Gastronomi Haberleri

Gastronomi nedir? Gastronomi haberleri, Gastronomi hakkında merak edilenler nelerdir? Gastronomi araştırmaları sonuçları, son dakika güncel Gastronomi gelişmeleri, Konaklama ve yeme-içme sektöründe neler oluyor?  Yiyecek ve içecek sektöründe gastronomi nasıl konuşuluyor? 2020’de gastronomi işletmelerini neler bekliyor? Türkiye turizminde gastronomi ne kadar önemli?

Şef Emre İnanır, Bocuse d’Or Norveç’teki Yarışa Hazır!

Şef Emre İnanır, Bocuse d’Or Norveç’teki Yarışa Hazır!

19-20 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek bu prestijli etkinlik, gastronomi dünyasının kalbinin atacağı yer olacak. Trondheim şehri, yarışma için Avrupa'nın dört bir yanı..

Şef

Şef "Marco Sacco" Zehirlediği Müşterilere Tazminat Verecek

Prestijli ödüllü 59 yaşındaki İtalyan aşçı Marco Sacco'nun, 2021'de tanınmış Piccolo Lago di Verbania restoranında hazırladığı deniz ürünleri risotto, düğün davetlileri..

Foodex Nedir? Gastronomiye Katkıları ve Etkisi Nedir?

Foodex Nedir? Gastronomiye Katkıları ve Etkisi Nedir?

Foodex, Asya'nın en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak kabul edilir. Her yıl Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen bu uluslararası etkinlik, dünya genelinden binlerce..trisi p

Ege Bölgesi, Baharat İhracatında Öncü Rol Oynuyor

Ege Bölgesi, Baharat İhracatında Öncü Rol Oynuyor

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Yılın ilk iki ayında baharat ihracatı, 56 milyon dolardan 86 milyon dolara yükselirken, bu artışın büyük bir kısmını 54 milyon..

Kars'ın Gastronomik Zenginlik 'leri Dünya Sahnesine Çıkıyor

Kars'ın Gastronomik Zenginlik 'leri Dünya Sahnesine Çıkıyor

Kars'ın benzersiz lezzetlerinin ve zengin mutfak kültürünün uluslararası tanıtımına odaklanan bir etkinliği inceliyoruz. "Kars'ın Tarihi ve Kültürel Kimliği" teması ile düzenlenen Uluslararası..

Lezzet Ne Demektir? Yemekte Lezzet Nasıl Sağlanır?

Lezzet Ne Demektir? Yemekte Lezzet Nasıl Sağlanır?

Lezzet, bir yemeğin veya içeceğin tadı, kokusu ve dokusunun bütünleşik bir algısıdır. Ağızda hissedilen tatlar, burnumuzdaki kokular ve dilimizdeki dokuların bir..

Antalya'da Gastronomi ve Turizm Zirvesi

Antalya'da Gastronomi ve Turizm Zirvesi "FSUMMIT"

Zirvenin öne çıkan etkinliklerin 'den biri, 9 Mart 2024 Cumartesi günü gerçekleşecek. Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Tüysüzoğlu'nun moderatörlü 'ğünde yapılacak panelde..

Dünyada Kadın Şeflerin Yıldızlaşan Mutfakları

Dünyada Kadın Şeflerin Yıldızlaşan Mutfakları

Erkek egemen bir sektör olarak görülen bu alanda, kadın şeflerin başarıları ve uluslararası tanınırlıkları, onların sadece var olmadıklarını, aynı zamanda bu zorlu alanda liderlik ede..

Ekstra Tuz Eklemenize Gerek Olmayan 5 Yemek Türü

Ekstra Tuz Eklemenize Gerek Olmayan 5 Yemek Türü

Tuz, yaşamsal öneme sahip bir mineral olmakla birlikte, aşırı tüketimi kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle bazı yemekler zaten doğal tuz içeriğine sahip olduğu..

Tasteatlas Nedir? Gastronomi 'ye Katkıları Nelerdir?

Tasteatlas Nedir? Gastronomi 'ye Katkıları Nelerdir?

Gastronomi dünyasının önemli kaynaklarından biri olan TasteAtlas hakkında kapsamlı bir bakış sunuyoruz. TasteAtlas, dünya çapında yemek kültür 'lerini keşfetmek ve tanıt..

 Bitlis'te

Bitlis'te "Osmanlı ve Selçuklu Mutfak Kültürü" Konferansı

Vali Erol Karaömeroğlu, konferansta yaptığı konuşmada, mutfak kültürünün bir toplumun yeme içme alışkanlıklarını, hazırlık yöntemlerini ve gelenek 'lerini yansıtan önemli..

Sürdürülebilir Sofraların Yükselişi: Eko Ürün Devrimi

Sürdürülebilir Sofraların Yükselişi: Eko Ürün Devrimi

Artan yaşam maliyetleri ve fiyatların yükselmesi, restoranları müşteri kaybı yaşamamak adına yenilikçi çözümler üretmeye itmiştir. Bu bağlamda, restoranlar menüleri..

Michelin Yıldızlı Şeflerin Yeni Mutfak İlhamı

Michelin Yıldızlı Şeflerin Yeni Mutfak İlhamı "Elma"

Elmanın popülerliğinin ardında, onun her yemeğe uyum sağlayabilme yeteneği yatıyor. Midsummer House restoranının sahibi Clifford, elmanın asiditesinin, tatlı ve tuzlu...

Gastronomi Dünyası Ne Demektir? Önemi Nedir?

Gastronomi Dünyası Ne Demektir? Önemi Nedir?

Gastronomi dünyası, yemek, içecek, mutfak sanatları, yiyecek üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili her şeyi kapsayan geniş bir alanı ifade eder. Bu dünya, çeşitli mutfak kültürleri..

Bocuse D’or Nedir? Bocuse D’or'un Önemi ve Özellikleri

Bocuse D’or Nedir? Bocuse D’or'un Önemi ve Özellikleri

Bocuse d’Or, dünya çapında şeflerin yeteneklerini sergileye 'bilecekleri, uluslararası bir yemek yarışmasıdır. Bu yarışma, gastronomi alanında en yüksek standartları belirlemekte...

Türkiye'nin Gastronomik Mirasını Koruma Yolculuğu

Türkiye'nin Gastronomik Mirasını Koruma Yolculuğu

Projenin amacının yerel ürünlerin korunması ve Türk mutfağının zenginliğinin gelecek nesillere aktarılması olduğunu vurguluyor. Şef Murat Deniz Temel ile işbirliği içinde gerçekleş...

MÜJDE! Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Buğday Unu Üretildi

MÜJDE! Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Buğday Unu Üretildi

Buğday, genellikle gluten içeriğiyle bilinir; fakat Bread Free, Un Çeşitlerinden glutensiz bir buğday unu üretmeyi başardı. Bu, çölyak hastaları için piyasadaki diğer glutensiz un..

İstanbul'un Deniz Lezzetleri 'nde Bir İkon: Misina Balık

İstanbul'un Deniz Lezzetleri 'nde Bir İkon: Misina Balık

Restoranın Ege-Akdeniz esintileri taşıyan rustik tasarımı ve açık mutfak konsepti, misafirlere sıcak ve samimi bir atmosfer sunuyor. Misina Balık'ın kurucusu Suat...

"Istanbul Gastronomisinde Ünlü Şefler ve Restoranları"

İstanbul'un lezzet haritası, dünya çapında tanınmış şeflerin yaratıcılıklarını sergiledikleri restoranlarla sürekli genişliyor. Michelin yıldızlı mutfaklarda yetişen bu şefler, kendi..

Sakhalin İstanbul: Global Lezzetlerin Yeni Buluşması

Sakhalin İstanbul: Global Lezzetlerin Yeni Buluşması

Sakhalin İstanbul, Sakhalin adasının deniz ürünleri zenginliğinden ilham alarak, Akdeniz ve Asya mutfak tekniklerini ustalıkla harmanlıyor. Vladimir Mukhin'in yara..

"Gastro Sinop" Yeni Projelerle Geleceğe Taşınıyor

Dernek Başkanı Halime Şahin, yaptığı açıklamada, "Gastro Sinop" adı altında son iki yılda iki büyük organizasyonun başarıyla tamamlandığını belirtti. Geçen ay Sinop Durağan..

Eskişehir

Eskişehir "Turizm Potansiyeli" Çalıştayı Tamamlandı

Türkiye turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Etkinlik kapsamında, Eskişehir’in zengin turizm kaynaklarının nasıl daha etkin kullanılabileceği ve şehrin turizmdeki cazibesinin..

Gönül Mutfağından Asrın Felaketine Taziye Yemeği

Gönül Mutfağından Asrın Felaketine Taziye Yemeği

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 500 gönüllünün katılımıyla 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Sosyal gastronominin öncülerinden şef Ebru Baybara Demir'in kurduğu..

Şef Yiğit Alıcıoğlu İle Türk Mutfağına Yeni Yorum

Şef Yiğit Alıcıoğlu İle Türk Mutfağına Yeni Yorum

Her yemeğin farklı ve özgün bir yöntemle pişirildiği ve sunulduğu Serica’da biraz Ege’den, biraz Karadeniz’den, biraz da Güneydoğu yemek kültüründen esintiler bulabilirsiniz.





Gastronomi Haberleri 
 
Gastronomi nedir? Gastronomi haberleri, Gastronomi hakkında merak edilenler nelerdir? Gastronomi araştırmaları sonuçları, son dakika güncel Gastronomi gelişmeleri, Konaklama ve yeme-içme sektöründe neler oluyor? 
 
Yiyecek ve içecek sektöründe gastronomi nasıl konuşuluyor? 2020’de gastronomi işletmelerini neler bekliyor? Türkiyede gastronomi turizmi ne kadar önemli? Yöresel mutfaklarımız gastronomide ne kadar başarılı? 
 
Gastronomi üniversitelerinden beklenenler nelerdir? Gastronomi ve mutfak sanatları yeterince mezun verebiliyor mu? Gastronomi mezunlarını nasıl bir gelecek bekliyor? Gastronomi Türkiye’de yeni bir çığır açabilir mi? Gastronomi üniversitelerinden beklenenler nelerdir?
 
Türk mutfağı şefleri Türk mutfağı üzerine ne tür Gastronomi çalışmaları yapıyorlar? Türk mutfağı, gastronomi danışmalığı ve Gastronomi fuarlarında yeterince kendini gösterebiliyor mu? Gastronomi fuarlarına katilim sayısı başarılımı? Turizm bakanlığı Gastronomiye ne kadar önem veriyor. Yemek kültürünün Gastronomide etkisi nedir?
 
Gastronomi hakkında en son ve en doğru haberler Türk Aşçı Haberleri farkı ile bu sayfada, gastronomi Haberleri için tıklayınız. 
 
Gastronomi Nedir?
Gastronomi için iyi yemek düşkünlüğü, iyi yemek sanatı, yemekten anlama ve yemek bilimi gibi tanımlamalar yapmak mümkün. Gastronomi için özet olarak yemeğin alfabesi bile diyebiliriz. Gastronomi nedir soruları muhakkak kafamızı kurcalıyor, çünkü her geçen gün gastronomiyi daha çok duymaya başladık. Gastronomi son dönemde gözde bir meslek haline de dönüşmüş durumda. Yeni yeni açılmaya başlanan Gastronomi ve Mutfak bölümlerinden de bunu anlayabilmek mümkündür. 
 
Peki gastronomi sadece en yemek yemek midir? Elbette değil. Gastronomi denilince aklımıza yemek yemenin ve yemen yapmanın kültürel bir derinlik olduğunun bilincinde olan, asla bitmeyen bir yolculuk olduğunu keşfetmiş olan kişiler gelmelidir. Yemeklere düz bakmayıp daha genel çapta değerlendirmeyi tercih edilmesidir.
 
Bahsettiğimiz şey yalnızca yemek yemek ya da karın doyurmak değil. Yemek aslında bizi birbirimize bağlayan kültürel bir bağdır. Ve dünya üzerindeki bütün ülkeler, insanlar, uluslar arasında en kuvvetli köprülerden biri de yemeklerdir. Gastronomi de yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi incelemektedir.
 
İyi bir gastronom, matematiği bilen, iyi bir müzisyen gibidir. Tattığı bir lokma yemekteki bütün malzemeleri ve oranları hissedebilir. Kullanılan malzemelerdeki gerek doku gerekse renk olarak uyumlu olması da bir gastronomun muhakkak bilmesi ve hakim olması gereken bilgiler arasında yer almaktadır.
 
Gastronomide birbiriyle çok da alakası olmayacağını düşündüğümüz besinleri bir araya getirmek de öncelikli hedefler arasında yer alır. Bütün lezzet detaylarına hakim olmak öncelikli esastır. Dört yıllık lisans programı olarak yer alan Gastronomi ve Mutfak bölümlerinde gerek yiyecek-içecek yöntemleri, gerek yemek pişirme teknikleri ve restoran gerekse sanat-kültür gibi alanlarda çeşitli eğitimler verilmektedir. Bu noktada Türk mutfağının zengin yapısı Türk gastronomlar için önemli bir avantajdır.
 
İnsanoğlu yemek yemeye her zaman ihtiyaç duyacağı için gastronomi de uçsuz bucaksız bir deniz gibidir. Gıda sektöründen turizm ve otelciliğe kadar pek çok alanda gastronomlar çalışabilmektedir. Akademik kariyer yapabileceğiniz gibi kendi işinizi de kurabilmeniz mümkündür. Genel olarak ise özel müşteri portföyüne sahip yemeklerin verildiği büyük restoranlarda çalışma imkanı bulunulabilir.
 
Gastronomi nedir, gastronomi kısaca ne demek olduğunu Türk Dil Kurumu TDK'de yer alan  bilgiler doğrultusunda yanıt veriyoruz. Bu içerikte ayrıca gastronomi nasıl kullanılır? sorunuza da cevap bulabileceksiniz....
 
Gastronomi Ne Demek, Tdk'ye Göre Anlamı Nedir?
 
Gastronomi kelimesi, dilimizde kullanılan kelimelerden birisidir. Gastronomi kelimesi Fransızca kökenlidir.
 
TDK'ya göre gastronomi kelimesi anlamı şu şekildedir:
 
Yemeği iyi yeme merakı- Sağlığa uygun, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak, yemek düzeni ve sistemi
 
Gastronomi Kelimesi Nasıl Kullanılır? 
 
Frenkler yemek pişirme sanatına, güzel, leziz ve ustalıklı yemeklerle uğraşmaya gastronomi diyorlar..