derlerdi. Her Halep'e gittiğimde Medine çarşısından aldığım kilolarca sabunun bitmesine kıyamazdım. Kokusu, kalitesi muhteşemdi. Daha sonra o sabunları başka yerde bulamadım. Halepliler gerçekten bu işi iyi biliyorlar.
 
Bugün Mardin'de, Avrupa Birliği Göç İdaresi, Tarım Orman Bakanlığı, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Yüksek Mülteci Komiserliği (UNCHR) Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) ve Mardin Şükraan Ekonomik ve Tarımsal Kalkınmayı Sosyal Gelişimi Destekleme işbirliği ile Mardin AK Parti Kadın kolları Başkanı Sevgili Hülya Hulya Aksel Hakimoğlu desteği ile Mardin Gül Mahallesinde kurulan "Gurbet Aksel Halep Sabunları Üretim Atölyesinde" eğitim alan 42 kadın katılımcımız Halep Sabunları üretimine başladılar.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞI
%90 yağ bazlı sabunların yağları Mardin'in Derik ilçesinde Derik Kaymakamlığı tarafından kurulan Zeytin Yağı Fabrikasından sağlanıyor. Halep Sabunlarının üretim atölyesinde eğitim alan ve sabun üretimine başlayan kadın katılımcılarımız, Mardin Artuklu ilçesi Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri bünyesinde Halep Sabunlarını üretmeye devam edecekler.
 
Şef Ebru Baybara Demir
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.