İlk Kez Bir Türk Restoranı Michelin Guide'da

İlk Kez Bir Türk Restoranı Michelin Guide'da

Gastronomi dünyasının en prestijli değerlendirme rehberi Michelin, 2018 yılı rehberinde ilk kez bir Türk...

İlk Kez Bir Türk Restoranı Michelin Guide'da
Gastronomi dünyasının en prestijli değerlendirme rehberi Michelin, 2018 yılı rehberinde ilk kez bir Türk restoranına yer verdi. Michelin rehberine giren ilk Anadolu mutfağı temsilcisi olan Honça bir Michelin yıldızı alamadı ama, yıldız alma yolunda en önemli adımlardan birini de atmış oldu.
 
Michelin müfettişleri tarafından önümüzdeki yıl takip edilecek olan Honça, çizgisini ve lezzetlerini korumayı başarıp, yıldızlı restoranlar arasına adını yazdırmak için çaba harcayacak.
Adını Anadolu'da düğün gecesinde damatla gelin arasında karşılıklı ilk yemeğin yendiği tepsiden alan Honça'nın mutfağında genç bir şef var.
Şef Nizar Alazi'nin yönetimindeki restoranda Anadolu'nun lezzetleri modern dokunuşlarla, şık ve zarif gelenekle bir arada sunuluyor.
2012 yılından bu yana Berlin'de hizmet veren Anadolu mutfağının temsilcisi Honça, pek çok otorite tarafından Berlin'in en iyi restauranları arasında gösteriliyordu.
Yerli ve yabancı gastronomi yazarları tarafından her anlamda tatmin edici bir mekan olarak gösterilen Honça daha önce de pek çok ödüle layık görülmüştü. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler