Almanyasız Turizm Olmaz mış, mış!..

Berfend BER
Yazar:Berfend BER
Bu yazı

Almanyasız Turizm Olmaz mış, mış!.. "Berfend BER"

“ Uluslararası Turizmde Türkiye Turizmi Olmadan, Olmaz! “ denilse  kabulüm. 

Tüm turizm değerlerimizin tümden çeşitlemesiyle Dünya vitrinindeyiz.

“ Uluslararası Turizmde Almanya Turizmi Olmadan, Olmaz! “ denilse o da kabulüm. Her 100 Alman’dan 60-70' inin yurt dışına seyahat ettiğini biliyoruz.

Ama şunu da biliyoruz Almanya’ya seyahat eden turistler içerisinde Türk Turistlerin ülkelerinin sıralamasında ilk 20’de bile olamadıklarını.

Kalantor veya daha üst segment Almanlar zaten hep İspanya’ya gidiyordu. Güya son 15 yılda Türk Turizmi bu segmente odaklı çıkış yakalamış. Hikaye!

Kırız çıkmadan önceki yıllarda Alman turistlerin segmenti ve tatil tercihindeki ortaya çıkan bölgesel kaymaları da yıllar içinde biliniyordu. Yazılıyordu çiziliyordu. Mademki “Almanyasız Turizm Olmaz” O zaman ne yaptınız? 

Sadece bedava tatil paketi sunmakla yetindiniz. Başka!.. Türk Turizmi adına ne yaptınız? Bugünkü terörist yöntemli saldırıları mı ayılttı sizi?

“Almanyasız Turizm Olmaz” mış, mış!..  

Şimdi mi, aklınız başınıza geldi?

2017 yılında gelenlerin orta alt segment olarak sınıfsal kimlikleri de ortada ki çoğu da Alman değil. Almanya’da yaşayan diğer milliyetler. Eeee ne olacak şimdi?

Şimdi de üst segment turistlerini çekme vaadi ve balonu ile ki nedense turizm denilince akıllara sadece konaklama geliyor, yatırımcısına yeni bir teşvik çeşitlemesi mi oluşturmak amaç. 

Hep dillerde üst segment dolanıyor. Amaç cepleri mi doldurmak. Olan yine turizm emekçisine mi, ne dersiniz? Onların da ceplerine bir şeyler girecek mi? Planlaması var mı? Almanya krizini bu amaçta fırsata mı çevirmek tüm çaba.  

Yine devlete mi dilenmek? Faturayı devlete mi çıkarmak? Her seferinde aynı patinaj! Hayırlı işler!Hep aynısınız? Ne değişecek?  

“Almanyasız Turizm Olmaz” mış, mış!..   

Bu anlayışın mantığı meselenin odağında ta başında beyhude çabadır. Başka anlaşılır yönü de yoktur. Ne demek  “Almanyasız Turizm Olmaz” ? 

Yıllardır tek pazara bağlı kalmanın ne kadar yanlış olduğunu hala öğrenemediniz mi? Amaç bu yanlışlığınızı mı düzeltmek.

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan  “ Politik Gerilim “ değildir.  Açıkça, düşmanca “ Saldırı “ hem de terörist yöntemidir. 

Özellikle Türk Turizm Endüstri emekçisine üstelik. Hiç kimse itiraz etmesin! Kör müsünüz? “ Bir kör bir başka köre yol gösterirse ikisi de çamura yuvarlanır “ diye bir söz vardır. Amaç veya istenilen bu mudur? Birlikte çamura mı yuvarlanmak!

Türklerin şerefli tarihi ve bu tarih içerisinde şekillenmiş olan üstün karakteridir. Bunu tüm Dünya bilirken siz bir Türk olarak nasıl bilemezsiniz? “Almanyasız Turizm Olmaz” mış, mış! Nasıl bir Türklük şuuru bu?

Siz ne yapıyorsunuz? “Almanyasız Turizm Olmaz” deyip, popo mu kaldırıyorsunuz. Almanları ilah yapınız! Şımartıp, güçlendiriniz! Siyaseten Hükmettiriniz! İstenilen de budur! Yönteminiz bu mu? Amaçlarına yönelik hedeflerine hangi mantık ve akıl ile nasıl yardımcı olursunuz siz? Siz kimsiniz? Kimsiniz ki ulusal bir medya kuruluşuna, haklılığı da işaret edilerek böylesi manasız röportaj verilir. 

Ülkemiz en önemli STK yönetimi sorumluluğunda ki kişinin bu beyanına nasıl duyarsız kalabilir ki? Açıkça amacın ne olduğunun bilinmesinin,  hakkımız olduğunu düşünmekteyim. Bir Turizm emekçisi olarak açıklama istiyorum.

Asıl olan, öncelikli Türkiye'nin Almanya’dan terörist yöntemiyle uygulamaya başlanılmış yöntemin uluslararası etikliği değerlendirilip, uluslar arası sözleşme veya anlaşmalardan doğan haklarımız ile hukuken Dünya gündemine ulusal birliğimizle taşınması gerekirken. 

Stratejik ve hatta agresif bir şekilde ifadelendirilerek, etkin bir şekilde duyurularak haklılığımız anlatılabilinmelidir. Böylesi oluşacak hedef isabetinin yol haritasıyla canlarına okuyarak; yanlışlıklarının veya yanlış terörist yöntemlerinin uluslar arası ilişkiler boyutu ile barışçıl olmayıp, takınılan düşmanca üslup ve tavrın insana olan değerindeki halel getirici olumsuzluğun zeminini oluşturarak hemde. Yıllarcana dillerinden düşürmedikleri insan haklarına olan değerindeki o süslü söylemleri iadesi ile boğazlarında düğümleterek. Her kelimesinde boğultarak! Boğarak! Öncelikle oluşturulması gereken aynen budur.

Sonrasında ne halt yerseniz yiyin. 

Yani bugünkü süreçte yapılana,  kişisel mutluluğunuz için “işte ben yaptım” demeniz için aynen devam... Resimleri de paylaşınız benden müsaade size. Başka bildiğiniz bir şey yok ki siz de mutlu olun. Hakkınız, gecenizi gündüzünüze katacaksınız. O kadarı da olu versin gayri.

Bu veya benzeri yöntemler ülkemiz siyasilerinin işidir deyip başımızdan da atamayız. Turizm de siyaset yoktur denilerek. Bilakis Turizmde siyaset vardır. Siyaset turizmi engellemektedir. Bu gerçeği ile de farklı okuyarak bütünleşik yapısının da bundan böyle çok iyi analiz edilmelidir. Hayatı roman olan Türk turizm emekçisi bundan böyle roman türü kitaplar okumasın. Başucu kitapları “ Siyaset Kitapları “ olsun. Hiç olmazsa bal ile pekmezin değerini belirlemiş olurlar. Yani bizim genelekleşmiş yöntemler ile donanmış bir türlü alışkanlıklarından vazgeçmeyip, kişisel getirimini ülke menfaatleri üzerinde gören yılların bazı turizmcilerine sesleniyorum. Siyaseti siz daha fazla okuyunuz. “ Bal gelecek yere pekmez verme anlayışını hedefi ile daha isabetli ölçümlersiniz bundan böyle”

Almanya’nın saldırısından daha çok alınacak dersler var. En önemlisi ise toplumsal veya uluslararası düzene terörist yöntemi ile insana olan değerde hak ve özgürlüklere halel getirmesidir.

Öncelikle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Turizm Endüstrisi, Turizm Emekçisi adına enerjinizi, emeğinizin hakkıyla bu yolda harcayınız. 

Üzülmeyiniz!

Sonrasında, Baş tacı olursunuz…

İster inanın, ister inanmayın “ Almanyasız turizm olur.  Hemde bal gibi olur. “

SK Berfend BER, İstanbul, 2017

 







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.